Boek nu al je vakantie

naar de Spaanse zon 
fietsen-wandelen-cultuur

Meer info?

Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?
Onze bestemmingen tijdens het voorjaar

MALLORCA

Op Mallorca voelt Govaka & Pasar zich echt thuis. Al 26 jaar zijn we dé specialist van fietsvakanties op het Spaanse eiland. Het is dan ook een topbestemming voor fietsers in het voorjaar. Op amper twee uur vliegen, biedt Mallorca afwisselende parcours, prima hotel- en fietsinfrastructuur en een heerlijk klimaat. Vandaar dat veel wielerprofs er een vaste stek hebben of er hun seizoen komen voorbereiden. Voor niet-fietsers bieden we ook dit jaar weer een boeiende cultuur- of wandelreis.

PLAYA DE PALMA bevindt zich aan de zuidkust van Mallorca, op nauwelijks 10 minuten van de luchthaven. Het is de grootste badplaats op Mallorca met een mooie boulevard langs het zandstrand. Vanuit Playa de Palma vind je zowel vrij vlakke routes langs de kust, als meer heuvelachtige parcours in het binnenland tot uitdagende ritten in het bergachtige westen.

In het noordoosten ligt het kleine CAN PICAFORT. Het vroegere vissersdorpje is uitgegroeid tot een gezellige vakantieplaats van waaruit het heerlijk fietsen is. De streek is sterk afwisselend.Langs de baai van Alcudia heb je overwegend vlakke tochten, het parcours naar het oosten verloopt meer heuvelachtig en voor de wielertoeristen brengt het middengebergte uitdagende ritten..

ALTEA/CALPE (COSTA BLANCA) 

In 2017 werd de bestemming CALPE/ALTEA, aan de Costa Blanca, aan ons aanbod toegevoegd. Wegens succes wordt die ook in 2018 hernomen. De Costa Blanca is een populaire kuststreek aan de oostkust van het Iberisch schiereiland. De naam ‘witte kust’ dankt deze regio aan de witroze kleur van de bloesems van de amandelbomen die hier zeer intensief geteeld werden hoewel de naam tegenwoordig even goed op de kleur van de stranden of van de witte dorpen zou kunnen slaan. Een voorjaarsvakantie aan de Costa Blanca brengt je aangename temperaturen maar bovenal een prachtig heuvelachtig achterland en na de eerste heuvelruggen een aantal schilderachtige valleien waar op grote schaal citrusfruit wordt gekweekt. De streek is kortom een prachtig en veelzijdig fietsparadijs dat we wielertoeristen (opgelet, geen recreatieve fietsbegeleiding in Calpe/Altea) graag laten ontdekken.

ROSAS (COSTA BRAVA)

Sinds 3 jaar organiseert Govaka & Pasar ook fiets- en wandelvakanties op het Spaanse vasteland, vanuit ROSAS aan de Costa Brava. Deze regio in het noordoosten van Spanje heeft in het voorjaar een zacht klimaat, beschikt over een uitgebreid fietswegennet en vele wandelpaden. Je vindt er idyllische valleien, lange kuststroken met verrassende baaien en lagunes, knusse vissersdorpjes en steden met naam en faam zoals Girona en Figueras. Kortom een bestemming die fietsers en wandelaars weet te verleiden.

Voor de recreant en wandelaar valt er onderweg heel wat te bezoeken. De sportieve fietser trekt het binnenland in over heuvelachtige wegen met stevige beklimmingen en prachtige 
uitzichten op de Middellandse Zee.

BEN JE GEEN FIETSER?

Ook voor wandelaars en cultuurliefhebbers zijn Mallorca en de Costa Brava fantastische bestemmingen in het voorjaar. Op MALLORCA organiseert Govaka & Pasar tijdens de tweede week van de paasvakantie (van 7 tot 14 april 2018) een pittige wandelvakantie vanuit Can Picafort. Op het programma staan onder andere Betlem, Lluc, Deia, Soller, ...

Eveneens de tweede week van de paasvakantie (van 8 tot 15 april 2018) ontdek je tijdens een fijne cultuurvakantie het Mallorca ‘achter de stranden’. Je neemt (vrijblijvend) deel aan een aantal uitstappen: Palma, Soller, Sineu, de Cuevas del Drach, Cap de Formentor, ... en beschikt daarnaast over voldoende tijd om te ontspannen bij het zwembad, te kuieren of te shoppen.

In ROSAS kan je in ons gezelschap dan weer heerlijk wandelen van 27 mei tot 3 juni 2018 en bezoekt mooie plekken zoals Cadaqués, Cap de Creus, Monastir Sant Pere en Girona.

Back to top