Gran Canaria (19 tot 26 november 2017)

NIEUWE FIETSVAKANTIE VOOR WIELERTOERISTEN IN NAJAAR! 

Meer info?

Gran Canaria (19 tot 26 november 2017)

NIEUWE WANDELVAKANTIE VOOR HET NAJAAR!

Meer info?

Zuid-Afrika (van 20 februari tot 4 maart 2018)

NIEUWE RONDREIS 2018!

Meer info?
Zuid-Afrika (van 20 februari tot 4 maart 2018)

NIEUWE RONDREIS 2018!

Beschrijving

Tijdens de rondreis ontdek je alle facetten van Zuid-Afrika: van Johannesburg tot Kaapstad. Je maakt een nachtsafari in het Kruger Park. Je gaat op zoek naar de ‘Grote Vijf’ en trekt door het Nationaal Park van Tsitskamma. Je bezoekt ook het apartheidsmuseum, Soweto City, het Hugenotenmuseum, … 

Dag tot dag

Dag 1: Heenvlucht naar Johannesburg (via Istanbul).

Dag 2: Aankomst op de luchthaven van Johannesburg. Bezoek aan het museum van de apartheid dat de periode van de 20ste eeuw schetst waarin duizenden mensen hun leven hebben geofferd aan de idee van een verenigd volk te zijn. Vervolgens gaan we naar Soweto, een van de bekendste ‘townships’ rond Johannesburg. Transfer nadien naar het Indaba hotel 4* in Pretoria (of gelijkwaardig). Avondmaal.

Dag 3: Na het ontbijt maken we een stadsrondrit door Pretoria. Je bezoekt het ‘Voortrekker Monument’, een enorm gedenkteken opgedragen aan de ‘Boers’, dat je de geschiedenis van de ‘Grote Trek’ vertelt. Je krijgt ook een rondleiding in de residentie waar Paul Kruger leefde tijdens zijn presidentschap van 1883 tot 1900. De uitstap eindigt op Church Square, waar het standbeeld van Paul Kruger uitkijkt op het plein, omringd door mooie, openbare gebouwen, zoals de ‘Oude Raadsaal’. Nadien vertrekken we naar de provincie Mpumalanga. Aankomst in de Nkambeni Private Tented Lodge 3* (of gelijkwaardig). Je verblijft in tenten met harde bodem, op palen, die verspreid liggen in de tuin. ’s Avonds maak je een safari bij zonsondergang in het Kruger Park per open 4x4 jeep. Je ontdekt er de plaatselijke fauna die voedsel en een drinkplaats opzoekt. 

Dag 4: Je ontdekt het nationaal park De Blyde Rivier & Pilgrim’s Rest. Je bezoekt de beroemdste plek van Oost-Transvaal waar de Blyde Rivier een ravijn van meer dan 800 m heeft uitgesleten. De natuur is onvoorstel-baar mooi met geologische formaties zoals de 3 ‘Rondavels’, cilindrische rotsen en de ‘Bourke’s Luck Potholes’, reuzengaten uitgehold in de rots. Aan ‘God’s Window’ heb je een prachtig panoramisch zicht over de canyon. Je houdt ook halt in Pilgrim’s Rest, een charmant dorpje met 115 inwoners uit de tijd van de goudkoorts!

Dag 5: 's Ochtends vroeg vertrek je met een 4x4-terreinwagen om op zoek te gaan naar de ‘Big Five': de leeuw, het luipaard, de olifant, de neushoorn en de kafferbuffel. Maar we zien ook tal van andere dieren:  zebra's, impala's, bavianen, giraffen, ... en met een beetje geluk zelfs jakhalzen, jachtluipaarden, hyena's, wilde honden en andere prinsen van de Afrikaanse savanne.

Dag 6: Transfer naar de luchthaven van Johannesburg. Vlucht naar George. Nadien transfer naar Knysna. Intrek in het hotel Knysna Hollow 3* (of gelijkwaardig).

Dag 7: Tsitsikamma is een Nationaal Park dat zowel op zee als op land gelegen is. Het strekt zich uit over 100 km langs de kustlijn en beslaat 5 km steile kliffen en kustheuvels afgeboord met een plateau. Tijdens onze wandeling in het park ontdek je een uitzonderlijke fauna en flora met bomen die meerdere eeuwen oud zijn en overblijfselen uit de prehistorie. Facultatief uitstap: boottocht in de Baai van Plettenberg om dolfijnen, zeeleeuwen en walvissen te spotten. Terugkeer naar Knysna.

Dag 8: Je hebt tijd om het dorpje Knysna te ontdekken, de groene parel van de Tuinroute, gelegen tussen zee en bergen. Daarna vertrek je naar Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad, waar je de Highgate-struisvogelboer-derij bezoekt. Intrek in het hotel Oudtshoorn Inn 3* (of gelijkwaardig).

Dag 9: Je bezoekt de Cango-grotten waarbij je door verscheidene immense zalen wandelt die de natuur gedurende duizenden jaren heeft 'gebeeldhouwd' tot een intrigerend kunstwerk. Nadien verder richting Kaapstad. Intrek in The Strand Tower Hotel 4* (of gelijkwaardig).

Dag 10: Je ontdekt Kaapstad. Het Kaapse landschap wordt gedomineerd door het beroemde silhouet van de Tafelberg. De kabelbaan brengt je naar de top voor een adembenemend uitzicht over de stad. Daarna bezoek je de tuinen van Kirstenbosch, één van de belang-rijkste botanische tuinen ter wereld. We stoppen ook nog in het vissers-dorpje van Houtbay. We rijden langs de befaamde Chapman’s Peak, een volledig uit de rotsen gehouwen weg met een adembenemend zicht over de Oceaan. In het natuur-reservaat van Kaap de Goede Hoop maak je een wandeling die eindigt bovenop de rotspunt van de Kaap zelf. Onderweg krijg je prachtige kust-landschappen te zien en krijgt je de kans om elanden, struisvogels, bavianen en pinguïns te ontmoeten. 

Dag 11: Vandaag volg je de wijnroute. De wijngaarden die zich ten oosten van Kaapstad uitstrekken, vormen prachtige landschappen. Langs de heuvels rijden we naar Stellenbosch, beroemd om zijn wijn- en boomgaarden die het ritme bepalen van dit charmante stadje van witgekalkte huisjes met strooien daken. Wijn- en kaasdegustatie. Terugkeer naar Kaapstad en vrije tijd op de Victoria en Alfred Waterfront. Nadien nog bezoek aan het Hugenoten museum.

Dag 12: Vrije voormiddag. In de namiddag, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Europa (via Istanbul).

Dag 13: Aankomst in Brussel.

Data en prijzen

Datum: van 20/02/2018 tot en met 04/03/2018 - Aantal dagen: 13

Prijs:

 • Prijs p.p. (basis= tweepersoonskamer) € 2.674
 • Toeslag single: € 300
 • Korting per persoon: Leden Pasar/kwb: € 25
 • Vroegboekkorting voor 01/10/2017: € 10 p.p.

Inclusief

 • Vluchten vanuit Brussel
 • Binnenlandse vlucht
 • *** en ****-hotels
 • Halfpension
 • Annulatieverzekering
 • Infodag
 • Uitgebreide deelnemersbrochure
 • Alle transfers
 • Excursies en inkomgelden volgens programma
 • Nederlandstalige reisbegeleider
 • NL-gids (ter plaatse)


Exclusief

 • Lunches
 • Dranken bij maaltijden
 • Fooien
 • Reisbijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Facultatieve uitstappen

Praktisch

Logies: Govaka kiest, samen met de lokale partner, voor kwaliteitshotels van 3 en 4*. Onze hotelkamers zijn voorzien van WC en douche. 

Vervoer ter plaatse: Gedurende de volledige rondreis verzorgt een plaatselijk bedrijf ons vervoer met een privébus. De chauffeur is tevens onze lokale gids. Hij heeft reeds jarenlang ervaring in de toeristische sector in zijn land en heeft al vele culturele reizen begeleid. Er is 1 binnenlandse vlucht inclusief.

Minimum aantal deelnemers: 20

Belangrijk

Reisdocumenten: internationaal paspoort, geldig tot 6 maanden na terugreis, met minstens 2 lege pagina's.

Visum: geen visumplicht voor Belgen.

Inentingen: geen speciale inentingen vereist, behalve voor mensen die uit gebieden met gele koorts komen. Raadpleeg tijdig de websites www.vacciweb.be en www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie. 

Klimaat: zeeklimaat in het zuiden en oosten, mediterraan klimaat in de laaglanden rond Kaapstad, woestijnklimaat. In het westen en een tropisch klimaat en een steppeklimaat in het noorden.

Uurverschil: zomer: 0, winter: +1.

Munt: de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR). 1 EUR = 14,83 ZAR (mei 2017). Belangrijkste kredietkaarten worden aanvaard.

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top