Boek nu al je vakantie

naar de Spaanse zon 
fietsen-wandelen-cultuur

Meer info?

Natuur- en cultuurreis op Sri Lanka

1 tot 14 april 2018 

Meer info?

Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?
Het Canarisch eiland Lanzarote (3 tot 10 maart 2018)

1 periode: van 3 tot 10 maart 2018

VANAF € 1729

VOLZET. Dit voorjaar biedt Govaka & Pasar een unieke wandelvakantie naar het vulkanische eiland Lanzarote. Hou je van zon, natuur, cultuur en ook van luxe? Mis dan dit exclusieve aanbod niet! Opgelet, we sluiten de boekingen af op 10/12/2017.

Dag tot dag

Dag 1: Heenreis naar het vulkanisch eiland in de Canarische archipel. Transfer naar het viersterrenhotel Barceló Teguise Beach, waar we verblijven in luxueuze junior suites (gegarandeerd voor 2-persoonskamers). ’s Namiddags maken we een eerste wandeling langs de Costa Teguise.

Dag 2: We wandelen vandaag op de kraterrand van Caldera Blanca, een slapende vulkaan. We leggen daarbij een afstand af van 10 km met een hoogteverschil van 300 m stijgen en dalen. Na de wandeling bezoeken we de oude hoofdstad Teguise.

Dag 3: We nemen de taxiboot naar Isla Graciosa en maken een kliffenwandeling met terugtocht door het ruwe binnenland. We stappen 14 km (hoogteverschil van 300 m stijgen en dalen). Een halte bij de Mirado del Rio, een prachtig uitzichtpunt gecreëerd door de belangrijkste kunstenaar van Lanzarote, is een must!

Dag 4: Keuzedag:

- genieten van het strand en de hotelaccommodatie in Costa Teguise
- geleide wandeling over en tussen de heuvels in het hinterland van Costa Teguise

Dag 5: In de voormiddag trekken we naar het Nationaal Park Timanfaya voor een rondrit door het vulkaangebied. Daarna verkennen we het kustplaatsje El Golfo met zijn unieke lavakust en Laguna Verde. De wandeling is zo’n 10 km lang (200 m stijgen en dalen). Tussendoor houden we even halt bij Los Hervideros. Dit unieke natuurfenomeen is ontstaan door lavastromen en ruige zeegolven.

Dag 6: Bezoek aan de Cactustuin en Los Jameos del Ague, een lavagrot met een onderaardse lagune waarin blinde albinokreefjes leven. We wandelen vervolgens naar de kustplaats Charo Del Palo (10 km, 150 m stijgen en dalen).

Dag 7: We genieten vandaag van het het Canarisch klimaat! En hebben alle tijd om te kuieren langs het strand, te fietsen op de dijk, de hoofdstad Arrecife te bezoeken (vrij) of souvenirs te shoppen.

Dag 8: Terugreis.

Data en prijzen

Datum: van 03/03/2018 tot en met 10/03/2018 - Aantal dagen: 8

Prijs:

 • Prijs p.p. (basis= tweepersoonskamer) € 1.764
 • Single kamers niet meer beschikbaar
 • Korting per persoon: Leden Pasar/kwb: € 25
 • Vroegboekkorting per persoon: € 10 (voor boeking vóór 11/12/2017)

Inclusief

 • 7 overnachtingen in het luxueuze Barceló Teguise Beach ****
 • Halfpension vanaf diner dag 1 tot ontbijt op dag 8
 • Vluchten Brussel - Lanzarote h/t
 • Transfers en bezoeken volgens programma (luxebus op wandeldagen)
 • Nederlandstalige wandel- en reisbegeleiding

Exclusief

 • Inkomgelden  
 • Dranken bij maaltijden
 • Reisbijstandsverzekering
 • Annulatieverzekering (facultatief): 4% reissom
 • Persoonlijke uitgaven
 • Lunches

Praktisch

Logies: We logeren in het luxueuze viersterrenhotel Barceló Teguise Beach aan het strand van Costa Teguise, op 150 m van het strand Las Cucharas. De maaltijden zijn er erg verzorgd. Het hotel staat gekend om haar 'infinity pool' (zwembad met zicht op zee) en biedt alle faciliteiten en luxe voor een heerlijke vakantie. Tegen betaling geniet je van de spa. Wifi is gratis. We logeren in Junior Suites (45 m²) (slaapkamer bevindt zich in aparte ruimte) die beschikken over badkamer, kluisje, koelkast ... én hydromassage-bad. 

Wandelniveau: 2 schoentjes (dagtochten van 3 tot 5u stappen, tot 15 km/dag - glooiend tot heuvelachtig terrein, tot 400m hoogteverschil/dag - overwegend goed begaanbare paden - conditie van de regelmatige wandelaar vereist - dagrugzak)

Vervoer ter plaatse: luxebus (voor de verplaatsingen op de wandeldagen).

Belangrijke bagage: Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool en hoge schacht worden aangeraden.

Min/max deelnemers: 10/20

Belangrijk

Reisformaliteiten: Identiteitskaart, Europese verzekeringskaart

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Euro

Gezondheid: Een normale conditie.

Verzekeringen:

 • Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).
 • Een reisbijstandsverzekering is heel sterk aanbevolen. Pasar biedt i.s.m. VAB een dergelijke verzekering aan. Meer info op www.pasar.be

Extra

 • Klimaat: Zonder enige twijfel zijn de Canarische Eilanden de beste winterzonbestemming van Europa. Vanwege de ligging ten westen van het Marokkaanse vasteland zijn de winters hier milder dan in de rest van Europa en is het een groot deel van de winter heerlijk vertoeven op het eiland Lanzarote. Gemiddelde maximumtemperatuur in november van 20 tot 23 °C, kans op regendag. 

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top