Boek nu al je vakantie

naar de Spaanse zon 
fietsen-wandelen-cultuur

Meer info?

Natuur- en cultuurreis op Sri Lanka

1 tot 14 april 2018 

Meer info?

Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?
Sri Lanka van 1 tot 14 april 2018

Cultuur- en natuurreis

Beschrijving

De natuur is er adembenemend mooi: ruisende palmbomen op paradijselijk witte stranden, welriekende bloemen en tropische vruchten, ongerepte regenwouden en droge savannegebieden, uitgestrekte theeplantages en rijstvelden, diepe ravijnen en kloven. Bovendien is Sri Lanka enorm rijk aan cultuurschatten waarbij je imposante getuigenissen van een 2500 jaar oude beschaving zal zien: felgekleurde Hindoetempels, indrukwekkende moskeeën en koloniale kerken en oeroude tradities, ...

Dag tot dag

Dag 1: Vlucht van Brussel naar Colombo.

Dag 2: Aankomst in Colombo en transfer naar het hotel in Wattala.Stadsrondrit door Colombo met bezoek aan Gangarama-tempel.Overnachting in Wattala.

Dag 3: Bezoek aan het vissersdorp en de markt van Negombo. We rijden verder naar Anuradhapura, de oude hoofdstad van Sri Lanka. ‘s Namiddags bezoeken we de kloosterstad Mihintale. Dit is een heilige plaats voor veel Singalezen. Overnachting in Anuradhapura.

Dag 4: Stadsrondrit door Anuradhapura per fiets. We bezoeken onderweg de Sri Maha Boo-boom en de Isurumuniya-tempel. Na de middag vertrekken we naar Habarana en bezoeken we nog het Avukana Boeddha standbeeld, één van de best bewaarde voorbeelden van staande standbeelden. Overnachting in Habarana.

Dag 5: ‘s Morgens vertrekken we naar Sigiriya en aansluitend bezoeken we per fiets Polonnaruwa, hoofdstad van Sri Lanka van de 11de tot de 13de eeuw. De site herbergt talrijke paleizen, tempels, dagoba’s en reuzenboeddha’s. Sigiriya is een rotsfort uit de 5de eeuw. Overnachting in Habarana.

Dag 6: Bezoek aan de beroemde tempels van Dambulla die uit de rots gehouwen werden en die 150 boeddha’s herbergen waaronder een zeer mooie liggende boeddha van 15 m. We trekken verder naar Kandy en bezoeken onderweg een kruidentuin. Na de middag rondleiding in de stad met haltes aan de belangrijkste bezienswaardigheden en de plaatselijke markt. Kandy was van de 16de tot de 19de eeuw de laatste hoofdstad van de Singalezen en is tot op vandaag het culturele en spirituele hart van het land. Op het einde van de namiddag wonen we een culturele dansshow bij met een bezoek aan Sri Dalada Maligawa (tempel van de Tand van Boedhha). Overnachting in Kandy.

Dag 7: We bezoeken de prachtige Botanische tuinen van Peradeniva.‘s Namiddags maken we een treinrit naar Nanu Oya. Transfer naar het hotel in Nuwara Eliya.

Dag 8: Wandeling in de ‘Horton Plains’, een beschermd nationaal park in het centrum van Sri Lanka. Na de middag bezoeken we een theeplantage en een theefabriek. Overnachting in Nuwara Eliya. 

Dag 9: Rit naar Udawalawe. Na de middag maken we een jeepsafari door het Udawalawe National Park. Het park is een belangrijk woongebied voor watervogels en olifanten. Overnachting in Nuwara Eliya.

Dag 10: Vandaag vertrekken we naar Tissa Maharama. Na de middag maken we een jeepsafari in het Yala National Park. Dit is het meest bezochte park van het land. Het was één van de eerste nationale parken op Sri Lanka en is gekend voor olifanten, luipaarden en watervogels. Overnachting in Tissamaharama.

Dag 11: Jeepsafari door het Bundala National Park. Dit is een internationaal belangrijk park voor de migrerende watervogels en is tevens ook erkend als Unesco werelderfgoed. Vrije namiddag.

Dag 12: We rijden naar Galle, de meest Hollandse van de Singalese steden en Unesco werelderfoed. Haar bloeiende haven door o.a. de specerijenhandel was reeds gekend in de Oudheid. De Hollandse woningen, stadswallen en burcht bleven bewaard. Bezoek aan de burcht en andere bezienswaardigheden. Onderweg maken we kennis met de stokvissers van Stilt Fisherman in Weligama. ‘s Namiddags houden we halt bij een schildpaddenkwekerij. Overnachting in Mount Lavinia met zicht op zee.

Dag 13: Transfer in de late namiddag naar de luchthaven. Terugvlucht.

Dag 14: Aankomst in Brussel.

Data en prijzen

Datum: van 01/04/2018 tot en met 14/04/2018 - Aantal dagen: 14

Prijs:

 • Prijs (basis= tweepersoonskamer) € 2.699 p.p.
 • Toeslag single: € 565 p.p.
 • Korting leden Pasar/kwb: € 25 p.p.
 • Vroegboekkorting voor 31/12/2017: € 10 p.p.

Inclusief

 • Vluchten Brussel-Colombo h/t
 • Transfers en transport volgens programma
 • 11 overnachtingen in volpension vanaf diner dag 2 tot lunch dag 13
 • Uitstappen en inkomgelden volgens programma
 • Nederlandstalige lokale gids en reisbegeleiding
 • Deelnemersbrochure
 • Infobijeenkomst

Exclusief

 • Dranken bij maaltijden
 • Facultatieve uitstappen
 • Visum
 • Eventuele toeristentaksen (ter plaatse aan hotel te betalen)
 • Annulatieverzekering (facultatief): 4% reissom
 • Reisbijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Praktisch

Logies: Govaka kiest, samen met de lokale partner, voor kleinere, rustige hotels die de sfeer van Sri Lanka uitstralen. Onze hotels hebben nette kamers met WC en douche op de kamer.

Vervoer ter plaatse: Gedurende de volledige rondreis verzorgt een plaatselijk bedrijf ons vervoer met een privébus. De chauffeur praat Nederlands en is tevens onze lokale gids. Hij heeft reeds jarenlang ervaring in de toeristische sector in zijn land en heeft al vele culturele reizen begeleid.

Min/max deelnemers: 10/25

Belangrijk

Reisformaliteiten: Opgelet! Voor deze reis is een paspoort min. 6 maand geldig op moment van voorziene aankomst uit Sri Lanka en een visum noodzakelijk. Het visum moet vooraf online aangevraagd worden. Meer info volgt op de infodag.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: In Sri Lanka betaalt men met Rupee. U neemt bij voorkeur Amerikaanse dollars mee. 

Inentingen: Er zijn geen verplichte inentingen. Volgende inentingen worden wel ten sterkste aanbevolen: tetanus, polio, buiktyfus en hepatitis A.

Gezondheid: Een goede conditie en fysiek. 

Tijdverschil: 5u later dan bij ons

Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).

Extra

 • Klimaat: Sri Lanka geniet van een tropisch klimaat met afkoeling in het centrale bergland. Omwille van de aanwezigheid van het bergmassief in het centrum van het land kent Sri Lanka twee moessonperiodes: van november tot april in het Noord-Oosten en van mei tot oktober in het Zuid-Westen. De moessonregens zijn niet hinderlijk en beperkt tot korte tropische buien. De temperatuur blijft het hele jaar door constant rond 30°C aan de kust en 25°C in het binnenland.
 • Infodag: voorzien, concrete datum nog niet gekend

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top