Boek nu al je fietsvakantie naar de zon ...

En kies je cadeau!

Meer info?

Schitterende rondreis door Cuba!

18 tot 30 april 2017 - Inschrijvingen open!

Meer info?

Infoavond over rondreis Ecuador

op vrijdag 24 maart in Sint-Niklaas!

Meer info?

Infoavond over wandelreizen Compostela

Op maandag 27 maart in jeugdherberg Leuven.

Meer info?
Infoavond over rondreis Ecuador

op vrijdag 24 maart in Sint-Niklaas!

Infodag

Omtrent deze rondreis organiseren we een uitgebreide infoavond op vrijdag 24 maart 2017 om 19.30u in zaal Huize de Merleer (Hofstraat 7 in Sint-Niklaas, naast de stadsschouwburg). Vrije inkom zonder verplichting. Inschrijven voor de infoavond is niet nodig. 

Dag tot dag

Ecuador, één van de kleinste Zuid-Amerikaanse landen, heeft een rijke cultuur en bijzonder veel variatie in natuurlandschappen. Door de kleine afstanden is het bovendien heel comfortabel reizen. In korte tijd verplaatsen we ons van de vochtige regenwouden in het Amazonegebied naar het Andesgebergte met zijn prachtige vulkanen en besneeuwde bergtoppen. Aan de kust treffen we dan weer het unieke Isla de la Plata eiland, een wondere wereld van natuurverschijnselen met zeer zeldzame dieren. We overnachten in eenvoudige hotels en soms in een junglehut met een muskieten net.

Dag 1: Vlucht Brussel (via Madrid) naar Quito. Transfer naar Otavalo. Diner en overnachting.

Dag 2: Busreis naar Laguna de Cuicocha. Bezoek en wandeling rond het meer.

Dag 3: Beklimming van de Fuya fuya. Bezoek aan de indianenmarkt van Otavalo.

Dag 4: Bezoek aan Mitad del Mundo (evenaar). Bezoek aan Quito: Kathedraal, Plaza de San Fransisco en kerk, Plaza de Independencia en de wijk La Ronda.

Dag 5: We wandelen in het Nationaal Park Pichincha en klimmen naar 4700 m hoogte.

Dag 6: Naar het turksblauwe kratermeer van Quilotoa. Afdaling in de krater is mogelijk.

Dag 7: Zwemmen in de warmwaterbaden van Banos. Busrit langs de watervallenroute, tot aan de Pailon del Diablo. Wandeling naar de waterval. Daal nadien als een Tarzan af - canopy (facultatief).

Dag 8: We nemen de bus naar Punto de Ahuano. Nadien per kano tot de rand van het regenwoud om dan verder te wandelen door de jungle tot aan de Indianengemeenschap.

Dag 9: Wandeling in de jungle naar de waterval. Kennismaking met de cultuur van de Quechua indianen van de jungle.

Dag 10: Busreis naar Riobamba. 's Middags eten we in Puyo.

Dag 11: We klimmen tot 5000m hoogte op de hoogste berg Chimborazo (6310 m). Mogelijkheid om met de mountainbike af te dalen (facultatief). Bezoek aan de comunidad in San Juan. Lunch.

Dag 12: We trekken naar de Quinua boeren in Cajabamba. Wandeling in San Juan en kort bezoek aan de stad Riobamba.

Dag 13: We bezoeken de indianenmarkt van Guamote. We verblijven in Inti Sisa, een Belgisch project.

Dag 14: Met toeristische trein naar Nariz del diablo (neus van de duivel). Hier overwint de trein een zeer hoog stijgingspercentage. Bezoek Ingapirca en verder naar Cuenca.

Dag 15: We wandelen in het Parque Nacional Cajas, een natuurpark met 230 meren. ’s Middags eten we vers gevangen forel. Nadien bezoeken we het oude centrum van Cuenca.

Dag 16: Van de hooglanden reizen we naar het vlakke kustgebied. In de havenstad Guayaquil wandelen we op de Malecón (promenade). Verder naar Puerto Lopez, aan de Stille Oceaan.

Dag 17: Bezoek aan de archeologische site van Agua Blanca, een ecotoeristisch dorp.

Dag 18: Boottocht naar het koraaleiland ‘Isla de la Plata’ (het “Galápagos van de kleine man). Grote kans dat we walvissen spotten. Op het eiland observeren we talrijke zeevogels.

Dag 19: Vrije tijd. Vertrek naar de luchthaven van Guayaquil. Terugvlucht.

Dag 20: Aankomst in Brussel.

Data en prijzen

Datum: van 09/09/2017 tot en met 28/09/2017 - Aantal dagen: 20

Prijs:

 • Prijs p.p. (basis= tweepersoonskamer) € 3499
 • Toeslag single: niet mogelijk
 • Korting per persoon: Leden Pasar/kwb: € 25
 • Vroegboekkorting: € 10 p.p.

Inclusief

 • 18 overnachtingen in volpension vanaf diner dag 1 tot ontbijt op dag 18
 • Vluchten Brussel - Quito/Guyaquil h/t
 • Transfers volgens programma
 • Inkomgelden nationale parken, musea en kerken
 • Bagagetransport
 • Nederlandstalige wandel- en reisbegeleiding
 • Nederlandstalige gids

Exclusief

 • Vertrektaks uit Ecuador
 • Dranken bij maaltijden
 • Reisbijstandsverzekering
 • Annulatieverzekering (facultatief): 3% reissom
 • Persoonlijke uitgaven

Praktisch

Logies: We logeren in eenvoudige, plaatselijke hotels en soms in een junglehut met een muskieten net.

