Gran Canaria (19 tot 26 november 2017)

NIEUWE FIETSVAKANTIE VOOR WIELERTOERISTEN IN NAJAAR! 

Meer info?

Gran Canaria (19 tot 26 november 2017)

NIEUWE WANDELVAKANTIE VOOR HET NAJAAR!

Meer info?

Zuid-Afrika (van 20 februari tot 4 maart 2018)

NIEUWE RONDREIS 2018!

Meer info?
Istrië (Kroatië) & Slovenië

17 tot 24 september 2017 - Vanaf € 1.299

 

Intro

In het Kroatische Istrië is de kust met zijn kristalheldere zee nog ongerept. De pittoreske vissershavens en de middeleeuwse stadjes in het bergachtige binnenland stralen rust en vrede uit. Opatija, dat wordt beschouwd als de “grande dame” van de badplaatsen van Kroatië, kan niet achterblijven en blijkt een zeer aantrekkelijk landschap. De hoofdstad Zagreb wordt dan weer beschouwd als de Europese stad van de kunst. Tijdens deze rondreis tref je ook het charmante buurland Slovenië. Hoewel het kleinste land aan de Adriatische zee, is Slovenië het enige land in Europa waar de natuur zo verweven is met verschillende landschappen: de Alpen, de Middellandse Zee, de Pannonische vlakte en de mysterieuze Karst.

Dag tot dag

Dag 1: Vlucht Brussel naar Zagreb (met Brussels airlines). Transfer naar hotel. Diner en overnachting in 4*hotel in Zagreb.

Dag 2: Bezoek aan Zagreb. We komen langs de vestingstad van de Upper Town, de St. Mark’s kerk, de kathedraal, het Nationaal theater en de Mirogoj begraafplaats. De stad heeft veel Oostenrijks-Hongaarse invloeden. Na de lunch rijden we naar de badplaats Opatija. Wandeling op de “Lungomare”, een 12 kilometer lange promenade langs de kust. Avondmaal en overnachting in 4* hotel in Opatija.

Dag 3: We bezoeken de steden Pula, Rovinj en Porec. Pula is bekend om zijn Romeins amfitheater terwijl we in het goed bewaarde Porec zeker de Byzantijnse basiliek moeten zien. Na de lunch bezoek aan de stad Rovinj. De oude stad ligt op een schiereiland en is één van de mooiste schiereilanden in Kroatië door zijn smalle middeleeuwse straatjes en warme mediterrane uitstraling. Avondmaal en overnachting in Opatija.

Dag 4: Na het ontbijt rijden we naar het eiland Krk. De stad Krk staat bekend om haar deels ommuurd historisch centrum, 12e eeuwse burcht en kathedraal. Na de lunch trekken we naar Vrbnik, een charmant stadje aan de kust waar we genieten van een prachtig panoramisch uitzicht vanaf de kliffen. Avondmaal en overnachting in Opatija.

Dag 5: We ruilen vandaag Kroatië voor Slovenië en vertrekken naar Portorož, een Sloveense kustplaats, voor een koffiepauze. Nadien rijden we naar de Lipica Stud Farm, de bakermat van de Lippizaner paarden. Rondleiding van de Lipica Stud Farm, het landgoed, de stallen en de paarden. Na de lunch zien we de meest bekende grot van de wereld, de Postojna grot. De unieke rondleiding gebeurt in een treintje. In de late namiddag verder naar Ljubljana. Avondmaal en overnachting in 4*hotel in Ljubljana.

Dag 6: Na het ontbijt bezoek aan de Sloveense hoofdstad Ljubljana met haar vijfduizend jaar oude geschiedenis. We bewonderen barokke gevels, de rivier Ljubljanica met zijn pittoreske bruggen en het Tivoli park. Na de lunch rijden we naar de stad Bled. Bezoek aan het meer, de natuur en de kloof van de Radovna rivier, die uitkomt in een mysterieuze Karst grot. We maken ook een boottocht op het meer. Avondmaal en overnachting in Ljubljana.

Dag 7: Vrije voormiddag. Na de middag vertrek naar Hrvatsko Zagorje in Kroatië, gekend om zijn glooiende heuvels, dichte bossen en heerlijke witte wijn. Bezoek aan Trakoscan, een sneeuwwit kasteel gebouwd op een heuvel in de 13e eeuw. Avondmaal en overnachting in Zagreb.

Dag 8: Vrije tijd. Transfer naar luchthaven. Terugvlucht.

Data en prijzen

Datum: van 17/09/2017 tot en met 24/09/2017Aantal dagen: 8

Prijs:

 • Prijs p.p. (basis= tweepersoonskamer) € 1299
 • Toeslag single: € 275
 • Korting per persoon: Leden Pasar/kwb: € 25
 • Vroegboekkorting tot 31/12/2016: € 10 p.p.

Inclusief

 • Vluchten volgens programma h/t
 • Alle transfers volgens programma in moderne autocar
 • 7 overnachtingen in halfpension
 • 5x lunch
 • Lokale gids (NL)
 • Inkomgelden en bezoeken volgens programma
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Deelnemersbrochure

Exclusief

 • Overige lunches
 • Dranken bij maaltijden
 • Fooien lokale gidsen en chauffeur
 • Reisbijstandsverzekering
 • Annulatieverzekering (facultatief): 3% reissom
 • Persoonlijke uitgaven 

Praktisch

 

Logies: De ***- en ****-hotels zijn heel comfortabel en voldoen aan alle moderne eisen.

Vervoer ter plaatse: Alle transfers volgens programma met een moderne touringcar.

Belangrijke bagage: Dagrugzak, makkelijke schoenen om te stappen.

Belangrijk

Reisformaliteiten: Een gewone identiteitskaart volstaat.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Kroatische Kuna = € 0,13 - In Slovenië betaal je gewoon met Euro.

Gezondheid: Een normale conditie.

Verzekeringen:

 • Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).
 • Een reisbijstandsverzekering is heel sterk aanbevolen. Pasar biedt i.s.m. VAB een dergelijke verzekering aan. Meer info op www.pasar.be.

Extra

 • Klimaat: Istrië, het schiereiland in het noorden van Kroatië heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn er lang en warm, de winters mild. In het noorden wordt de streek beschermd door de Alpen en is het binnenland hoger gelegen. In de zomers bereiken de temperaturen gemiddelde maxima van 26 à 27°C en meer. De winters zijn er zacht met gemiddelde dagtemperaturen van 8 à 10°C. In Istrië regent het regelmatig. De zomermaanden zijn de droogste maanden.
 • Tijdsverschil: Geen.
 • Infodag: geen

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top