Boek nu al je vakantie

naar de Spaanse zon 
fietsen-wandelen-cultuur

Meer info?

Natuur- en cultuurreis op Sri Lanka

1 tot 14 april 2018 

Meer info?

Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?
Wandelen op Mallorca (7 tot 14 april 2018)

VOLZET

1 periode: van 7 tot 14 april 2018

VANAF € 999

Het Spaanse eiland Mallorca is een waar paradijs voor wandelaars. Je maakt er met Govaka & Pasar dagelijks tochten van 15 tot 20 km langs de kust en dwars door binnenland en geniet daarbij van prachtige uitzichten. Je logeert in het uitstekende viersterrenhotel Montecarlo in Can Picafort.

ProgrammaHet volledige wandelprogramma wordt toegelicht bij aankomst in Mallorca (tijdens de welkomstdrink). Toch geven we jou graag al een overzicht. 

Dag 1: Vlucht Brussel-Palma + transfer naar het hotel in Can Picafort. Kennismaking, kustwandeling (afhankelijk van aankomstuur) en diner.

Dag 2: Vertrek met de bus richting Betlem. De tocht begint met een klim naar het ‘Ermita de Betlem’ en we trekken vervolgens verder naar de Puig Tudossa. 16 km, 6 uur stappen.

Dag 3: Op het schiereiland Formentor aan de noordkust heb je prachtige en spectaculaire vergezichten. Het 19de-eeuwse wandelpad op Cap Formentor loopt langs de kust. Je loopt er over klippen met een hoogte van meer dan 300 meter. Eindpunt van deze tocht is de bekende vuurtoren. 18 km, 6 uur stappen.

Dag 4: Met de bus rijden we naar het meer van Cuber, start van onze bergtocht naar het klooster van Lluc langs de ‘Puig de Massanella’ (deels over stenige klimpaden). 

Dag 5: Busrit naar het kunstenaarsdorp Deia. We wandelen over paden langs de grillige kliffenkust en dalen vervolgens af naar het kuststadje Port de Soller. Onweerstaanbaar! Met het treintje keren we terug naar Soller voor een bezoek aan het stadje. Afstand: 16 km. 

Dag 6: Transfer naar het Oud-Romeinse stadje Alcudia in het noorden. De wandeling naar de Mirador van Alcudia is een klassieker. De tocht is bijzonder fraai met mooie uitzichten op de baai van Alcudia en Pollença. Afstand: 16 km. 

Dag 7: Transfer naar Valldemossa, het bergstadje waar de componist Chopin woonde. Door de dichtbeboste bergen klimmen we naar een schitterend uitzichtpunt. Wie wil kan op het hoogplateau verder naar de Teix (1064 m) stappen en nadien afdalen naar Valldemossa. We bezoeken ook nog het gekende Kartuizerklooster. Afstand: 12 km.  

Dag 8: Transfer naar luchthaven. Terugvlucht

Data en prijzen

Datum: van 07/04/2018 tot en met 14/04/2018 - Aantal dagen: 8

Prijs:

 • In tweepersoonskamer per persoon: € 999
 • Toeslag single: € 100
 • Korting leden Pasar en kwb: € 25

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten vanuit BRUSSEL
 • Transfer naar hotel h/t
 • Transfers als beschreven in programma
 • 7 overnachtingen in halfpension in hotel Montecarlo in Can Picafort
 • Wandel- en reisbegeleiding
 • Welkomstmeeting met gratis drankje

Niet inbegrepen:

 • Dranken bij maaltijden
 • Lunches
 • Annulatieverzekering (facultatief - 3% van reissom)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Lokale toeristentaksen
 • Eventuele brandstof- en luchthaventaksverhogingen

Praktisch


Logies: Je verblijft in het uitstekende viersterrenhotel Montecarlo in Picafort. Het hotel werd volledige gerenoveerd en beschikt over binnen- en buitenzwembad, trendy kamers met airco, douche, satelliet-tv en balkon. Restaurant met lekkere keuken.

Wandelniveau: 3 schoentjes (dagtochten van 4 tot 6u stappen, tot 20 km/dag - glooiend tot heuvelachtig terrein, tot 700 m hoogteverschil/dag - overwegend goed begaanbare bergpaden - conditie van de regelmatige sporter/wandelaar vereist - dagrugzak)

Vervoer ter plaatse: Met autocar naar startplaatsen wandelingen

Belangrijke bagage: Dagrugzak, goede wandelschoenen

Min/max deelnemers: 10/20

Belangrijk


Reisformaliteiten: Identiteitskaart, Europese verzekeringskaart

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Euro

Gezondheid: Een normale en vrij sportieve conditie.

Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).

Extra

Klimaat: In de lente is het op Mallorca overwegend zonnig met zachte temperaturen tussen 15 en 20 graden.

Infodag: Geen

Inschrijven

Deze reis is volzet. Je kan er niet meer voor inschrijven.

Back to top