Madrid & Toledo

2 citytrips voor de prijs van 1!

Meer info?

Gran Canaria (19 tot 26 november 2017)

NIEUWE FIETSVAKANTIE VOOR WIELERTOERISTEN IN NAJAAR! 

Meer info?

Rondreis door Oost-Canada

Reeds gegarandeerde afreis! 25 september tot 7 oktober '17

Meer info?

Gran Canaria (19 tot 26 november 2017)

NIEUWE WANDELVAKANTIE VOOR HET NAJAAR!

Meer info?
Rondreis door Oost-Canada

Reeds gegarandeerde afreis! 25 september tot 7 oktober '17

Dag tot dag

Canada ontdekken is een unieke ervaring. Tijdens deze 13-daagse rondreis bezoek je de provincies Québec en Ontario in de Indian Summer wanneer de natuur op haar mooist is. De natuurparken, de St.-Lawrence rivier en de Niagarawatervallen zijn overweldigend. Helemaal avontuurlijk wordt het tijdens de kanotocht op het meer en het spotten van walvissen. Ook de levendige steden die de revue passeren zijn zeker de moeite waard. Québec is de oudste en mooiste stad van Noord-Amerika en ook contacten met de lokale (oud-Vlaamse) bevolking in Ontario met z’n tabakscultuur staan op het programma. Wie ooit als student mee tabak oogstte, zal zeker herinneringen kunnen ophalen.

Dag 1: Lijnvlucht van Brussel naar Toronto. Transfer naar hotel bij de Niagara watervallen. Vrij diner.

Dag 2: We varen tot vlak bij de adembenemende en machtige watervallen. We lunchen in het ronddraaiend restaurant met schitterend zicht op de watervallen. Nadien genieten we in een wijngaard van een degustatie met de wereldberoemde ijswijn. Diner.

Dag 3: Vertrek naar het charmante stadje Niagara-on-the-Lake. Lunch. Na de middag naar de tabaksstreek rondom Delhi. Plantagebezoek en kennismaking met de (deels Vlaamse) bevolking. Diner. Overnachting in Woodstock.

Dag 4: Een dag vol tegenstellingen staat ons te wachten. Eerst trekken we naar St.-Jacobs waar de Mennonieten nog volgens eeuwenoude tradities leven. Vrije lunch. Nadien rijden we naar de metropool Toronto en bezoeken we de stad met een lokale gids. Diner.

Dag 5: We rijden naar Rockport voor een boottocht langs de Thousand Islands op de grens met de VS. Lunch aan boord. In de namiddag rijden we verder naar Montréal. Diner.

Dag 6: Stadsrondrit met een lokale gids door de mondaine stad Montréal met de bekende Notre Dame basiliek, tal van winkelpromenades en vele schitterende parken. Lunch met ‘smoked meat’. Vrije tijd in de namiddag om bijvoorbeeld te shoppen in de bekende rue Ste. Cathérine. Diner.

Dag 7: Langs de Saint-Laurent rijden we naar Québec. Onderweg bezoeken we een bizonboerderij. We eten daar ook … bizonvlees. Stadsrondrit met een lokale gids in de enige ommuurde stad van Noord-Amerika. Diner.

Dag 8: Langs de kust rijden we naar Tadoussac, een klein dorpje waar de eerste handelspost voor pelsjagers werd opgericht. Lunch. Daar maken we een boottocht op de Saint-Laurent om walvissen te spotten. Langs de Côte-de-Beaupré gaat het terug naar Québec voor het diner.

Dag 9: Bezoek aan het indianenreservaat Huron Onhoua Chetek met een rondleiding door een ‘First Nations’-gids. Lunch met animatie en folkloremuziek in een suikerhut op het Île d’Orléans. We keren terug langs de Montmorency waterval, 30 m hoger dan de Niagara Falls. In de stad Québec hebben we dan wat vrije tijd. Vrij diner.

Dag 10: In de late voormiddag vertrekken we naar Mauricie, bekend om zijn bossen, meren en rivieren. Onderweg houden we halt voor een vrije lunch. In Saint-Alexis-des-Monts verblijven we aan het Lac à l’Eau Claire, een ideale plek voor elke liefhebber van natuur- en buitenactiviteiten. Diner.

Dag 11: Met een trapper gaan we met een kano op het meer en nadien genieten we van een ecologische wandeling. Lunch. Vrije namiddag om te wandelen, te zwemmen of te genieten van wellness. Facultatief kun je beren gaan spotten of met een watervliegtuig een vlucht maken (zéér aan te raden!). Diner.

Dag 12: Na de lunch vertrekken we naar de luchthaven van Montréal, waarbij we onderweg halt houden in een mall waar je kunt lunchen. Terugvlucht.

Dag 13: Aankomst in Brussel.

Data en prijzen

Datum: van 25/09/2017 tot en met 07/10/2017Aantal dagen: 13

Prijs:

 • Prijs p.p. (basis= tweepersoonskamer) € 2999
 • Toeslag single: € 525
 • Korting per persoon: Leden Pasar/kwb: € 25
 • Vroegboekkorting tot 31/12/2016: € 10 p.p.

