Boek nu al je vakantie

naar de Spaanse zon 
fietsen-wandelen-cultuur

Meer info?

Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?
Ahrvallei (Duitsland) 16 tot 20 juli 2018 wandelvakantie

 

Beschrijving

Net over de grens met Duitsland ligt de Ahrvallei. Na amper twee uur rijden wandel je al tussen de wijnterrassen. Het is een waardig alternatief voor de drukbevolkte Moezel. De lekkere flessen wijn houden we in de wandelrugzak tot ’s avonds. Zo kunnen we optimaal genieten van de heerlijke panorama’s onderweg. Maak je klaar voor een fantastische wandelvakantie dicht bij huis. We logeren in het familiehotel en restaurant Jägerstübchen, op wandelafstand van het historische centrum van Mayschoss met zijn oude wijnkelders. Het stadje wordt gedomineerd door de ruïne van de Saffenburg.

Dag tot dag

Een midweek in de Ahrvallei is de perfecte combinatie van cultuur, gastronomie en wandelen langs wijndorpjes net over de grens. Laat je innemen door deze prachtige regio!

Dag 1: Aankomst met eigen vervoer. In de namiddag maken we een wandeling in de buurt van de regeringsbunker. Afstand: 9 km. Nadien naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 2: We wandelen tussen de wijnterrassen rondom Mayschoss waar de flanken langs de Ahr het steilst zijn. Het waren lokale kleinere wijnboeren die in 1868 beslisten om samen in een vennootschap hun product te promoten. Het is een zeer afwisselende wandeling met fantastische uitzichten. Afstand: 15 km.

Dag 3: Vandaag stappen we op de Rotweinwanderweg, een populaire wandelroute door het dal. We genieten van het prachtige uitzicht over het wilde en romantische Ahrtal waarbij we wijnboeren van dichtbij aan het werk zien. Onderweg passeren we Burg Are, een kasteelruïne in de Duitse plaats Altenahr om via de natuurgebieden van Langfigtal terug naar ons hotel te wandelen. Afstand: 18 km.

Dag 4: Na een korte verplaatsing met wagen bezoeken we Arhweiler, het mooiste dorp van de Midden- Ahr. De gotische Sankt Laurentiuskirche gaat terug tot 1269 n.C. en heeft nog authentieke 14de eeuwse muurschilderingen. Ahrweiler is eigenlijk één groot openluchtmuseum waar we aangenaam in rondslenteren. Vrije lunch. Nadien bezoeken we de regeringsbunker, het grootste geheime bouwwerk in de geschiedenis van Bondsrepubliek Duitsland. De voormalige atoomschuilkelder van de Duitse regering heeft zijn poorten nu als museum geopend.

Dag 5: We wandelen langs het dorpje Mayschoss en bezoeken de Sankt Nikolauskirche. We kunnen er een oud praalgraf uit zwart marmer bewonderen. We stappen verder langs de Rotweinwandeling naar Rech. Wij keren nadien terug via Saffenburger Tunnel. Afstand: 9 km. We sluiten de midweek af met een bezoek aan de wijnkelder. Terugreis.

Data en prijzen

Datum: van 16/07/2018 tot en met 20/07/2018 - Aantal dagen: 5

Prijs:

 • Prijs per persoon (basis = tweepersoonskamer): € 379
 • Toeslag eenpersoonskamer: niet meer beschikbaar
 • Korting: Leden Pasar en kwb: € 25
 • Vroegboekkorting tot 31/12/2017: € 10 p.p.

Inclusief

 • 4 overnachtingen in half pension
 • 2x lunchpakket
 • Deelnemersbrochure
 • Wandel- en reisbegeleiding

Exclusief

 • Overige lunches
 • Eventueel toeristentaksen (ter plaatse aan hotel betalen)
 • Dranken bij maaltijden
 • Verzekeringen
 • Annulatieverzekering (facultatief): 4% reissom
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis heen en terug (kostendelend rijden mogelijk) 

Praktisch

Logies: We logeren in het familiehotel en restaurant Jägerstübchen, op wandelafstand van het historische centrum van Mayschoss met zijn oude wijnkelders. Het stadje wordt gedomineerd door de ruïne van de Saffenburg.

Wandelniveau: 1 schoentje (dagtochten van 3 tot 5u stappen, tot 20 km/dag - vlak tot lichtglooiend terrein, tot 300m hoogteverschil/dag - overwegend goed begaanbare paden - voor wie graag stapt - dagrugzak)

Vervoer ter plaatse: Korte verplaatsing naar de startplaats van de wandeling soms noodzakelijk.

Belangrijke bagage: Dagrugzak, goede wandelschoenen

Belangrijk

Reisformaliteiten: Identiteitskaart, Europese verzekeringskaart

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Euro

Gezondheid: Een normale conditie.

Verzekeringen:

 • Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).

Extra

 • Afstand: Brussel - Mayschoss: 245 km
 • Infodag: Geen
 • Goed om weten! Deze reis is met eigen vervoer. Beschik je zelf over geen vervoer? Dan kan je mogelijk afspreken met andere deelnemers om kostendelend mee te rijden.

Inschrijven

 

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

 

Back to top