Ongerepte natuur
Rijk aan traditie en folklore
5 Landen
Unieke ervaring

Kampeerrondreis Balkan

Beleef in zuidoost Europa een onvergetelijke verkenning van vijf bijzondere Balkanlanden. Je maakt kennis met Servië, Macedonië, Griekenland, Bulgarije en Roemenïe. Een imponerende natuur vergezelt je tijdens deze reis langs prachtige landschappen. Moderne hoofdsteden maar zeer pittoresk, nog zeer traditioneel platteland, rijk aan traditie en folklore. Nog veel ongerepte natuur, bossen, bergen en valleien. Lekkere typische keuken en lekkere wijnen.

Vroegboekkorting tot 15/11/2019

Geniet van een uitzonderlijke vroegboekkorting van 10 euro per persoon. Geldig tot 15/11/2019. Deze korting is reeds verrekend in de prijs op de website.

Ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten van deze reis

Hoogtepunt 1
Busexcursie naar de parel van Macedonië: Ohrid, een idyllisch stadje aan de oever van het gelijknamige meer

Hoogtepunt 2
Bezoek aan de oude hoofdstad Veliko Tarnovo en de omgeving van het Balkangebergte met een bezoek aan de Waterval van Hotnitza

Hoogtepunt 3
Bezoek aan het natuurpark Matka met een wandeling, boottochtje en een grotbezoek

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Dag 1 Reisdag naar Kovilj (in de buurt van Novi Sad), Servië.

Dag 2 Busuitstap naar Novi Sad (rondleiding) en Fruska Gora-gebergte (bezoek aan ondergronds artilleriebastion). Gezamenlijk lunch. Daarna in het ‘Servische Heilige Woud’: het klooster van Krusedol uit de 16de eeuw. Op de terugweg in het stadje Sremski Karlovci: proeven in privé wijnkelder. (L)

Dag 3 Reisdag naar het natuurreservaat Zasavica, in de buurt van Sremska Mitrovica

Dag 4 Busuitstap naar de overblijfselen van de antieke Romeinse stad Sirminium (mozaïeken, fresco’s en beelden). In de namiddag; bootexcursie met traditionele fluisterbootjes door het natuurpark. ’s Avonds diner op de camping. (A)

Dag 5 Verplaatsing richting Belgrado.

Dag 6 Busexcursie naar de Servische hoofdstad: Sint Sava-kathedraal de vesting Kale Megdan. Gezamenlijk lunch. ’s Namiddags vrije tijd in Belgrado. (L)

Dag 7 Busuitstap naar Smederevo, de middeleeuwse hoofdstad van Servië met o.a. beroemde 300 j. oude moerbeiboom. Lunch met wijnproef. (L)

Dag 8 Reisdag naar Skopje, Macedonië. Overnachting in camping Bellevue in Skopje.

Dag 9 Busuitstap naar de Macedonische hoofdstad Skopje en het natuurpark Matka (wandeling, boottochtje, grotbezoek). Gezamenlijk lunch. (L)

Dag 10 Verplaatsing naar Ohrid.

Dag 11 Busexcursie naar de parel van Macedonië: Ohrid, een idyllisch stadje aan de oever van het gelijknamige meer. Vrije namiddag om de charme van Ohrid te ontdekken. ’s Avonds gezamenlijk diner met folklore. (A)

Dag 12 Rustdag aan de oevers van het Ohrid meer.

Dag 13 Een excursie rond het Ohrid meer: Sveti Naum klooster, In een prachtig natuurdecor. Gezamenlijke lunch, nadien met bootjes naar de onderwaterbronnen. (L)

Dag 14 Reisdag naar Kalambaka, Griekenland.

Dag 15 Busuitstap naar de befaamde Meteora Kloosters op de top van zandstenen ‘torens’, die eeuwenlang de monniken een volledig ontoegankelijke schuilplaats verschaften. Lunch. Vrije namiddag op de camping. (L)

Dag 16 Reisdag naar Ouranopoli

Dag 17 ‘Bootkruistocht’ langsheen Mount Athos, de autonome monnikenrepubliek in een zeer ruig bergland (tot 2.033 m) te bewonderen vanop het water.

Dag 18 Reisdag naar het Rila Klooster in Bulgarije. Overnachting op parkeerterrein (geen faciliteiten) achter het klooster, in een mooi natuurkader langs de rivier.

Dag 19 Bezoek aan het klooster (vm) en reisdag (nm): korte verplaatsing naar Sapareva Banja.

Dag 20 Busuitstap naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia – gezamenlijke lunch en vrije tijd. (L)

Dag 21 Reisdag naar Veliko Tarnovo.

Dag 22 Busuitstap in de oude hoofdstad Veliko Tarnovo (gezamenlijke lunch) en de omgeving van het Balkangebergte We rijden ten noorden tot de Waterval van Hotnitza. Voor we de stad verlaten, hebben we een laatste stop bij de imposante vesting Tsarevets om de legende voor de Vlaamse graaf Boudewijn en de Bulgaarse koning Kaloyan te aanhoren. (L)

Dag 23 Reisdag naar Boekarest (Roemenië).

Dag 24 Busuitstap in de Roemeense hoofdstad met o.a. het Huis der Volkeren, het luxueuse Paleis van Tschaushesku. Gezamenlijke lunch in het centrum van Boekarest. Vrije tijd in het oude centrum. (L)

Dag 25 Reisdag naar Zarnesti.

Dag 26 Busuitstap naar Brasov (zwarte kerk) en ‘Dracula Kasteel’ in Bran met gezellige, griezelige kraampjes. ’s Avonds – afscheidsdiner met speciale barbecue. (A)

Dag 27 Terug naar huis.

* De beurt waarop sommige excursies doorgaan, kan gewisseld worden!

Afstand Brussel - Kovilj: +/- 1550 km

Inbegrepen

Alle campinggelden (incl. elektriciteit)
Vermelde activiteiten
Maaltijden en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Fooien
Persoonlijke uitgaven

Heb je nog vragen over je vakantie?

Jules De Bent is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Jules.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal installaties: 15

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van doorverkoper.

Camper of caravan

Camper en caravan toegelaten

Reisbijstandsverzekering

Voor al onze kampeervakanties en rondreizen moet je in het bezit zijn van een reisbijstandsverzekering voor je wagen/kampeerinstallatie. Verschillende private verzekeraars bieden deze verzekering aan.

Infodag

Meer info na inschrijving.

Huisdieren

Huisdieren niet toegelaten

Dag 1: Camping Coffee camp

Dag 3: Camping Zasavica

Dag 5: Camping Dunav

Dag 8: Camping Bellevue

Dag 10: Camping AS

Dag 14: Camping Vrahos

Dag 16: camping Ouranopoli

Dag 18: Parkeerplaats

Dag 19: Camping Verila

Dag 21: Camping Veliko

Dag 23: Camping Casa Alba

Dag 25: Camping Alpin Ranch

Fotoalbum

Vanaf 1362 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord