Boek nu al je vakantie

naar de Spaanse zon 
fietsen-wandelen-cultuur

Meer info?

Infodagen voorjaarsreizen 2018

Met tips & tricks rond (sport)voeding

Meer info?

Schitterende rondreis door Cuba!

20 april tot 2 mei 2018 - Boek snel jouw plaats!

Meer info?

Exclusief aanbod Lanzarote

wandelen - 3-10 maart 2018 - Boekbaar tot 1 nov. 2017!

Meer info?
Fietsen op Gran Canaria 19 tot 26 november 2017

sportieve fietsvakantie

Programma

Dag 1: Vlucht van Brussel naar Gran Canaria. Transfer naar het hotel in Playa del Ingles.

Dag 2 - 7: De veelzijdige en uitdagende fietsroutes worden beloond met vaak spectaculaire panorama's. De fietswegen zijn in uitstekende staat en het verkeer in het binnenland is rustig. We fietsen elke dag onder begeleiding in twee wielertoeristengroepen die variëren in afstand en snelheid (zie fietsgroepen). De ritten zijn 70 tot 110km lang.

Dag 8: Vrije tijd (afhankelijk van vluchturen), transfer naar luchthaven en terugvlucht.

Fietsgroepen

Op Gran Canaria fietsen wij in 2 niveaugroepen voor wielertoeristen. Je bepaalt zelf bij welke groep je aansluit. De aangegeven snelheid bij elke groep is de snelheid die je in België fietst.

 • Sportief-23/25: Voor geoefende wielertoeristen die een gemiddeld tempo van 25-27 km/u aankunnen. Dagafstanden van 70 tot 110km met stevige beklimmingen.
 • Sportief-21/23: Voor wielertoeristen die een gemiddeld tempo van 23-25 km/u fietsen. Veelal zelfde parcours als de andere sportieve groep maar aan een trager tempo.

Huurfietsen

We adviseren je om een huurfiets te reserveren in samenwerking met Free Motions. Zo loop je geen risico dat je eigen fiets beschadigd wordt en bespaar je extra kosten voor verpakking en transport. Onze huurfietsen zijn van uitstekende kwaliteit waarbij je keuze hebt uit verschillende modellen. Alle racefietsen zijn uitgerust met twee drinkbushouders, een zadeltasje met binnenband, een fietscomputer en een pomp. Je brengt zelf je eigen pedalen en fietshelm mee. In de huurprijs zit ook de dagelijkse service en de pechbijstand inbegrepen. Bij reservatie ontvang je van ons een reserveringsfiche met de correcte prijzen waarop je de gewenste fiets en kadermaat kan noteren. Zo zorgen we ervoor dat je huurfiets op maat zal zijn.

Eigen fiets?

Wil je toch liever je eigen fiets meenemen, dan vragen wij de goedkeuring voor het transport aan de luchtvaartmaatschappij. Het maximum gewicht inclusief fietskoffer bedraagt 30 kg. Kostprijs voor transport eigen fiets (inclusief transfer naar hotel): € 140

Data en prijzen

Datum: van 19/11/2017 tot en met 26/11/2017 - Aantal dagen: 8

Prijs:

 • In tweepersoonskamer per persoon: € 899
 • In eenpersoonskamer per persoon: € 175
 • Korting: Leden Pasar, kwb en Vlaamse wielrijdersbond (vwb): € 25

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten vanuit ZAVENTEM
 • Transfers naar hotel h/t
 • 7 overnachtingen in halfpension in Hotel Ifa Continental in Playa del Inglés
 • Nederlandstalige fietsbegeleiding in 2 tempogroepen voor wielertoeristen
 • Gebruik fietsgarage en fietspomp
 • Technische assistentie en pechbijstand bij gebruik huurfietsen
 • Welkomstmeeting met gratis drankje

Niet inbegrepen:

 • Fietsenhuur of transport fiets
 • Dranken bij maaltijden
 • Lunches
 • Annulatieverzekering (facultatief - 3% van reissom)
 • Reisbijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Praktisch


Logies: Je logeert de ganse week in het aangename driesterrenhotel IFA Continental op slechts ca. 300 m van het strand en ca. 200 m van het winkelcentrum Tropical. De maaltijden worden geserveerd in het buffetrestaurant met thema-avonden. Er zijn dieetmaaltijden en vegetarische gerechten verkrijgbaar. Er zijn ook 2 bars, waaronder een poolbar met snacks. Het hotel biedt je alle gemakken voor een heerlijke vakantie. Er zijn 2 zwembaden en bubbelbaden. Tegen betaling geniet je van de sauna en massage. Het hotel organiseert een animatieprogramma overdag en 's avonds (6 dagen per week). Wifi is gratis in de lobby. Alle kamers (34 m2) beschikken over douche, telefoon, satelliet-tv, wifi (tegen betaling) en kluisje (tegen betaling). De fietsen kunnen gratis in de garage worden gestald.

Fietsniveau: 2 tempogroepen - zie aparte info

Vervoer ter plaatse: Transfers hotel/luchthaven Gran Canaria h/t voorzien.

Belangrijke bagage: Fietshelm (verplicht)

Min/max deelnemers: 10/25

Belangrijk


Reisformaliteiten: Identiteitskaart, Europese verzekeringskaart

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: euro (geldautomaten in nabijheid hotel)

Gezondheid: Een goede tot sportieve conditie.

Verzekeringen:

 • Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).
 • Een reisbijstandsverzekering is sterk aanbevolen. Pasar biedt i.s.m. VAB een dergelijke verzekering aan. Meer info op www.pasar.be

Extra

Klimaat: Zonder enige twijfel zijn de Canarische Eilanden de beste winterzonbestemming van Europa. Vanwege de ligging ten westen van het Marokkaanse vasteland zijn de winters hier milder dan in de rest van Europa en is het een groot deel van de winter heerlijk vertoeven op het eiland Gran Canaria. Gemiddelde maximumtemperatuur in november van 20 tot 23 °C, kans op regendag. 

Infodag: Geen

Nuttige websites

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top