Boek nu al je fietsvakantie naar de zon ...

En kies je cadeau!

Meer info?

Schitterende rondreis door Cuba!

18 tot 30 april 2017 - Inschrijvingen open!

Meer info?

Infoavond over rondreis Ecuador

op vrijdag 24 maart in Sint-Niklaas!

Meer info?

Infoavond over wandelreizen Compostela

Op maandag 27 maart in jeugdherberg Leuven.

Meer info?
Infoavond over wandelreizen Compostela

Op maandag 27 maart in jeugdherberg Leuven.

Infodag

Omtrent de wandelreizen naar Compostela organiseren we een uitgebreide infoavond op maandag 27 maart 2017.

Stappen naar Santiago de Compostela is de ultieme droom van velen. Wist je dat er niet 1 maar vele routes bewandeld kunnen worden? Reisbureau Govaka & Pasar heeft voor deze zomer 3 verschillende wandelvakanties naar Compostela uitgewerkt. Een over de minder drukke Camino Portugués en twee over de Camino Francés waarbij je kan kiezen om een aantal etappes van de tocht of de laatste 250 km te wandelen.

Op maandag 27 maart 2017 organiseert Govaka & Pasar een infoavond om deze 3 vakanties (afreis 13-24/06, 04-15/07, 27/07-05/08/2017) voor te stellen. Naast de praktische info (voorbereiding, conditie, bagagetransport, logies, …), krijg je ook in woord en beeld het dagprogramma te zien. Over wat voor wegen stappen we? Wat met de bagage? Welke zijn de kenmerken en hoogtepunten van de verschillende camino’s? Op basis waarvan kiezen voor de camino Francés of Portugués? Je komt het allemaal te weten in Leuven.

Maandag 27/03/2017 - 19u30: jeugdherberg ‘De Blauwput’, Martelarenlaan 11A, 3000 Leuven Toegang is gratis en volledig vrijblijvend. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Beschrijving

Stappen naar Santiago de Compostela is de ultieme droom van velen. Tijdens deze wandelvakantie stap je de mooiste trajecten van de Camino Francés. We starten aan de Frans/Spaanse grens in Saint-Jean-Pied-de-Port en doorkruisen Noord-Spanje. De natuur is overweldigend en telkens anders in de Rioja wijnstreek, op de Spaanse hoogvlakte (Meseta) en het groene Galicië. Iedere dag stappen we ongeveer 20 km, de rest overbruggen we met de bus die steeds bij ons in de buurt blijft. Er is dan ook veel tijd om cultuur op te snuiven. De steden Burgos en León met hun majestueuze  kathedralen moeten we zien net als het klooster van Roncesvalles en de kippen in de kathedraal van Santo Domingo de la Calzada. We overnachten in comfortabele hotels.

Dag tot dag

Dag 1: Vlucht Brussel naar Bordeaux. Met de autocar rijden we via St Jean Pied de Port Spanje binnen. We stappen vanaf de Ibañeta-pas te voet naar Roncesvalles. Afstand: 3 km. Diner en overnachting.

Dag 2: Wandelen van Huntto naar Roncesvalles. Afstand: 23 km. Transfer naar Puenta La Reina. Bezoek aan het middeleeuws stadje. De brug over de rivier de Arga is één van de mooiste Romaanse bruggen van de Jakobsroute.

Dag 3: Transfer naar Ayegui. We stappen van Irache naar Los Arcos. In Irache zien we de wijnfontein. Afstand: 18 km. Transfer naar Santo Domingo de la Calzada. In de kathedraal worden een kip en een haan gehouden.

Dag 4: Transfer naar Belorado. We wandelen naar San Juan de Ortega. Afstand: 23 km. Nadien per bus naar Burgos. Bezoek aan het oude centrum met de gotische Santa Mariakathedraal en het klooster. Overnachting even buiten het centrum.

Dag 5: Met de bus naar Hornillos del Camino. We stappen naar Castrojeriz. We hebben mooie uitzichten over de graanvelden. Afstand: 21 km. Nadien met de bus naar León. Bezoek aan de stad met de prachtige gotische kathedraal. Overnachting in het centrum.

Dag 6: Per bus bezoeken we Virgen del Camino. Nadien vanuit Puente de Orbigo wandelen we naar Astorga. Afstand: 20 km. In Astorga zien we de kathedraal en het Gaudi-paleis.

Dag 7: Transfer naar Castrillo de los Polvazares. We stappen via Rabanal del Camino naar het Cruz de Ferro. Afstand: 22 km. Op het hoogste punt van de camino leggen we onze steen neer. Nadien transfer naar Villafranca del Bierzo.

Dag 8: We stappen van Villafranca del Bierzo naar Trabadelo. Afstand: 10 km. Na de lunch nemen we de bus tot in Las Herrerías om dan verder te stappen tot O Cebreiro, het eerste dorpje van Galicië. Afstand: 9 km. Per bus naar Compostela. We bezoeken het centrum van de oude stad. Op het Plaza de Obradoiro sta je voor de kathedraal. Een kippenvelmoment!

Dag 9: Met de bus naar Olveiroa. We stappen tot aan de Atlantische Oceaan. Afstand: 20 km. We bezoeken Cabo Fisterra waarvan men vroeger dacht aan het eind van de wereld te zijn. Nadien terug naar Compostela om ’s avonds de pelgrimsmis mee te maken.

Dag 10: Vrije tijd in de voormiddag. Transfer naar luchthaven. Terugvlucht.

Data en prijzen

Datum: van 27/07/2017 tot en met 05/08/2017 - Aantal dagen: 10

Prijs:

 • Prijs p.p. (basis= 1699
 • Toeslag single: € 425
 • Korting per persoon: Leden Pasar/kwb: € 25
 • Vroegboekkorting: € 10 p.p.

Inclusief

 • 9 overnachtingen in half pension
 • 8 picknicks
 • Alle vluchten en transfers autocar volgens programma
 • Bagagetransport
 • Nederlandstalige wandel- en reisbegeleiding
 • Deelnemersbrochure

Exclusief

 • Dranken bij maaltijden
 • Reisbijstandsverzekering
 • Annulatieverzekering (facultatief): 3% reissom
 • Persoonlijke uitgaven

Praktisch

Logies: Je logeert in comfortabele hotels onderweg met veel zorg uitgekozen.

Wandelniveau: 2 schoentjes (dagtochten van 3 tot 5u stappen, tot 25 km/dag - glooiend terrein, overwegend goed begaanbare paden - conditie van de regelmatige wandelaar vereist - dagrugzak)

Vervoer ter plaatse: Volgens programma.

Belangrijke bagage: Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool en hoge schacht worden aangeraden. Bagagetransport is voorzien.

Belangrijk

Reisformaliteiten: Identiteitskaart, Europese verzekeringskaart

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Euro

Gezondheid: Een goede conditie en fysiek. 

Verzekeringen:

 • Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).
 • Een reisbijstandverzekering wordt sterk aanbevolen.

Extra

 • Klimaat: In juli kan het behoorlijk warm worden (30 tot 35 graden).

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top