U bevindt zich hier: Home/Albanië/Fietsrondreis Albanië
Prachtige landschappen
Rustige wegen
Gastvrijheid
Lekker eten

Albanië

Zon, mooie groene natuur en prachtige landschappen is de perfecte omschrijving van deze fietsreis. We fietsen door één van Europa’s meest onbekende schoonheden.
Deze fietsreis brengt je van het mooie Meer van Ohrid langs fotogenieke bergen en stromende rivieren tot aan de uitnodigende stranden van de Albanese Rivièra.
Onderweg kan je proeven van het lekkere eten dat Albanië te bieden heeft. We bezoeken drie Unesco Werelderfgoedsites.

Vroegboekkorting

Geniet van een uitzonderlijke vroegboekkorting van 25 euro per persoon. De korting is geldig bij boekingen voor 15/1/2021. Deze korting is reeds verrekend in de prijs op de website.

Ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten

Het Meer van Ohrid
Het Meer van Ohrid is een van de oudste en diepste meren van Europa. De oppervlakte bedraagt 349 km² en de grootste diepte is 296 meter en herbergt dan ook diersoorten die elders niet voorkomen, waaronder de ohridforel.

Gjirokastër
Het Albanese Bokrijk… en mooiste stad van Albanië. Deze mooi bewaarde Ottomaanse stad is heel belangrijk om de Albanese cultuur levendig te houden en behoort tot de Unesco Werelderfgoed sites. Het is ook de geboorteplaats van de voormalige communistische leider Enver Hoxha.

Hoogtepunt 3: Butrint
Butrint is een belangrijke archeologische plaats met monumenten uit de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse tijd. Onder andere de akropolis bij Butrint is zeer goed bewaard gebleven. Butrint staat ook bij de Unesco Werelderfgoedsites.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…
Omwille van gezondheidsredenen is het mogelijk dat bepaalde uitstappen/activiteiten kunnen vervangen worden door een waardig alternatief.

Dag 1 (A)
Vlucht van Brussel naar Tirana. Transfer naar ons hotel in het centrum van Tirana. Afhankelijk van het aankomstuur brengen we nog een bezoek aan het stadscentrum

Dag 2 (O-L-A)
Tirana - Pogradec 49 km 140 hoogtemeters.
Na het ontbijt transfer naar de noordelijke oever van het Ohrid meer, één van de diepste en oudste meren van Europa met een unieke fauna en flora die nog uit de oertijd ontsprong en nergens anders ter wereld aan te treffen is. Hier starten we richting Pogradec. We lunchen aan de oever van het Ohrid meer. Na de lunch fietsen we de grens over naar Macedonië. Daar gaan we het mooie klooster van St. Naum bezoeken. Daarna fietsen we terug naar het hotel.

Dag 3 (O-L-A)
Pogradec - Korcë 51 km – 412 hm.
We verlaten het Ohrid meer en klimmen naar een plateau omgeven door bergen. In deze gorge staan talrijke boerderijen. We lunchen 5 km voor Korçë. Aangekomen in Korcë gaan we na onze douche in het hotel een gegidste stadwandeling doen door Korcë ‘het Parijs van Albanië’.

Dag 4 (O-L-A)
Korcë – Sotirë 72km – 1171 hm. De koninginnenrit.
We verlaten het agrarisch plateau en de civilisatie en beginnen na een 14 km vlakke aanloop te klimmen naar de berg Gramoz door een rotsachtig landschap met vele wilde bloemen. Het is de langste rit van deze reis maar ook de meest attractieve. We lunchen in Ersëkë de hoogste stad in Albanië op een hoogte van 1000m boven de zeespiegel. We fietsen verder naar Sotirë waar we overnachten in blokhutten op een forelboerderij waar je ’s avonds een grote forel mag verorberen en kan genieten van de speciale familiewijn.

Dag 5 (O-L-A)
Sotirë – Bënjë 60 km – 687 hm.
Na een korte klim naar een plateau met dennen doen we een afdaling van 17 km langs de grens tussen Albanië en Griekenland naar de bron van de rivier Vjosa en zijn spectaculaire gorge. We volgen deze rivier tot aan ons guesthouse waar we lunchen. Onze gastheer is een meester in vleesgerechten : lam en geit zijn zijn specialiteiten. Na de lunch fietsen we naar de thermale, natuurlijke baden in Langarica. De liefhebbers nemen een gratis openlucht thermaal bad. Een aanrader! Na het zwemmen, fietsen we terug naar ons guesthouse waar we ook dineren.

Dag 6 (O-L-A)
Bënjë – Gjirokastër 46 km – 200 hm.
De makkelijkste fietsdag. Lunch in een restaurant gebouwd op een waterval. We fietsen verder door de vallei richting Këlcyrë en duiken een andere gorge in richting Gjirokastër, het Albanese Bokrijk, de stad van de duizend trappen. De mooiste stad van Albanië. Na de douche doen we een gegidste wandeling. Deze mooi bewaarde Ottomaanse stad is heel belangrijk om de Albanese cultuur levendig te houden.en behoort tot de Unesco Werelderfgoed-sites. Het is ook de geboorteplaats van de voormalige communistische leider Enver Hoxha.

