Boek nu al je vakantie

naar de Spaanse zon 
fietsen-wandelen-cultuur

Meer info?

Natuur- en cultuurreis op Sri Lanka

1 tot 14 april 2018 

Meer info?

Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?
Cultuurvakantie Mallorca (8-15 april 2018)

1 periode: van 8 tot 15 april 2018

VANAF € 799

VOLZET Bezoek het Spaanse eiland Mallorca in alle windrichtingen. Je maakt mooie routes door een prachtige natuur en bezoekt onderweg schitterende pittoreske plaatsjes waar het eiland zo rijk aan is. De hoofdstad Palma de Mallorca is overigens een citytrip waard op zich.

Programma

Het Spaanse eiland Mallorca heeft prachtige zandstranden, romantische baaien, mediterrane bossen en een indrukwekkend gebergte. Tijdens deze cultuurreis ontdek je een fantastisch eiland waar de zon altijd van de partij is. Dagelijks organiseert onze begeleider vrijblijvend een uitstap. Hiervoor gebruiken we het openbaar vervoer of trekken er op uit met een minibusje. Tijdens beide periodes organiseren we vanuit hetzelfde hotel fietsvakanties voor recreanten en wielertoeristen. Partners kunnen dus eventueel fietsen terwijl jij deelneemt aan deze cultuurreis.

Dag 1: Vlucht Brussel – Mallorca (vliegtijd: 2u15). Transfer naar hotel Helios. Eerste kennismaking met de badstad Playa de Palma met een schitterende promenade boordevol leuke winkeltjes en terrasjes.

Dag 2: In Palma nemen we een bijzonder ongewoon treintje dat reeds in 1912 in gebruik werd genomen. De oorspronkelijke functie van dit treintje  was de sinaasappelen aanvoeren vanuit Soller naar Palma waar ze nadien verscheept werden naar o.a. Frankrijk. Al jaren voert het nu toeristen naar Soller. Een leuke tocht van ongeveer één uur door het Tramuntana-gebergte met schitterende uitzichten. In Soller hebben we alle tijd om even rond te wandelen. Hierna maken de wandelaars een onvergetelijke tocht door het gebergte , de anderen nemen een 2e trammetje tot het havenstadje Port de Soller.

Dag 3: Met het openbaar vervoer trek je naar de prachtige stad Palma de Mallorca. Stadswandeling door de oude stad met onder andere de kathedraal, het Almudaina paleis en het bisschoppelijk paleis. De sporen van Gaudi komen eveneens aan bod.Ook het Parc de la Mar, aan de voet van de kathedraal is majestueus en zal menig hart doen sneller slaan.

Dag 4-6: Bij voldoende interesse verken je met twee minibusjes (een tweede chauffeur zoeken we in de groep) de vier windstreken van het eiland. Een heel voordelige manier om gans Mallorca te kunnen zien. Hierbij ontdek je de oudste en levendige markt van Sineu, Cap Fermentor, de berg San Salvator, het klooster Lluc en het charmante bergstadje Valldemosa met Chopin in de achtergrond. Ook de noordelijke bergketen Tramontana en de grotten van de Drach staan nog op het programma.

Dag 7: Vrije dag met talrijke mogelijkheden (zwembad, strand, shopping, fietstocht, wandeling, ...).

Dag 8: Transfer naar luchthaven en terugvlucht.

Data en prijzen

Van 8 tot 15 april 2018 - € 799

Kortingen en toeslagen:

 • Toeslag single: € 194
 • Korting leden Pasar en kwb: € 25
 • Vroegboekkorting tot 31/12/2017: € 10 p.p.

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten vanuit ZAVENTEM
 • Transfers naar hotel h/t
 • 7 overnachtingen in halfpension
 • Welkomstmeeting met gratis drankje
 • Deelnemersbrochure
 • Reisbegeleiding

Niet inbegrepen:

 • Dranken bij maaltijden
 • Lunches
 • Vervoer en inkomgelden: +/- € 100
 • Annulatieverzekering (facultatief - 3% van reissom)
 • Reisbijstandsverzekering
 • Eventuele brandstof- en luchthaventaksverhogingen
 • Persoonlijke uitgaven

Praktisch


Logies: Je verblijft in het driesterrenhotel Helios, nabij het strand van Playa de Palma. Dit hotel ligt in een weelderige tuin van 3000 m² en beschikt over alle modern comfort: binnen- en buitenzwembad, gerenoveerde kamers met airco, douche, tv, gratis wifi en terras met zicht op het zwembad. Govaka & Pasar-klanten krijgen een welkomstdrink en gebruiken gratis de fietsenberging. De maaltijden (lokale en internationale keuken) zijn in buffetvorm. Spa (betalend).

Vervoer ter plaatse: Het programma wordt volledig vrijblijvend georganiseerd door onze begeleider. Enkele uitstappen worden met openbaar vervoer gedaan. Voor de andere uitstappen wordt een minibusje gehuurd. Kosten voor de uitstappen worden ter plaatse geregeld.

Belangrijk


Reisformaliteiten: Identiteitskaart, Europese verzekeringskaart

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: euro (geldautomaten in nabijheid hotel)

Gezondheid: Een normale conditie. Tijdens de uitstappen wordt er wel enkele kilometers gewandeld waardoor goede gemakkelijke schoenen aangewezen zijn.

Annulatierverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).

Extra

Klimaat: Gemiddelde maximumtemperatuur 17 tot 22 °C, kleine kans op regen.

Infodag: Geen

Inschrijven

De reis is volzet. Je kan er niet meer voor inschrijven.

Back to top