Vakantie-Idee op 10 december

Wat wordt jouw volgende reis?

Meer info?

Boek nu al je vakantie

naar de Spaanse zon 
fietsen-wandelen-cultuur

Meer info?

Schitterende rondreis door Cuba!

20 april tot 2 mei 2018 - Boek snel jouw plaats!

Meer info?

Rondreis naar de ster van het Midden-Oosten

Jordanië - 18 tot 25 april 2018

Meer info?
Voor welk fietsniveau kies ik?

De moeilijkheidsmeter

 

De moeilijkheidsmeter informeert je over het te verwachten parcours.  Maar hou er steeds rekening mee dat ook nog andere factoren (je fysieke conditie, het weer, …) een rol spelen in de moeilijkheidsgraad van een fietsvakantie. Als een fietsvakantie gequoteerd wordt met drie of meer fietsjes ben je verplicht deel te nemen aan één van onze oefentochten.

  • 1 fietsje: Recreatieve fietsvakantie in vrijwel vlak gebied, te vergelijken met Vlaanderen. Een tocht voor jong en oud.
  • 2 fietsjes: Recreatieve fietsvakantie door licht heuvelachtig gebied. De hellingen zijn veelal kort maar kunnen soms vrij steil zijn. Omdat ze zo kort zijn, kunnen ze desnoods te voet worden afgelegd.
  • 3 fietsjes: Sportieve fietsvakantie met een mix van vlakkere stukken en soms langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen, te vergelijken met Ardennen-gebied.
  • 4 fietsjes: Sportieve fietsvakantie waarbij regelmatig geklommen en gedaald wordt (langere en steilere hellingen van meerdere kilometers) en die ook in afstand uitdagend zijn.
  • 5 fietsjes: Sportieve fietsvakantie door het hooggebergte met zeer grote hoogteverschillen. Naast klimmen heb je natuurlijk ook lange en fantastische afdalingen. Ervaring in heuvelachtig gebied is gewenst.
Back to top