Boek nu al je vakantie

naar de Spaanse zon 
fietsen-wandelen-cultuur

Meer info?

Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?
Voor welk fietsniveau kies ik?

De moeilijkheidsmeter

Op Mallorca en aan de Costa Brava fietsen wij in verschillende sportieve en recreatieve niveaugroepen. Aan de Costa Blanca (Calpe) fietsen we enkel in sportieve niveaugroepen. Je bepaalt zelf bij welke groep je aansluit. De aangegeven snelheid is deze die je thuis aan kan op een vlak parcours. 

Nieuw dit jaar is het niveau 'sportieve recreanten'. Ben je een recreatieve fietser die beleven en bezoeken centraal stelt, maar voor wie het fietsen net iets sneller en langer mag? Dan is deze groep iets voor jou! Deze nieuwe tempogroep voor racefietsen, lichtere recreantenfietsen en fitnessbikes, fietst met een gemiddelde snelheid van 17-21 km/u. De dagafstanden gaan van 60 tot 100 km en de hoogtemeters zijn beperkt. E-bike in deze groep is mogelijk. We begeleiden deze groep telkens één week in Playa de Palma, Can Picafort en Rosas.

  • Sportief 23-25: Voor geoefende wielertoeristen die een gemiddeld tempo van 23-25 km/u aankunnen. Dagafstanden van 85 tot 135 km met ook stevige en langere beklimmingen.
  • Sportief 21-23: Voor wielertoeristen die een gemiddeld tempo van 21-23 km/u fietsen. Veelal zelfde parcours als die andere sportieve groep maar aan een trager tempo en met minder hoogtemeters. Afstanden tussen 80 en 110 km. Deze tempogroep is bedoeld voor wie graag rustig de conditie opbouwt en/of voor wie een eerste keer met het middengebergte kennismaakt.
  • Sportieve recreant NIEUW: Deze nieuwe tempogroep voor racefietsen, lichtere recreantenfietsen en fitnessbikes, fietst met een gemiddelde snelheid van 17-21 km/u. De dagafstanden gaan van 60 tot 100 km en de hoogtemeters zijn beperkt. E-bike in deze groep is mogelijk.
  • Recreatief 15-17: Voor wie graag rustig fietst en onderweg de tijd neemt om iets te bezoeken. Enige conditie vereist met een gemiddeld tempo van 15-17 km/u. Dagafstanden van 40 tot 80 km. E-bike in deze groep is mogelijk, racefietsen zijn niet toegelaten.

 

Back to top