Boek nu al je vakantie

naar de Spaanse zon 
fietsen-wandelen-cultuur

Meer info?

Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?
ROVINJ (KROATIË), 8 tot 22 juli 2018 kampeervakantie

 

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst op de camping. Welkomstdrink.

Dag 2: Bezoek Rovinj met gids en bus. Het autovrije centrum loop je binnen via de barokke Balbi toegangspoort. Je komt terecht in een wirwar van smalle kronkelstraatjes met lieflijke souvenirshopjes, boetiekjes en traditionele konoba’s (tavernes). De St. Eufemia kerk moet je zien want de klokkentoren van maar liefst 62 m hoog is de hoogste van heel Istrië.

Dag 3: Begeleide kinderactiviteit. BBQ-avond op eigen initiatief.

Dag 4: Busuitstap naar Pula en Porec. Pula is een badplaats met veel goed bewaard gebleven bezienswaardigheden zoals het Romeinse amfitheater, de tempel van Augustus en de grootste amforen collectie van de wereld. Lunch. Vervolgens bezoek aan de stad Porec. De Byzantijnse kerken “Euphrasius’ Basilica” zijn er het pronkstuk.

Dag 5: Vrije dag.

Dag 6: Bezoek met eigen vervoer aan het adembenemend middeleeuwse vestingstadje Motovun. Vanop de vestigingsmuren heb je een prachtig panorama op de vallei en de bergen rondom. Degustatie van truffelproducten.

Dag 7: Boottocht op de Adriatische zee waarbij je een prachtige zonsondergang op zee mee maakt. Met wat geluk kunnen we dolfijnen spotten! Drank inclusief.

Dag 8: Vrije dag.

Dag 9: Bezoek aan de wijn- en ezelboerderij Collis in Rovinj. Je hebt er een fantastisch zicht op de zee. Degustatie van wijn en streekproducten.

Dag 10: Met eigen vervoer bezoeken we de heuvelstad Vrsar met een rijke geschiedenis. Hier bewonderen we een eeuwenoude Romeinse stadspoort. Vlakbij ligt de straat van “Casanova”, de italiaanse avonturier, schrijver en vrouwenversierder.

Dag 11: Tijdens deze bootexcursie vanuit Ronvinj krijg je het mooiste van Istrië te zien: een panoramische boottocht langs de pittoreske eilandjes in de omgeving en door het Limski fjord. Een hele dag gezellig genieten van zon, zee, boot, muziek, zwemmen, van de boot in zee springen, ... Lunch en drank inclusief.

Dag 12: Vrije dag.

Dag 13: Bus- en bootuitstap na de middag naar de Brijuni eilanden, een niet te missen bezienswaardigheid. De 14 eilanden vormen nu één natuurpark met een bewogen geschiedenis. We bezoeken het grootste eiland met een treintje en zien het safari park, een Oud-Romeinse site en de St. Germaine kerk uit de 15e eeuw. Afscheidsdiner in Fazana.

Dag 14: Vrije dag.

Dag 15: Terugreis.

Data en prijzen

Datum: van 08/07/2018 tot 22/07/2018 - Aantal dagen: 15

Prijs:

 • Basisprijs: € 799 pp (basis = 2 personen/installatie)
 • Alleenreizende: € 1.170
 • Korting: Leden Pasar en kwb: € 25
 • Vroegboekkorting tot 31/12/2017: €10
 • Bijkomende personen (vanaf 3e persoon):
  Volwassene +18j: € 599
  Kind 13 - 17 jaar: € 480
  Kind 4 - 12 jaar: € 320
  Kind 0 - 3 jaar: gratis

Inbegrepen:

 • Alle campinggelden (inclusief elektriciteit)
 • Welkomstdrink
 • Vermelde activiteiten en inkomgelden
 • 3 x lunch/diner
 • 5 x busuitstap
 • 3 x boottocht
 • Deelnemersbrochure
 • Reisbegeleiding

Niet inbegrepen:

 • Brandstofverbruik en peages
 • Annuleringsverzekering (facultatief - 4% van reissom)
 • Reisbijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Dranken tijdens de maaltijden

Praktisch


Camping: Je kampeert tijdens deze vakantie op Camping Vestar. De camping, gelegen aan het strand en op amper 5 km van Rovinj, biedt een mooi uitzicht op de eilandjes voor de kust van Rovinj en is je ideale bestemming voor een fantastische en zonnige familievakantie.

Kampeermogelijkheden: Auto met caravan, camper, tent (huren stacaravan mogelijk)

Huisdieren: Niet toegelaten

Vervoer ter plaatse: uitstappen met gemeenschappelijk vervoer voorzien

Ferry overtochten: Geen

Maaltijden inclusief: gezamenlijke maaltijden inclusief

Kindvriendelijke activiteiten: ja

Bijzondere uitrusting: Geen

Wandel- en fietsniveau: Niet van toepassing

Min/max deelnemers: Een groep bestaat uit minimaal 10 installaties en maximaal 25 installaties. Bij onvoldoende deelnemers kan Govaka & Pasar besluiten de reis te annuleren (wordt 6 weken voor afreis bepaald). Er wordt hierna getracht een alternatief aan te bieden maar deelnemers kunnen ook steeds alle reeds gestorte bedragen onmiddellijk terugvorderen.

Belangrijk


Reisformaliteiten: Identiteitskaart, Europese verzekeringskaart

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Kroatische Kuna

Gezondheid: Deelnemers worden verondersteld zonder hulp van derden aan de reisdagen, excursies en andere activiteiten deel te kunnen nemen. Je beschikt over een goede gezondheid en een normale lichamelijke conditie. Het blijft je eigen verantwoordelijkheid om te bepalen of je de reis zonder problemen kan volbrengen.

Verzekeringen:

 • Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).
 • Een reisbijstandsverzekering is heel sterk aanbevolen. Pasar biedt i.s.m. VAB een dergelijke verzekering aan. Meer info op www.pasar.be.

Extra

Afstand Brussel – camping/startplaats: 1.350 km

Klimaat: Met zijn mediterrane klimaat is het er heerlijk toeven. De zomer is heet en droog.

Infodag: Geen

Reisdocumenten: Twee tot drie weken voor aanvang van de reis, ontvang je de reisbrochure. Deze bevat o.a. een routebeschrijving, het dagprogramma, de contactgegevens van de reisbegeleiders, algemene reisinformatie, een evaluatieformulier en praktische tips.

Nuttige websites

Inschrijven

Aanvrager
Bijzonderheden
Auto
Kampeerinstallatie
Deelnemer 1
Deelnemer 2
Deelnemer 3
Deelnemer 4

Back to top