Wandelniveau: 3 tot 4 schoentjes (dagtochten van 5 tot 7u stappen, conditie van de regelmatige sporter/wandelaar vereist - dagrugzak - op grote hoogte (tussen 2000 en 5000m hoogte)

Vervoer ter plaatse: Met openbaar vervoer, trein, bus.

Belangrijke bagage: Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool en hoge schacht worden aangeraden. Bagagetransport is voorzien.

Belangrijk

Reisformaliteiten: Een reispas die nog minstens zes maanden geldig is bij aankomst in Ecuador, volstaat als je de Belgische nationaliteit hebt en niet langer dan 90 dagen in Ecuador blijft.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Inentingen: Neem minstens zes weken voor je vertrek contact op met je huisarts. Bepaalde maatregelen moeten tijdig genomen worden. Voor Ecuador informeer je ook best bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde (http://www.itg.be).

 • Gele koorts : door steekmuggen overgebrachte virusinfectie, voorkomend bij mens en dier in tropisch Afrika en Amerika. Het ziektebeeld is variabel. De meeste gevallen verlopen licht (enkele dagen koorts met min of meer heftige pijn in hoofd en ledematen ). Bij ernstige gevallen zijn geelzucht, verminderde urineproductie en bloedingen in huid en slijmvliezen de voornaamste verschijnselen
 • Tetanus-, difterie- en poliovaccinatie
 • Hepatitis A ( ook geelzucht genoemd)
 • Buiktyfus
 • Malaria : Malaria is een parasitaire ziekte die door muggenbeten wordt overgedragen. Er is geen Malariarisico in de gebieden gelegen boven 1500m, evenmin in de grote steden, noch in enig gebied waar wij komen.

Geld: Amerikaanse Dollars

Gezondheid: Deze reis is zeker geen echte trekking zoals wij die hier in Europa kennen, maar door de hoogte in de Andes, ben je voortdurend tussen de 2000m en de 5000m. Je mag de fysieke inspanning niet onderschatten en sommige trajecten worden als vermoeiend ervaren, zelfs hoogteziekte is mogelijk.
Deelnemers moeten dus over een goede lichamelijke conditie en sportieve ingesteldheid beschikken. Een open geest en positieve ingesteldheid is onontbeerlijk, zo verteer je beter het wisselvallige klimaat, de cultuurverschillen, de andere voedingsgewoonten, de hoogte, het gebrek aan comfort en vermoeidheid na geleverde inspanningen.

Verzekeringen:

 • Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).
 • Een reisbijstandsverzekering is heel sterk aanbevolen. Pasar biedt i.s.m. VAB een dergelijke verzekering aan. Meer info op www.pasar.be.

Extra

 • Klimaat: De koude en warme zeestromingen, de hoogte en de afstand tot de oceaan hebben hun invloed op het klimaat. Door zijn ligging op de evenaar kent Ecuador twee seizoenen: een nat en een droog. Toch zijn er nog weersverschillen:
  • In de Costa is het klimaat tussen mei en december draaglijk: droog en betrekkelijk warm (23°C)
  • In de Sierra blijft de temperatuur het ganse jaar door ongeveer constant, maar het verschil tussen dag en nacht is dan weer erg groot. Zo kan in Quito de temperatuur ’s avonds gemakkelijk een 20-tal graden naar beneden zakken. Zo zal ook bij plots regenweer de temperatuur een 10-tal graden dalen.
  • In het Amazonewoud kan je op twee zaken rekenen: zwoele hitte en nattigheid.
  • Op de evenaar staat de zon pal boven je hoofd en moet je zich beschermen tegen de zon. Door deze ligging zijn de dagen en de nachten het ganse jaar door even lang, ’s morgens om 6 uur licht en ’s avonds om 18 uur donker.
 • Er is zeven uur tijdsverschil tussen de tijd in België en in Ecuador. Als het in Ecuador 8u ´s morgens is, dan is het in België al 15 u. in de namiddag.
 • De officiële taal in Ecuador is Spaans, maar voor bijna de helft van de inwoners – de indiaanse bevolking van de Sierra en de Oriente – is niet Spaans, maar Quichua hun moedertaal. Quichua is de taal die geïntroduceerd werd door de Inca’s. Daarenboven zijn er nog andere etnische groepen in het Amazonewoud die elk hun eigen taal spreken. Engels behoort niet tot de omgangstaal van de Ecuadorianen.
 • Ecuador is één van de kleinste landen van Zuid-Amerika en is gelegen op de evenaar aan de Pacific (Stille) Oceaan: 750km van noord naar zuid, maximum 500 km van west naar oost, met een totale oppervlakte van circa 258.520 km2 (ter vergelijking: België 30.513 km2). Ten noorden grenst Ecuador aan Columbia en ten oosten en ten zuiden aan Peru. De overbekende Galapagos-eilanden behoren eveneens tot Ecuador, die zo´n 1000 km van de kust verwijderd liggen.

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top