U bevindt zich hier: Home/Albanië/Fietsrondreis Albanië

Albanië

Zon, mooie groene natuur en prachtige landschappen is de perfecte omschrijving van deze fietsreis. Het is ook een kleine tijdreis in het verleden. Het is pas van na het instorten van het socialistische regime in 1991 dat de wereld voor het eerst dit prachtige land kon ontdekken. We fietsen door één van Europa’s meest onbekende schoonheid. Deze fietsreis brengt je van het mooie Ohrid meer, langs fotogenieke bergen en stromende rivieren tot aan de uitnodigende stranden van de Albanese Riviera. Onderweg kan je proeven van het lekkere eten dat Albanië te bieden heeft. Een grote frisse pint van het plaatselijk gebrouwen Korça smaakt erg lekker en kost minder dan 1 euro. We bezoeken ook 3 unesco werelderfgoed-sites.

Dagprogramma

Dag 1
Vlucht van Brussel naar Tirana. Transfer naar ons hotel in het centrum van Tirana. Afhankelijk van het aankomstuur brengen we nog een bezoek aan het stadscentrum

Dag 2
Tirana - Pogradec 49 km 140 hoogtemeters.
Na het ontbijt transfer naar de noordelijke oever van het Ohrid meer, één van de diepste en oudste meren van Europa met een unieke fauna en flora die nog uit de oertijd ontsprong en nergens anders ter wereld aan te treffen is. Hier starten we richting Pogradec. We lunchen aan de oever van het Ohrid meer. Na de lunch fietsen we de grens over naar Macedonië. Daar gaan we het mooie klooster van St. Naum bezoeken. Daarna fietsen we terug naar het hotel.

Dag 3
Pogradec - Korcë 51 km – 412 hm.
We verlaten het Ohrid meer en klimmen naar een plateau omgeven door bergen. In deze gorge staan talrijke boerderijen. We lunchen 5 km voor Korçë. Aangekomen in Korcë gaan we na onze douche in het hotel een gegidste stadwandeling doen door Korcë ‘het Parijs van Albanië’.

Dag 4
Korcë – Sotirë 72km – 1171 hm. De koninginnenrit.
We verlaten het agrarisch plateau en de civilisatie en beginnen na een 14 km vlakke aanloop te klimmen naar de berg Gramoz door een rotsachtig landschap met vele wilde bloemen. Het is de langste rit van deze reis maar ook de meest attractieve. We lunchen in Ersëkë de hoogste stad in Albanië op een hoogte van 1000m boven de zeespiegel. We fietsen verder naar Sotirë waar we overnachten in blokhutten op een forelboerderij waar je ’s avonds een grote forel mag verorberen en kan genieten van de speciale familiewijn.

Dag 5
Sotirë – Bënjë 60 km – 687 hm.
Na een korte klim naar een plateau met dennen doen we een afdaling van 17 km langs de grens tussen Albanië en Griekenland naar de bron van de rivier Vjosa en zijn spectaculaire gorge. We volgen deze rivier tot aan ons guesthouse waar we lunchen. Onze gastheer is een meester in vleesgerechten : lam en geit zijn zijn specialiteiten. Na de lunch fietsen we naar de thermale, natuurlijke baden in Langarica. De liefhebbers nemen een gratis openlucht thermaal bad. Een aanrader! Na het zwemmen, fietsen we terug naar ons guesthouse waar we ook dineren.

Dag 6
Bënjë – Gjirokastër 46 km – 200 hm.
De makkelijkste fietsdag. Lunch in een restaurant gebouwd op een waterval. We fietsen verder door de vallei richting Këlcyrë en duiken een andere gorge in richting Gjirokastër, het Albanese Bokrijk, de stad van de duizend trappen. De mooiste stad van Albanië. Na de douche doen we een gegidste wandeling. Deze mooi bewaarde Ottomaanse stad is heel belangrijk om de Albanese cultuur levendig te houden.en behoort tot de Unesco Werelderfgoed-sites. Het is ook de geboorteplaats van de voormalige communistische leider Enver Hoxha.

Dag 7
Gjirokastër – Sarandë 70 km– 725 hm.
We starten de dag met een korte transfer in taxi’s om op de top van de berg Muzina onze tocht aan te vatten. Deze brengt ons naar de Ionische kust met aan de ene kant de bergen en de ander kant de zee. Na de overtocht op een rustieke ‘ferry’ bezoeken we de Unesco werelderfgoed-site van Butrint met gids. Na de lunch fietsen we verder naar ons hotel dat aan het strand van Sarandë ligt. Aan de overkant van de zee zie je het Griekse eiland Korfoe liggen. Er is een wandeldijk naast het strand die ’s avonds heel sfeervol is met gezellige winkeltjes en terrasjes.

