Boek nu al je vakantie

naar de Spaanse zon 
fietsen-wandelen-cultuur

Meer info?

Infodagen voorjaarsreizen 2018

Met tips & tricks rond (sport)voeding

Meer info?

Schitterende rondreis door Cuba!

20 april tot 2 mei 2018 - Boek snel jouw plaats!

Meer info?

Exclusief aanbod Lanzarote

wandelen - 3-10 maart 2018 - Boekbaar tot 1 nov. 2017!

Meer info?
Wandelen op Gran Canaria 19 tot 26 november 2017

 

Dag tot dag

Dag 1: Vlucht van Brussel naar Gran Canaria. Transfer naar het hotel in Playa del Ingles.

Dag 2: Onze eerste wandeling brengt ons naar één van de nog weinige en relatief ongerepte "jungle"kloven in het noordoostelijk deel van het eiland. In deze kloof vloeit nog altijd water in de kleine natuurlijke rivierbedding , en het stroompje vormt er watervalletjes en kreekjes het hele jaar door. We zoeken deels onze weg op wat smallere paadjes en door fascinerende “jungle-achtige” vegetatie . Verbazend, verrassend en uitzonderlijk! Wandeling: 11 km (+/- 4u). Onderweg stoppen we nog voor een tapas proeverij (€ 13 p.p.).

Dag 3: We maken een wandeling in het zuiden/zuidwesten van Gran Canaria, tussen Mogan en Veneguera. We treffen er het geologisch oudste vulkanisch landschap van het eiland met onder andere de prachtige gekleurde bergketen “Los Azulejos”, resultaat van miljoenen jaren erosie. We zoeken onze weg langs een „vergeten“ verbindingspad van vorige eeuwen, gedeeltelijk begroeid met cactussen, canarische salie, euphorbia planten, ... Indrukwekkende panorama´s onderweg met waanzinnig mooie rotsformaties. Wandeling: 10km, 4u wandelen. Op de terugweg rondleiding in pittoresk haventje Puerto de Mogan. Ook mogelijkheid tot het maken van een boottochtje (+/- € 6/persoon).

Dag 4: Al ooit in een echte vulkaankrater geweest? Neen? Wel, dan doen we dat eens vandaag! De Bandama krater, te vinden in het noordoosten van Gran Canaria, is met zijn ca 1 km diameter en 200m diepte de grootste vulkaankrater van het eiland. Je merkt meteen hoe vruchtbaar deze krater vanbinnen wel is. Een hele aparte ervaring! De Bandama omgeving is sinds verschillende eeuwen ook nog bekend voor zijn wijnbouw. Na de wandeling volgt nog een bezoek aan een van de wijnhuizen/bodegas (degustatie: € 11/persoon). Wandeling: 6 km, 3u wandelen

Dag 5: Vrije dag. Mogelijkheid om begeleide strandwandeling te maken naar de vuurtoren.

Dag 6: Deze wandeling, op afwisselende maar meestal stenige en oneffen ondergrond, brengt ons naar Santa Lucia, een bergdorpje bekend om zijn mooi gerenoveerde dorpsplein en opgebouwd in typisch kanarische palmbomenoase. Een kunstenaarsfamilie in haar nederzetting, bestaande uit enkele blokhutten en grotwoningen vlakbij een rivierbedding, verrast eenieder onderweg. Wondermooie uitzichten over het centrale bergmassief van Gran Canaria zowel bij de wandeling zelf als tijdens de busrit er naartoe maken deze wandeldag onvergetelijk! Wandeling: 10km, 4u wandelen. Na de wandeling genieten we van een Kanarische (tapas)maaltijd in een bergrestaurantje in het binnenland (kostprijs: € 13/persoon).

Dag 7: Via oeroude, oneffen en rotsige vulkaanpaden, en vooral door dennenbomenbos, stappen we door het centraal bergmassief “La Cumbre” van Gran Canaria. Bij helder weer begeleidt ons het ene fantastische uitzicht na het andere. Ook ons buureiland Tenerife wuift ons toe onderweg. Naast het eigen geologische kenteken, de Roque Nublo(1813m), herkennen we onderweg ook de hoogste berg van Spanje op ons buureiland, de Pico de Teide (3713m) en natuurlijk ook Gran Canaria´s hoogste top, de Pico de las Nieves (1949m). Wandeling: 10 km, 4u wandelen. In de terugweg maken we nog een stop in een bergdorpje voor een korte rondleiding.

Dag 8: Vrije tijd (afhankelijk van vluchturen), transfer naar luchthaven en terugvlucht.

Data en prijzen

Datum: van 19/11/2017 tot en met 26/11/2017 - Aantal dagen: 8

Prijs:

 • Prijs p.p. (basis= tweepersoonskamer) € 1.149
 • Toeslag single: € 175
 • Korting per persoon: Leden Pasar/kwb: € 25

Inclusief

 • 7 overnachtingen in half pension vanaf diner dag 1 tot ontbijt op dag 8
 • Vluchten Brussel - Gran Canaria h/t
 • Transfers en bezoeken volgens programma
 • Nederlandstalige wandel- en reisbegeleiding
 • Lokale Nederlandstalige gids

Exclusief

 • Inkomgelden volgens programma (reken op +/- € 45/persoon - details: zie programma)
 • Dranken bij maaltijden
 • Reisbijstandsverzekering
 • Annulatieverzekering (facultatief): 3% reissom
 • Persoonlijke uitgaven
 • Lunches

Praktisch

Logies: Je logeert de ganse week in het aangename driesterrenhotel IFA Continental op slechts ca. 300 m van het strand en ca. 200 m van het winkelcentrum Tropical. De maaltijden worden geserveerd in het buffetrestaurant met thema-avonden. Er zijn dieetmaaltijden en vegetarische gerechten verkrijgbaar. Er zijn ook 2 bars, waaronder een poolbar met snacks. Het hotel biedt je alle gemakken voor een heerlijke vakantie. Er zijn 2 zwembaden en bubbelbaden. Tegen betaling geniet je van de sauna en massage. Het hotel organiseert een animatieprogramma overdag en 's avonds (6 dagen per week). Wifi is gratis in de lobby. Alle kamers (34 m2) beschikken over douche, telefoon, satelliet-tv, wifi (tegen betaling) en kluisje (tegen betaling). 

Wandelniveau: 2 schoentjes (dagtochten van 3 tot 5u stappen, tot 15 km/dag - glooiend tot heuvelachtig terrein, tot 400m hoogteverschil/dag - overwegend goed begaanbare paden - conditie van de regelmatige wandelaar vereist - dagrugzak)

Vervoer ter plaatse: Via verplaatsingen met prive-bus.

Belangrijke bagage: Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool en hoge schacht worden aangeraden.

Min/max deelnemers: 10/20

Belangrijk

Reisformaliteiten: Identiteitskaart, Europese verzekeringskaart

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Euro

Gezondheid: Een normale conditie.

Verzekeringen:

 • Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).
 • Een reisbijstandsverzekering is heel sterk aanbevolen. Pasar biedt i.s.m. VAB een dergelijke verzekering aan. Meer info op www.pasar.be

Extra

 • Klimaat: Zonder enige twijfel zijn de Canarische Eilanden de beste winterzonbestemming van Europa. Vanwege de ligging ten westen van het Marokkaanse vasteland zijn de winters hier milder dan in de rest van Europa en is het een groot deel van de winter heerlijk vertoeven op het eiland Gran Canaria. Gemiddelde maximumtemperatuur in november van 20 tot 23 °C, kans op regendag. 

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top