Madrid & Toledo

2 citytrips voor de prijs van 1!

Meer info?

Gran Canaria (19 tot 26 november 2017)

NIEUWE FIETSVAKANTIE VOOR WIELERTOERISTEN IN NAJAAR! 

Meer info?

Rondreis door Oost-Canada

Reeds gegarandeerde afreis! 25 september tot 7 oktober '17

Meer info?

Gran Canaria (19 tot 26 november 2017)

NIEUWE WANDELVAKANTIE VOOR HET NAJAAR!

Meer info?
Van Tienen naar Praag

21/07-31/07/2017 - Nog 3 plaatsen! - Vanaf € 1564

Dag tot dag

Dag 1: Tienen – Simmerath (140 km). De openingsrit brengt ons door het hart van Haspengouw naar Visé waar we de Maas oversteken. In de Oostkantons staat al wat klimwerk te wachten om net over de Duitse grens te overnachten.

Dag 2: Simmerath – Boppard am Rhein (150 km). We klimmen in de Vulkaaneifel en komen zo langs Mayen, een stad waar natuursteen wordt gekapt. Even laten vergezellen de wijngaarden van de Moezel ons om in de kuurstad te overnachten.

Dag 3: Boppard am Rhein – Bad Orb (180 km). De overzetboot brengt ons over de Rijn en we fietsen dan verder door het Taunusgebergte. Het is een zeer bosrijke streek. Op het einde van de rit wordt het vlakker om in Bad Orb, aan de voet van het Vogelgebergte aan te komen.

Dag 4: Bad Orb – Bad Staffelstein (185 km). Eerst rijden we door verschillende kuurstadjes om via Hofheim het natuurpark Hassberge te bereiken. Op het einde dalen we naar het stadje Staffelstein met o.a. een prachtig vakwerkhuis uit 1684.

Dag 5: Bad Staffelstein – Marianske Lazne (180 km). We fietsen naar Tsjechië. Het is voortdurend klimmen en dalen. De natuur, de kleine dorpjes, de gastvrije mensen, … maken het tot een heerlijke rit. Aankomst in het vroegere mondaine kuuroord Marianske Lazne.

Dag 6: Marianske Lazne – Kasperske Hory (180 km). Via het indrukwekkende klooster van Tepla in Zuid-Bohemen fietsen we verder door prachtige en ongerepte natuur. We komen voorbij Stříbro, het geboortedorp van Zdenek Stybar. We overnachten in het vroegere goudmijnstadje Kasperske Hory.

Dag 7: Kasperske Hory – Cesky Krumlov (95 km). Een korte overgangsrit in dalende lijn. Zo hebben we zeker nog tijd om de werelderfgoedstad Cesky Krumlov te bewonderen. Het stadje met een imponerende burcht ook wel eens ‘het Brugge van Tsjechië’ genoemd.

Dag 8: Cesky Krumlov – Telc (140 km). We zien het watersportparadijs Trebon met een bekend kasteel van de familie Roosenberg. Op het einde van de rit volgt de beklimming richting het historische filmstadje Telc. Het marktplein is het mooiste van het land.

Dag 9: Telc – Kutna Hora (159 km). Via landelijke wegen blijven we klimmen en dalen om nadien de afdaling te maken naar Kutna Hora, bekend om zijn zilvermijnen onder de stad.

Dag 10: Kutna Hora – Praag (110 km). Eerst fietsen we op nagenoeg vlakke wegen om dan nog een laatste beklimming te maken. Praag is onze beloning. En natuurlijk een Tsjechische pils.

Dag 11: Na het ontbijt bezoeken we de Gouden stad. Stadswandeling langs onder andere de Karelsbrug, de St Vituskathedraal, het Strahovklooster, … Transfer naar luchthaven. Avondvlucht naar Brussel.

Data en prijzen

Datum:van 21/07/2017 tot en met 31/07/2017 Aantal dagen: 11

Prijs:

 • Prijs p.p.(basis= tweepersoonskamer: € 1599
 • Toeslag single: € 350
 • Korting per persoon: Leden Pasar/kwb: € 25
 • Vroegboekkorting tot 31/12/2016: € 10 p.p.

Inclusief

 • 10 overnachtingen in halfpension
 • Fietscadeau: fietsshirt of Wowow-pakket (fluo rugzakje, fluo fietskousen, magneetlicht)
 • Nederlandstalige fiets- en reisbegeleiding
 • Assistentie met volgwagens
 • Ruime bevoorrading tijdens fietsdagen
 • Deelname 1 oefentocht vooraf (info volgt na inschrijving)
 • Transport eigen fiets en bagage
 • Transfer naar luchthaven
 • Terugvlucht Praag - Brussel
 • Deelnemersbrochure

Exclusief

 • Dranken bij maaltijden
 • Reisbijstandsverzekering
 • Annulatieverzekering (facultatief): 3% reissom
 • Persoonlijke uitgaven

Praktisch

 

Logies: Je logeert in comfortabele twee- en driesterrenhotels.

Vervoer ter plaatse: niet van toepassing

Fietsniveau: 4 fietsjes (tempo 23 tot 25 km/u voor wielertoeristen, afstanden zie programma).

Fiets: Eigen fiets, wordt met vrachtwagens heen en terug gebracht.

Belangrijke bagage: Dagrugzak. Een uitgebreide bagagelijst staat in de deelnemersbrochure.

Belangrijk

Reisformaliteiten: Een gewone identiteitskaart volstaat. Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Euro.

Gezondheid: Een normale conditie.

Verzekeringen:

 • Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).
 • Een reisbijstandsverzekering is heel sterk aanbevolen. Pasar biedt i.s.m. VAB een dergelijke verzekering aan. Meer info op www.pasar.be.

Extra

 • Klimaat: Praag ligt in de provincie Midden-Bohemen en heeft een gematigd landklimaat met kenmerken van een zeeklimaat. Zo zijn de winters fris zonder echt koud te worden en zijn de zomers warm zonder dat er periodes van langdurige hitte zijn. In de zomer is Praag vrij zonnig, niet te nat en aangenaam warm. Op veel dagen ligt de dagtemperatuur tussen de 20 en 25 graden. Het aantal dagen dat het koeler is dan twintig graden is vrij beperkt en soms is het in de stad tropisch warm met maar liefst dertig graden of nog iets daarboven. Regen die in de zomermaanden valt is vooral in de vorm van buien, die niet zelden gepaard gaan met onweer. De gemiddelde temperatuur ligt in juli rond 25 graden Celsius.
 • Tijdsverschil: Geen.
 • Infodag: voorzien, datum nog niet gekend.

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top