Reizen naar Compostela

Govaka & Pasar presenteert Santiago De Compostela in 2019

Meer info?

Sneeuwpret in Winterberg

KAMPEERVAKANTIE voor het hele gezin! 2 tot 9 maart 2019 (krokusvakantie)

Meer info?

Fietsen op Mallorca

vanuit Can Picafort
3 periodes vanaf 16 april 2019

Meer info?
Sneeuwpret in Winterberg

KAMPEERVAKANTIE voor het hele gezin! 2 tot 9 maart 2019 (krokusvakantie)

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst deelnemers. Welkomstdrink.

Dag 2: Verkenningswandeling in centrum van Winterberg. Koffie en taart.

Dag 3: Winterwandeling naar het dorpje Züschen (6km). Het is een gezellig dorpje met veel vakwerkhuisjes en we dompelen ons onder in de carnavalsfeer. Terug met openbaar vervoer naar camping.

Dag 4-7: Het dagprogramma is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Je kan volop wandelen in de prachtige natuur en genieten van de vergezichten in het geneeskrachtige klimaat van Winterberg. Of je langlauft rondom de Kahler Asten (165 km gespoorde loipes).
Beginnende wintersporters en ouders met kinderen zullen dan weer de negen comfortabele stoeltjesliften waarderen, die de wintersporters snel en veilig weer naar boven brengen. De skipret gaat ook altijd tot diep in de avond door. Het rijke aanbod aan après-ski-mogelijkheden en vette huttenfeesten maken de trip naar de sneeuw tot een ware belevenis.

Dag 7: Afscheidsdiner.

Dag 8: ’s Morgens afscheid en terugreis.

Wintersport

 • Wintertijd is wandeltijd. Dat geldt in het bijzonder voor de vakantiewereld Winterberg. De natuur beleven en genieten van de vergezichten op een kleine wandeling of een uitgebreide wandeltocht over de premium-winterwandelwegen in het geneeskrachtige klimaat van Winterberg.
 • Een wintermorgen als een plaatje. ’s Nachts heeft het gesneeuwd. Als in watten gehuld wacht het witte onberoerde landschap. Dik aangekleed met mantel en sjaal stapt u door de sneeuw. U luistert naar het zachte knirpsen van de sneeuw in het ritme van uw stappen. Wandelen in de winter is een onvergelijkbare ervaring.
 • Een mars door die witte pracht is duidelijk iets anders dan een tocht in de zomer. Zoiets stelt ook andere eisen. Door de diepe sneeuw wandelen is een superbelevenis, maar absoluut vermoeiend. Geruimde trajecten daarentegen zijn zelf goed te doen met een kinderwagen. En onderweg zijn er allerlei herbergen en hutten waar je kunt opwarmen. De premium-winterwandelwegen in de Vakantiewereld Winterberg beantwoorden aan al deze eisen.
 • Langlaufen: Rondom de Kahler Asten ligt een netwerk van in totaal 165 kilometer aan gespoorde loipes. Initiatie is voorzien.
 • De zon lacht aan de stralend blauwe hemel, duizenden keren gereflecteerd door ijskristallen die glanzen als diamanten. Je eigen adem stijgt in kleine wolkjes naar boven. Glijden in plaats van haasten, de natuur beleven, het leven van alledag achter je laten en je gewoon heerlijk voelen. Deze gevoelens krijg je vanzelf als nordic wintersporter in de Vakantiewereld Winterberg. Dankzij prominente topsporters die hier trainen en moderne, steeds beter wordende apparatuur en spoorapparaten neemt de kwaliteit van de loipes hier steeds verder toe. En daardoor krijg je ook steeds meer zin in langlaufen.
 • Rodelen: Tien rodelhellingen, waarvan drie besneeuwd en met baanverlichting, liggen gewoon te wachten om er vanaf te glijden
 • Skiliftcarrousel Winterberg: Hier is sneeuwpret en wintersport van het hoogste niveau. Beginnende wintersporters en ouders met kinderen zullen de negen comfortabele stoeltjesliften waarderen, die de wintersporters snel en veilig weer naar boven brengen. Ook bij de besneeuwing en het optimaal prepareren van de pistes past de skiliftcarrousel de modernste technieken toe.
 • Skigebieden Winterberg: U heeft de keus: 10 skigebieden, 83 afdalingen met een gezamenlijke lengte van 50 kilometer, van gemakkelijk tot zwaar liggen voor u klaar.
 • Funpark:  In het funpark van de skiliftcarrousel Winterberg laten de verschillende ‚obstacles’ voor boarders van elk niveau niets te wensen over. Natuurlijk kunnen de snowboarders ook relaxed een beetje carven of cruisen. Er zijn zoveel ‚runs’, dat je ze amper op een dag allemaal kunt proberen.
 • Baanverlichting & après-ski: De skiliftcarrousel Winterberg heeft in deze regio verreweg de meeste mogelijkheden voor avond skiën met baanverlichting. Woensdags, vrijdags en zaterdags gaat de skipret tot diep in de avond door. Het rijke aanbod aan après-ski-mogelijkheden en vette huttenfeesten maken de trip naar de sneeuw tot een ware belevenis.
 • Springschansen:  In de skiliftcarrousel Winterberg, Am Herrloh, staat de St. Georg Schans. Daar traint de Skiclub Winterberg veelbelovende jonge talenten. Op deze St. Georg Schans vonden verschillende keren Duitse kampioenschappen plaats, alsmede de Zomer-Grand-Prix van de Nordic Combination
 • Bobsleebaan: (naast de camping) gelegen op 776 m hoogte en 1606 m lang. Hier halen atleten topsnelheden tot 150 kilometer per uur. Het internationale gevecht in het ijskanaal om honderdsten van seconden is net zo spannend als een thriller. In 2015 vindt hier op de bobslee- en rodelbaan Winterberg het FIBT wereldkampioenschap bobslee en skeleton plaats.

Data en prijzen

Datum: van 02/03/2019 tot 09/03/2019 - Aantal dagen: 8

Prijs:

 • Basisprijs: € 189 pp (basis = 2 personen/installatie)
 • Alleenreizende: € 261
 • Supplement niet-leden Pasar en kwb: € 25
 • Bijkomende personen (vanaf 3e persoon):
  Kind +13 jaar: € 114
  Kind -13 jaar: € 76
 • Hond: € 15

Inbegrepen:

 • Overnachtingen op camping (exclusief elektriciteit, ter plaatse te betalen volgens verbruik)
 • 1 diner (exclusief dranken)
 • Infobrochure
 • Reisbegeleiding

Niet inbegrepen:

 • Elektriciteitsverbruik volgens verbruik
 • Huur skimateriaal en skipassen
 • Brandstofverbruik/tolgelden
 • Fooien
 • Annuleringsverzekering (facultatief - 4% van reissom)
 • Reisbijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Praktisch

Camping:  Campingplatz Winterberg

Halverwege de stad en Kahler Asten ligt de camping, in de directe omgeving van de bobsleebaan, en (zomer) rodelbaan. Ook het langlauf- en skigebied ligt in de buurt.
De camping beschikt over moderne sanitaire voorzieningen, een vaatwasser en een wasruimte met mogelijkheden tot drogen.
Geniet van de prachtige natuur op het goed onderhouden en terrasvormige kampeerterrein.
De goed onderhouden sanitaire voorzieningen en was- en droogruimte staan altijd tot uw beschikking.
Daarnaast heeft de camping voor uw ontspanning een sauna en solarium!
Op dezen camping is rust, orde en netheid van groot belang. Ontdek het nu zelf!

Kampeermogelijkheden: Auto met caravan, camper

Huisdieren: Toegelaten/Aangelijnd op de camping. Je kan je huisdier niet meenemen tijdens een excursie of gezamenlijke maaltijd. Als je hierdoor niet aan een bepaalde activiteit kan deelnemen, wordt hiervoor geen terugbetaling verleend. Als baasje van het huisdier dien je ook in regel te zijn met de grensformaliteiten voor het huisdier: Een Europees paspoort voor gezelschapsdieren, een chip of tatoeage en een inentingsbewijs tegen hondsdolheid. Voor meer informatie kan je bij je dierenarts terecht.

Vervoer ter plaatse: Eigen vervoer/openbaar vervoer

Ferry overtochten: Geen

Maaltijden inclusief: Afscheidsdiner in een restaurant nabij de camping

Bijzondere uitrusting: Winterkledij, sneeuwschoenen, eigen skimateriaal  mag meegebracht worden.
Voor de auto zijn winterbanden,  bij winterse toestanden op de weg in Duitsland nodig. Bij de verplaatsing tot Winterberg zijn er geen noemenswaardige hellingen.

Wandel- en fietsniveau: Recreatief wandelniveau, mogelijks in de sneeuw (sneeuwschoenen).

Min/max deelnemers: Een groep bestaat uit minimaal 10 installaties en maximaal 15 installaties. Bij onvoldoende deelnemers kan Govaka & Pasar besluiten de reis te annuleren (wordt 6 weken voor afreis bepaald). Er wordt hierna getracht een alternatief aan te bieden maar deelnemers kunnen ook steeds alle reeds gestorte bedragen onmiddellijk terugvorderen.

Belangrijk


Reisformaliteiten: Identiteitskaart, Europese verzekeringskaart

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Euro

Gezondheid: Deelnemers worden verondersteld zonder hulp van derden aan de reisdagen, excursies en andere activiteiten deel te kunnen nemen. Je beschikt over een goede gezondheid en een normale lichamelijke conditie. Het blijft je eigen verantwoordelijkheid om te bepalen of je de reis zonder problemen kan volbrengen.

Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).

Extra

Afstand Brussel – camping/startplaats: 360 km

Klimaat: Winterse toestanden, met sneeuw zijn mogelijk, verblijf op een hoogte van 740 m.

Infodag: Geen

Reisdocumenten: Twee tot drie weken voor aanvang van de reis, ontvang je de reisbrochure. Deze bevat o.a. een routebeschrijving, het dagprogramma, de contactgegevens van de reisbegeleiders, algemene reisinformatie, een evaluatieformulier en praktische tips.

Nuttige websites

Inschrijven

Aanvrager
Bijzonderheden
Auto
Kampeerinstallatie
Deelnemer 1
Deelnemer 2
Deelnemer 3
Deelnemer 4

 

 

Back to top