Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?

Zin in een zonnig najaar?

Check onze extra najaarsbestemmingen
Boek nu al!

Meer info?

Kamperen in Thuringen

27 oktober tot 3 november

Meer info?

Reizen naar Compostela

Kom naar onze infoavonden en ga mee op tocht!

Meer info?
Dolomieten, Italië (2 tot 9 juli 2018)

De Dolomieten zijn met hun ronkende namen bekend bij elke sportieve wielrenner bekend. Ze vormen niet voor niets het gevreesde deel van de Giro! Deze fietsvakantie is voor berggeiten.

Foto's

 

Beschrijving

De Dolomieten staan terecht op de Unesco werelderfgoed-lijst. Het is een prachtig gebied voor al wie van de bergen houdt, met talloze cols die tot de verbeelding spreken, te veel om op te noemen en onmogelijk te vermijden als je je buiten het hotel begeeft. We hebben het programma van enkele jaren geleden wat hertekend en nieuwkomer is een rondje Kronplatz. Tijdens deze klimfietsvakantie vanuit Pedraces, in het hart van de Dolomieten, maken we 6 uitdagende fietstochten in twee tempogroepen (23 km/u en 25 km/u). Onderweg klimmen we stevig van de ene col naar de andere (met ritten van 70 tot 140 km en 1.800 tot meer dan 3.000 hoogtemeters) langs prachtige bergmeren, gletsjers en het adembenemende zicht op het oude gebergte. De volgorde van de tochten kan wijzigen in functie van de weersomstandigheden. Je logeert tijdens deze fietsvakantie in het prachtige hotel Melodia del Bosco met een uitstekende keuken en een goed uitgeruste fietsgarage.

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Pedraces, Alta Badia (met eigen vervoer of met minibusje, zie praktische info). Welkomstmeeting. Diner.

Dag 2: Eerste rit over de Passo delle Erbe naar Plose en terug. Groep 25 rijdt daar verder via Wolkenstein en de Gardenapas terug (23: 75 km/2.047 hm; 25: 107 km/3.061 hm).

Dag 3: Rit langs de Marmoladegletsjer. We warmen op met de Gardena, beklimmen de Sella, en de Fedaia. Na de lunch gaat groep 23 naar Campolongo en groep 25 naar Falzarego (23: 101 km/2.872 hm; 25: 104 km/3.179 hm).

Dag 4: Een recuperatieritje rond de befaamde Sella-groep, Campolongo, Pordoi, Sella en Gardena. Deze rit wordt door beide tempogroepen gereden (67 km/1.898 hm).

Dag 5: Toertje rond de Kronplatz, zeer bekend bij de Vlaamse skiërs en in de Giro berucht om zijn legendarische klimtijdrit (23: 77 km/1.814 hm; 25: 80 km/1865 hm).

Dag 6: Vandaag een rit naar één van de mondainste Italiaanse skistations: Cortina d’Ampezzo, met voor de groep 25 de bekende Tre Cime. We warmen op op de Valporola en de Tre Croci. Op de terugweg rijden we over de oostzijde van de Valporola (23: 109 km/2.018 hm; 25: 126 km/3.573 hm).

Dag 7: De afsluiter van onze fietsvakantie is er nog een om ‘u’ tegen te zeggen, zeker voor groep 25: Falzarego, San Pellegrino, Pordoi en Campolongo. Groep 23 gaat vandaag relatief rustig uitbollen over de Campolongo en de Falzarego, een prachtige afsluiter van een onvergetelijke week (23: 80 km/2.050 hm; 25: 136 km/3.753 hm).

Dag 8: Na het ontbijt terugreis naar België.

Data en prijzen

Datum:van 02/07/2018 tot en met 09/07/2018 Aantal dagen: 8

Prijs:

 • Prijs p.p.(basis= tweepersoonskamer): € 1.049
 • Toeslag single: € 75 p.p.
 • Korting leden Pasar/kwb: € 25 p.p.
 • Vroegboekkorting tot 31/12/2017: € 10 p.p.

Inclusief

 • 7 overnachtingen in halfpension
 • Fietscadeau: fietsshirt of polo of Wowow-pakket (fluo rugzakje, fluo fietskousen, magneetlicht)
 • Nederlandstalige fiets- en reisbegeleiding
 • Assistentie met volgwagens
 • Ruime bevoorrading en picknick tijdens fietsdagen
 • Deelname 1 oefentocht vooraf (info volgt na inschrijving)
 • Transport eigen fiets en bagage vanuit België
 • Deelnemersbrochure

Exclusief

 • Reis heen en terug (met minibus mogelijk - zie extra)
 • Dranken bij maaltijden
 • Eventuele toeristentaksen (ter plaatse aan hotel te betalen)
 • Reisbijstandsverzekering
 • Annulatieverzekering (facultatief): 4% reissom
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Praktisch

 

Logies: Je logeert tijdens deze fietsvakantie in het prachtige hotel Melodia del Bosco.

Vervoer ter plaatse: niet van toepassing

Fietsniveau: 5 fietsjes (verschillende tempogroepen voor wielertoeristen, zie programma).

Fiets: Eigen fiets, wordt met vrachtwagens heen en terug gebracht.

Belangrijke bagage: Dagrugzak. Een uitgebreide bagagelijst staat in de deelnemersbrochure.

Afstand: Brussel – Pedraces: 917 km

Belangrijk

Reisformaliteiten: Een gewone identiteitskaart volstaat. Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Euro.

Gezondheid: Een normale conditie.

Verzekeringen:

 • Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).
 • Een reisbijstandsverzekering is heel sterk aanbevolen. 

Extra

 • Goed om weten! Bij voldoende interesse wordt gezamenlijk vervoer met een minibusje vanuit enkele centrale opstapplaatsen georganiseerd. Kostprijs per persoon voor het vervoer heen en terug vanuit de verschillende opstapplaatsen: € 160.

Inschrijven

De reis is volzet. Je kan er niet meer voor inschrijven.

Back to top