Dag 8
Sarandë – Tirana. Transfer terug naar Tirana met de bus.
Afhankelijk van het vertrekuur doen we nog een stadbezoek. Terugvlucht naar Brussel.

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 100
Toeslag niet-leden Pasar & KWB: € 25
Toeslag E-bike: € 124

Inbegrepen

Vluchten heen en terug
transfers volgens programma
7 overnachtingen in volpension (2 glazen water en wijn bij het avondmaal)
deelnemersbrochure
fiets- en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Inkomgelden
andere dranken
toeristentaks (ter plaatse in hotel te betalen)
verzekeringen
persoonlijke uitgaven en fooien
toeslag E-bike
eventuele brandstofprijs- en luchthaventaksverhoging

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers : 12 personen

Fietsniveau

Recreanten
Voor wie graag fietst (recreafiets of e-bike) en onderweg graag de tijd neemt om iets te gaan bezoeken of een terrasje mee te pikken. Enige
fietsconditie is vereist om in het voor- en najaar trips te fietsen. We fietsen gemiddeld tussen de 15 à 17 km/u en leggen dagelijks tussen de 40 en 70 kilometers af.**

Moeilijkheidsmeter

Overwegend vlak parcours met mogelijk een lichte helling die beperkt is
in afstand en licht hellingspercentage.

Oefentochten

Voor wie ingeschreven is voor een meerdaagse recreatieve of sportieve fietsvakantie van Govaka & Pasar tijdens de zomer van 2019 organiseren we in het voorjaar drie fietsoefentochten.
Onze oefentochten zijn ideale momenten om je conditie te testen en verder op te bouwen. Het zijn ook uitgelezen kansen om andere deelnemers en de begeleidingsploeg van je fietsvakantie reeds te ontmoeten.Voor sportieve fietsers (wielertoeristen) is het deelnemen aan minstens 1 oefentocht verplicht. Voor recreanten is er geen verplichting maar wel een warme aanbeveling. Meer informatie over de oefentochten bezorgen we na je inschrijving. Voor een oefentocht betaal je ter plaatse €15 per persoon. Hiermee zijn de kosten voor accommodatie, ontbijt en de organisatie gedekt.
Ga je mee op ons 3-daagse oefenweekend naar Mont Saint Aubert dan boek je dit weekend via www.govaka.be.
Prijs vanaf €199 per persoon.
Volgende oefentochten staan gepland in 2019:
• oefentocht in Laakdal op Paasmaandag 22 april 2019
• oefentocht in Wakken op zaterdag 18 mei 2019
• 3-daagse Mont Saint Aubert van 24 t.e.m. 26 mei 2019 met oefentocht op zaterdag 25 mei 2019

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort, minimaal 3 maand geldig bij aankomst
! Paspoort is aanbevolen boven identiteitskaart, zeker voor kinderen die niet reizen met beide ouders.

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Albanië betaal je met de Albanese Lek (ALL)
De huidige wisselkoers vind je op wisselkoers.be/valuta

Klimaat

In Albanië heerst een Middellands zeeklimaat. De zomers zijn er heet en droog, de winters mild en nat. Hoe hoger je komt hoe meer variatie er is. Aan de kust zijn er 270 tot 300 zonnige dagen en van mei tot oktober kan je zwemmen in de zee met watertemperaturen van ongeveer 23° C. In de buurt van de zee is er altijd een verfrissende bries. In het hooggebergte in het noorden en oosten van het land is er van november tot maart kans op sneeuw.
Het voorjaar is de beste reistijd voor Albanië. De appel- en kersenbomen staan dan in volle bloei en het landschap wordt gesierd door vele bloemen. Ook de maanden september en oktober zijn een aangename reisperiode.

Dag 1: Hotel Austria****

Dag 2: Hotel Millenium ****

Dag 3: Hotel Life Gallery****

Dag 4: Guesthouse Farma Sotira***

Dag 5: Guesthouse Coli

Dag 6: Hotel Cajupi****

Dag 7: Hotel Porto Eda***

Fotoalbum

Vanaf 1198 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord