Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?

RIJN IN VLAMMEN 10-18 aug. 2018

Ga mee op 'knallende' kampeervakantie in Duitsland!

Meer info?

Zin in een zonnig najaar?

Check onze extra najaarsbestemmingen
Boek nu al!

Meer info?

Fietsen tussen Ieper & Verdun

6-daagse fietsreis langs de westelijke frontlijnroute van 6 tot 13 oktober 2018

Meer info?

Reizen naar Compostela

Kom naar onze infoavonden
en ga mee op tocht!

Meer info?
Fietsen tussen Ieper & Verdun

6-daagse fietsreis langs de westelijke frontlijnroute van 6 tot 13 oktober 2018

Dag tot dag

De verscheidenheid aan cultuur en natuur is groot: polders en belforten in Vlaanderen, kathedralen in Picardië, wijngaarden en koolzaadvelden in de Champagne, bossen in de Argonne en Verdun. Dagelijks fietsen de sportieve fietsers (WT23) een traject van om en bij de 100 kilometer. De recreatieve fietsers fietsen dagelijks een 50-tal kilometer. Een autocar en begeleidende vrachtwagen ondersteunt de fietsende groepen.

Dag 1: Afspraak in Ieper. Fietstocht in de omgeving van Ieper. Na de check-in in het hotel (vanaf 17u) wonen we de Last Post bij. Een delegatie van de deelnemers legt daarbij een bloemstuk aan de Menenpoort neer.

Dag 2: Ieper-Arras. Langs de Kemmelberg, oorlogsgraven en oorlogskraters, gaat het richting vredesdorp Mesen, Ploegsteert en Frankrijk. Arras, stad van Robespierre, is een avondwandeling meer dan waard: Vlaamse Barokgevels in het stadscentrum, het Belfort in Vlaamse stijl en een kathedraal op de lijst van het werelderfgoed.

Dag 3: Arras- Péronne. Doorheen het heuvelachtige landschap tussen Arras en Péronne getuigen kleine oorlogskerkhoven over deze linie waar vooral Britten tegenover Duitsers stonden. In Péronne bereiken we de Somme waar het Duits offensief tot stand werd gebracht. In de winter 14-15 trokken de Duitsers zich terug achter de Hindenburglinie. Hierbij werd deze stad volledig vernield.

Dag 4: Péronne-Soissons. We fietsen doorheen het gebied van de rivieren Oise en Aisne. We komen voorbij  lairière de l’Armistice, in de bossen van Compiègne, waar in een treinwagon op 11 november 1918 de wapenstilstand getekend werd. Soissons is een van de oudste steden van Frankrijk. Julius Caesar maakt in zijn Commentarii de Bello Gallico al melding van een Keltische nederzetting op deze plaats onder de naam Noviodunum.

Dag 5: Soissons-Reims. We fietsen over de Chemin des Dames. Het plateau waarover de weg voert heeft vaak een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis. In de Eerste Wereldoorlog vonden er drie grote veldslagen plaats.

Dag 6: Reims-Verdun. Na Reims fietsen we in een nog steeds door de oorlog getekend landschap met verdwenen dorpen en kale golvende velden. Geleidelijk aan komen we in de Argonne, met meer grasland en bebossing. Op onze weg kruisen we ook verschillende monumenten die de slachtoffers gedenken.

Dag 7: Verdun is een vestingstad met een enorme strategische en symbolische betekenis voor de Fransen. We fietsen langs de slagvelden rondom Verdun en bezoeken het indrukwekkende Ossuarium bij Douaumont.

Dag 8: Terugreis met autocar naar Ieper.

Data en prijzen

Datum: van 06/10/2018 tot 13/10/2018 - Aantal dagen: 8

Prijs:

 • Prijs (basis= tweepersoonskamer) € 999 p.p.
 • Toeslag single: € 225
 • Korting per persoon: Leden Pasar/kwb: € 25

Inclusief

 • 7 overnachtingen in half pension vanaf diner dag 1 tot ontbijt op dag 8
 • Bevoorrading (en picknick) tijdens fietsdagen
 • Assistentie volgwagen
 • Bagagetransport
 • Fietsshirt of polo of Wowow-pakket
 • Deelnemersbrochure
 • Vervoer met autocar terug naar de startplaats
 • Nederlandstalige fiets- en reisbegeleiding

Exclusief

 • Dranken bij maaltijden
 • Eventuele toeristentaks (ter plaatse aan hotel te betalen)
 • Reisbijstandsverzekering
 • Annuleringsverzekering (facultatief): 4% reissom
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis heen en terug

Goed om weten! Deze fietsvakantie verloopt gelijk met en vanuit dezelfde verblijfplaatsen als de wandelvakantie 'Van Ieper naar Verdun'.

Praktisch

Logies: Je logeert in twee- en driesterrenhotels met alle nodige comfort.

Fietsniveau: recreanten 2 fietsjes en wielertoeristen (WT23) 2 fietsjes

Vervoer ter plaatse: n.v.t.

Belangrijke bagage: Eigen fiets.

Min/max deelnemers: 20/26

Belangrijk

Reisformaliteiten: Identiteitskaart, Europese ziekteverzekeringskaart

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Euro

Gezondheid: Een normale conditie.

Verzekeringen:

 • Annuleringsverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).
 • Een reisbijstandsverzekering is heel sterk aanbevolen. Pasar biedt i.s.m. VAB een dergelijke verzekering aan. Meer info op www.pasar.be/reisbijstand

Extra

 • Afstand: Brussel - Nieuwpoort : 130 km

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top