Boek nu al je vakantie

naar de Spaanse zon 
fietsen-wandelen-cultuur

Meer info?

Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?
Wandelen Costa Brava - Rosas (27 mei tot 3 juni 2018)

1 periode: van 27 mei tot 3 juni 2018

VANAF € 979

LAATSTE 2 PLAATSEN! Onze wandeltochten aan de Costa Brava zijn gevarieerd: langs het strand en de baai van Rosas, door natuurgebieden, langs dolmen en menhirs, door wijngaarden en tussen olijfbomen, over de rotsachtige uitlopers van de Pyreneeën naar Cadaqués waar Dali gewoond heeft.

Programma

Tijdens deze wandelvakantie ontdek je naast het strand en de baai de andere Costa Brava. De natuur van het achterland is verrassend mooi en afwisselend. Zeker de wandelingen naar Cadaqués en Cap de Creus zijn best pittig. Ze vragen enige conditie. Dagelijks wandelen we 3 tot 5 uur. Aanvullend bezoeken we het vissersdorp Cadaqués, het middeleeuws stadje Castelló d’Empuriés en Monastir Sant Pere de Rodes.

Dag 1: Vlucht Brussel-Barcelona + transfer naar het hotel in Rosas. Verkenning van het oude centrum van het stadje Roses.

Dag 2: Wandelen langs de baai van Roses. Van aan de haven volgen we een tijd de kust en dan slaan we af landinwaarts en keren zo terug. 14km.

Dag 3: Wandelen naar het Castelló d’Empuriés, grotendeels via de GR92 en door het natuurgebied Aiguamolls. Het middeleeuws stadje Castelló d’Empuriés dateert uit de negende eeuw en heeft typische kleine steegjes. Zeker de gotische basiliek Santa Maria is een bezoek waard. Terug met openbaar vervoer. 10km.

Dag 4: Cadaqués is een afgelegen vissersdorp dat beroemd werd door kunstenaars Federico García Lorca, Pablo Picasso en Joan Miró. En ook Salvador Dalí had een villa in Port Lligat, even buiten Cadaqués. We wandelen er heen en keren terug met de boot, of omgekeerd. 17km.

Dag 5: Via een oude camino wandelen we naar Cap de Creus. Dit is een beschermd natuurgebied waar de Pyreneeën uitlopen in de Middellandse Zee. 15km.

Dag 6: Busuitstap en bezoek aan het hoog gelegen Monastir Sant Pere de Rodes en van daaruit dalen we wandelend naar Pau door de wijnstreek van de Denominació d'Origen Empordà. De wijngaarden – vinyas - liggen her en der verspreid tussen akkers en bospercelen. Wijndegustatie en met de bus terug naar het hotel. 6km.

Dag 7: Wandeling langs dolmen en menhirs. Bijvoorbeeld, de dolmen de la Creu d’en Cobertella is ongeveer 5000 jaar oud. 10km. Vrije namiddag.

Dag 8: Transfer naar de luchthaven. Terugvlucht naar Brussel.

Data en prijzen

Datum: van 27/05/2018 tot en met 03/06/2018 - Aantal dagen: 8

Prijs:

 • In tweepersoonskamer per persoon: € 979
 • Toeslag single: € 230
 • Korting leden Pasar en kwb: € 25
 • Vroegboekkorting bij boeking voor 31/12/2017

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten vanuit ZAVENTEM
 • Transfers naar hotel h/t
 • 7 overnachtingen in halfpension in 4*hotel Mediterraneo Park
 • Wijndegustatie op dag 6
 • Nederlandstalige wandel- en reisbegeleiding
 • Welkomstmeeting met gratis drankje

Niet inbegrepen:

 • Dranken bij maaltijden
 • Lunches
 • Transfers van/naar start- en eindpunt wandeling
 • Annulatieverzekering (facultatief - 3% van reissom)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Lokale toeristentaksen
 • Eventuele brandstof- en luchthaventaksverhoging

Praktisch


Logies: Je verblijft in het 4*hotel Mediterraneo Park, vlakbij het Santa Margarida strand en op amper 1 km van het centrum van de badplaats. Dit uitstekende 4*-hotel beschikt over: buitenzwembad, mooi aanlegde tuin, welnesscentrum (betalend), modern ingerichte kamers met bad/douche, satelliet-tv en balkon, restaurant met regionale en internationale gerechten in buffetvorm. Gratis wifi-zone.

Wandelniveau: 2 schoentjes (dagtochten van 3 tot 5u stappen, tot 18 km/dag - glooiend tot heuvelachtig terrein, tot 500m hoogteverschil/dag - overwegend goed begaanbare paden - conditie van de regelmatige wandelaar vereist)

Vervoer ter plaatse: Met openbaar vervoer of autocar (volgens programma)

Belangrijke bagage: Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool en hoge schacht worden aangeraden

Min/max deelnemers: 10/20

Belangrijk


Reisformaliteiten: Identiteitskaart, Europese verzekeringskaart

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: euro (geldautomaten in nabijheid hotel)

Gezondheid: Een goede conditie

Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).

Extra

Klimaat: Gemiddelde maximumtemperatuur 20 tot 24 °C, kans op regendag.

Infodag: Geen

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top