Inclusief

 • Lijnvluchten Brussel-Canada h/t
 • Alle transfers volgens programma met een comfortabele touringcar
 • 11 overnachtingen in kamer en ontbijt
 • 8x lunch
 • 8x diner (inclusief water en koffie)
 • Begeleiding door Nederlandstalige gids vanuit België en terug
 • Verblijf in ***- en ****-hotels onderweg volgens programma
 • Inkomgelden en bezoeken volgens programma

Exclusief

 • Dranken bij maaltijden
 • Overige lunches en diners
 • Fooien lokale gidsen en chauffeur. Reken voor de chauffeur op een fooi van elk $4 à $5 per persoon en per dag, naargelang de appreciatie die je hen geeft. Voor de lokale gids is het telkens $2.
 • Eventuele verhoging van brandstofprijzen en van luchthaventaksen
 • Optionele excursies
 • Reisbijstandsverzekering
 • Annulatieverzekering (facultatief): 3% reissom
 • Persoonlijke uitgaven 

Praktisch

 

Logies: De ***- en ****-hotels liggen prima en zijn typisch Amerikaans met een ruime kamer met een kingsize bed (of bedden) en voorzien van alle gemakken met onder meer koffie- en theezet en wifi (veelal gratis).

Vervoer ter plaatse: Alle transfers volgens programma met een comfortabele touringcar.

Belangrijke bagage: Dagrugzak, makkelijke schoenen om te stappen.

Min/max deelnemers: 25/30

Belangrijk

Reisformaliteiten: Internationaal paspoort, 6 maanden geldig na terugkeer. Een ETA is eveneens verplicht, aan te vragen via de website www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. De kost hiervoor bedraagt 7 CAD en kan enkel per kredietkaart betaald worden.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: 1 Canadese dollar = ca. € 0,72 (stand december 2016). Canadese dollars kun je ginds uit de muur halen bij ATM-automaten. Als je dit niet met je kredietkaart maar met je Maestrokaart wil doen, moet je die functie wel (eventueel tijdelijk) laten activeren bij je bank. Volgens Belfius is het vanaf omgerekend 250 euro voordeliger om met een kredietkaart te werken. Zij zeggen daarover het volgende: per geldafname met Visa wordt een bedrag van 5 euro aangerekend. Voor een geldafname met uw Maestrokaart zal een bedrag van 2,5 euro aangerekend worden, plus 1 % van het gevraagde bedrag én 1 % (wisselmarge). De wisselmarge van 1% wordt toegepast tegen de referentiewisselkoers Visa/MasterCard op de dag van verwerking van de transactie. Voor bedragen vanaf ongeveer 350 CAD (+/- 250 euro) zal de kost voor een geldafname met uw Maestrokaart hoger zijn dan met Visa. In dat geval kunt u dus beter uw kredietkaart gebruiken. Het maximumbedrag dat u met Visa kan afhalen is 620 euro per 4 kalenderdagen. Let wel: Visa is eigenlijk een Europese creditcard en je kunt er niet overal geld mee afhalen; Mastercard is veel meer verspreid.

Gezondheid: Een normale conditie.

Verzekeringen:

 • Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).
 • Een reisbijstandsverzekering is heel sterk aanbevolen. Pasar biedt i.s.m. VAB een dergelijke verzekering aan. Meer info op www.pasar.be.

Extra

 • Aparte website vorige groepsreizen: klik hier
 • Klimaat: Van juni tot half oktober kan je prima reizen in Canada. De gemiddelde dagtemperatuur ligt dan tussen de 15 en 25 graden. Oost-Canada kent een vochtig continentaal klimaat, met koude winters en warme maar vochtige zomers. De neerslaghoeveelheden zijn aan beide kusten ongeveer gelijk‚ met aan de oostkust een iets gelijkmatiger verdeling over het jaar. Terwijl het in het najaar in West-Canada al kouder wordt, kan je juist in die tijd in Oost-Canada genieten van de prachtige herfstkleuren van de Indian Summer.
 • Elektriciteit: 110V en 60 Hz.  Denk ook aan een (of meerdere) verloopstekker(s) van Amerikaans naar Europees elektriciteitsnet om je fototoestel, gsm, laptop, mp3-speler e.d. op te laden.
 • Tijdsverschil: Doordat Canada zo groot is wordt er meer dan 1 tijdzone gehanteerd in het land. In totaal zijn er 6 verschillende tijdzones in Canada. In Canada wordt de tijd altijd achteruit gezet. Het tijdsverschil varieert van 4,5 uur tot 9 uur vroeger dan in België. Het tijdsverschil in Toronto is 6u vroeger.
 • Telefoneren: Wil je naar Europa bellen dan moet je in Canada (en de VS) de internationale code 011 vormen vóór het landnummer. Dus wil je bijvoorbeeld de gids bereiken op z’n gsm, bel je 011 32 475 35 80 80. Voordeliger is om te skypen of facetimen of, als je een vaste lijn hebt bij Telenet, kun je met je smartphone via de app Triing vrijwel gratis bellen met het thuisfront.  Let wel: het Canadese gsm-systeem werkt anders dan bij ons; als je een triband of quadband gsm hebt, lukt het prima.

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top