Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?

Zin in een zonnig najaar?

Check onze extra najaarsbestemmingen
Boek nu al!

Meer info?

Kamperen in Thuringen

27 oktober tot 3 november

Meer info?

Reizen naar Compostela

Kom naar onze infoavonden en ga mee op tocht!

Meer info?
Fietsen langs markante plaatsen van WO I (21 tot 28 juli, 2018)

Deze fietstocht brengt ons langs markante plaatsen die tot lang na het einde van WOI het landschap en het collectieve geheugen van de bevolking in België en Frankrijk tekenden.

Beschrijving

'We shall remember them’… zo sluiten we onze trip onder de menenpoort in ieper af, 100 jaar na het einde van de eerste wereldoorlog. Het was in ieper dat de Groote oorlog in België tot stilstand kwam en een 4 jaar durende stellingenoorlog werd. we starten 7 dagen eerder onze fietstocht in de omgeving van antwerpen. Onderweg ontdekken we verschillende locaties waar een klein en beperkt uitgerust Belgisch leger steviger en langer weerstand bood dan de duitse invaller ooit had durven denken. We zoeken  naar de sporen van gewelddaden en slachtoffers, burgers en soldaten. We keren terug via verdun en de oorlogslinies in Frankrijk, waar het front ook in 1914 stilviel en in 4 jaar amper opschoof. met duizenden slachtoffers wereldwijd als tol.

Dag tot dag

Dag 1: Antwerpen - Corsendonk. We kruisen op ons pad de fortengordel, de eerste Belgische bunkers en de ‘Dooden draad’ op de grens met het neutrale Nederland (123 km).

Dag 2: We fietsen langs de Duitse oefenterreinen uit WOI, langs de plaats waar de Duitsers een laatste traditionele cavalerie-aanval deden en langs de eerste locatie waar ze bij het begin van WOI de Maas overstaken, tot in Epen (149 km).

Dag 3: We rijden vandaag naar Dinant. We komen langs de forten van Luik, die langer dan verwacht weerstand boden en de Duitse opmars vertraagden. De ‘Dikke  Bertha’ deed hier haar intrede. In steden zoals Namen en Dinant werden burgers en hun bezittingen al snel slachtoffer van het Duitse oorlogsgeweld (126 km).

Dag 4: We verlaten België en via de versterkte garnizoensstad Sedan bereiken we Verdun. De aanvallen op deze stad groeiden uit als een symbool, bedoeld om het Franse verzet te breken. Vele jaren en slachtoffers later bleek er nooit een doorbraak mogelijk (161 km).

Dag 5: De volgende twee dagen volgen we de loopgravenroute waar het Duitse offensief tot stilstand kwam. Chemin des Dames, Somme, Marne, … allemaal zijn het bekende namen van de stellingenoorlog die deze streek vier jaar teisterde. Verdun - Reims (137 km).

Dag 6: We fietsen verder naar Péronne (127 km).

Dag 7: We verlaten het front op Franse bodem en fietsen richting Ieper (129 km). Als afronding van de reis nemen we deel aan de Last Post en overnachten ter plaatse.

Dag 8: Terugkeer naar huis.

Data en prijzen

Datum: van 21/07/2018 tot en met 28/07/2018 Aantal dagen: 8

Prijs:

 • Prijs p.p.(basis= tweepersoonskamer): € 1.099
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 273
 • Korting per persoon: Leden Pasar/kwb: € 25
 • Vroegboekkorting tot 31/12/2017: € 10 p.p.

Inclusief

 • 7 overnachtingen in halfpension
 • Fietsshirt of polo of Wowow-pakket (fluo rugzakje, fluo fietskousen, magneetlicht)
 • Nederlandstalige fiets- en reisbegeleiding
 • Assistentie en bagagetransport met volgwagens
 • Ruime bevoorradingen en picknick tijdens fietsdagen
 • Deelnemersbrochure

Exclusief

 • Reis heen en terug 
 • Drank bij maaltijden
 • Eventuele toeristentaksen (ter plaatse te betalen aan hotel)
 • Verzekeringen
 • Annulatieverzekering (facultatief): 4% reissom
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Praktisch

 

Logies: We overnachten in degelijke hotels, kamers met eigen badkamer en wc .

Vervoer ter plaatse: volgens programma.

Fietsniveau: 4 fietsjes (wielertoeristen).

Fiets: Eigen fiets wordt met vrachtwagens heen en terug gebracht.

Belangrijke bagage: Dagrugzak. Een uitgebreide bagagelijst staat in de deelnemersbrochure.

Afstand: Brussel – Antwerpen: 40 km

Belangrijk

Reisformaliteiten: Een gewone identiteitskaart volstaat. Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Euro.

Gezondheid: Een normale conditie.

Verzekeringen:

 • Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).

Extra

Infodag: geen

 

Inschrijven

 

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

 

Back to top