Dag 7 (O-L-A)
Gjirokastër – Sarandë 70 km– 725 hm.
We starten de dag met een korte transfer in taxi’s om op de top van de berg Muzina onze tocht aan te vatten. Deze brengt ons naar de Ionische kust met aan de ene kant de bergen en de ander kant de zee. Na de overtocht op een rustieke ‘ferry’ bezoeken we de Unesco werelderfgoed-site van Butrint met gids. Na de lunch fietsen we verder naar ons hotel dat aan het strand van Sarandë ligt. Aan de overkant van de zee zie je het Griekse eiland Korfoe liggen. Er is een wandeldijk naast het strand die ’s avonds heel sfeervol is met gezellige winkeltjes en terrasjes.

Dag 8 (O)
Sarandë – Tirana. Transfer terug naar Tirana met de bus.
Afhankelijk van het vertrekuur doen we nog een stadbezoek. Terugvlucht naar Brussel.

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 103
Toeslag E-bike: 130

Inbegrepen

Vluchten heen en terug
Transfers en inkomgelden volgens programma
7 overnachtingen in volpension (2 glazen water en wijn bij het avondmaal)
Huurfietsen (je kan ook een Ebike huren met een toeslag van 130 euro)
Deelnemersbrochure
Ervaren fiets- en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

andere dranken
eventuele toeristentaks (ter plaatse in hotel te betalen)
verzekeringen
persoonlijke uitgaven en fooien
toeslag E-bike
eventuele brandstofprijs- en luchthaventaksverhoging

Heb je nog vragen over je vakantie?

Eric Volders is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Eric.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers : 15 personen

Fietsniveau

Recreanten
Voor wie graag fietst (recreafiets of e-bike) en onderweg graag de tijd neemt om iets te gaan bezoeken of een terrasje mee te pikken. Enige
fietsconditie is vereist om in het voor- en najaar trips te fietsen. We fietsen gemiddeld tussen de 15 à 17 km/u en leggen dagelijks tussen de 40 en 70 kilometers af.**

Open-fiets-dagtochten 2021

Govaka&Pasar organiseert in het voorjaar 2021 weer open-fiets-dagtochten. De ideale momenten om je conditie te testen en verder op te bouwen. Het zijn ook uitgelezen kansen om andere deelnemers en de begeleidingsploeg van je fietsvakantie reeds te ontmoeten. We verwelkomen ook graag op deze fietstochten nieuwkomers en fietsers die vrijblijvend willen kennismaken met Govaka & Pasar en onze manier om in groep te fietsen. De open-fiets-dagtochten zijn zowel voor recreatieve, Ebike als alle sportieve fietsers. Voor de sportieve fietsers die deelnemen aan een reis met een startdatum na 1/6/2021 vragen we om minimaal deel te nemen aan 1 fietstocht.

Volgende fietstochten staan gepland in 2021:
Laakdal: 5/4/2021
Wakken: 8/5/2021
Oostduinkerke: 5/6/2021

Voor meer informatie en inschrijvingen: Klik hier

Nieuw: Open-fietstochtweekends
Wil je graag nog langer genieten van deze open-fietstochten. Ga dan gewoon mee op weekend naar de Westhoek tussen Ijzer, Moeren en Heuvelland van 4/6-6/6/21 . Zo kan je vrijdagmiddag en zondagvoormiddag ook nog onder begeleiding een fietstocht maken. De deelnameprijs van je oefentocht zit mee in de prijs van het weekend. Voor meer informatie surf je naar: www.govaka.be.

Bagage

Het dragen van een valhelm is verplicht.

Eigen Risico

Govaka cvba en de reisbegeleiders zijn niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal aan het eigen fietsmateriaal van de deelnemers (ook niet tijdens het transport en/of overnachtingen).  De deelnemers dienen zelf te voorzien in een fietsverzekering indien ze dit wensen.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort, minimaal 3 maand geldig bij aankomst
! Paspoort is aanbevolen boven identiteitskaart, zeker voor kinderen die niet reizen met beide ouders.

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Albanië betaal je met de Albanese Lek (ALL)
De huidige wisselkoers vind je op wisselkoers.be/valuta

Klimaat

In Albanië heerst een Middellands zeeklimaat. De zomers zijn er heet en droog, de winters mild en nat. Hoe hoger je komt hoe meer variatie er is. Aan de kust zijn er 270 tot 300 zonnige dagen en van mei tot oktober kan je zwemmen in de zee met watertemperaturen van ongeveer 23° C. In de buurt van de zee is er altijd een verfrissende bries. In het hooggebergte in het noorden en oosten van het land is er van november tot maart kans op sneeuw.
Het voorjaar is de beste reistijd voor Albanië. De appel- en kersenbomen staan dan in volle bloei en het landschap wordt gesierd door vele bloemen. Ook de maanden september en oktober zijn een aangename reisperiode.

Dag 1: Hotel Austria****

Dag 2: Hotel Millenium ****

Dag 3: Hotel Life Gallery****

Dag 4: Guesthouse Farma Sotira***

Dag 5: Guesthouse Coli

Dag 6: Hotel Cajupi****

Dag 7: Hotel Porto Eda***

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen