U bevindt zich hier: Home/België/Fietsen Oostende

Fietsen Oostende

De kustlijn en het polderlandschap verbergt een stuk van onze geschiedenis, Romeinen, Tempeliers, Albrecht en Isabella hebben er hun sporen in het landschap nagelaten. Tussen zee, zand en klei vinden we enkele rustpunten, even weg van het drukke toeristische leven waar de natuur zich langzaam kan herstellen.

Dagprogramma

Dag 1
We verzamelen aan Vayamundo om 13u en vertrekken op fietstocht om 13u30. Fietsklaar, inchecken doen we na de tocht. We voorzien een ritje van ongeveer 40 km. Langsheen de Duinenrij van Raversijde passeren we restanten van de Atlantikwall. In Middelkerke ontmoeten we Jommeke om vervolgens via Westende Bad langsheen de kazerne van Lombardsijde te fietsen. Inmiddels hebben we kennis gemaakt hoe men van landbouw is overgestapt naar toerisme. Langs de havengeul van Nieuwpoort fietsen we landinwaarts via Westende en Wilskerke terug naar Oostende.

Dag 2
Via Zandvoorde, Stene, fietsen we naar Oudenburg en Gistel en ontmoeten we Arnoldus, Godelieve, Romeinen en andere verhalen. (65 km)

Dag 3
Langs de dijk en de restanten van het rijk verleden dankzij Leopold II verlaten we Oostende richting Bredene, Stalhille, De Haan, we ontmoeten Napoleon en een stukje maritiem verleden die plaats heeft gemaakt voor luxeappartementen.

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 31
Toeslag niet-leden kwb & Pasar: € 25 p.p.

Inbegrepen

Overnachtingen in halfpension (1ste maaltijd avondmaal)
Laatste maaltijd ( ontbijt)
Fiets- en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Eigen vervoer
Lunches
Fooien
Inkomgelden
Drank bij de maaltijden
Toeristentaks (ter plaatse in hotel te betalen)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die op onze website www.govaka.be beschikbaar zijn.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers : 20

Fietsniveau

Recreanten
Voor wie graag fietst (recreafiets of e-bike) en onderweg graag de tijd neemt om iets te gaan bezoeken of een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist om in het voor- en najaar trips te fietsen. We fietsen gemiddeld tussen de 15 à 17 km/u * en leggen dagelijks tussen de 40 en 70 kilometers af.**
* De gemiddelde snelheden zijn richtsnelheden op Vlaamse vlakke wegen in normale weersomstandigheden.
** Soms kan de dag-afstand afwijken, meestal omdat we ’s avonds op een bepaalde bestemming of hotel dienen aan te komen.

Moeilijkheidsmeter

1 helling
Overwegend vlak parcours met mogelijk een lichte helling die beperkt is in afstand en licht hellingspercentage.

Gezondheid

Een goede gezondheid en conditie is vereist

Eigen risico

Govaka cvba en de reisbegeleiders zijn niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal aan het eigen fietsmateriaal van de deelnemers (ook niet tijdens het transport en/of overnachtingen). De deelnemers dienen zelf te voorzien in een fietsverzekering indien ze dit wensen.

Belangrijke bagage

Het dragen van een valhelm is verplicht

Data om te onthouden

Voor wie ingeschreven is voor een meerdaagse recreatieve of sportieve fietsvakantie van Govaka & Pasar tijdens de zomer van 2019 organiseren we in het voorjaar drie fietsoefentochten. Onze oefentochten zijn ideale momenten om je conditie te testen en verder op te bouwen. Het zijn ook uitgelezen kansen om andere deelnemers en de begeleidingsploeg van je fietsvakantie reeds te ontmoeten. Voor sportieve fietsers (wielertoeristen) is het deelnemen aan minstens 1 oefentocht verplicht. Voor recreanten is er geen verplichting maar wel een warme aanbeveling. Meer informatie over de oefentochten bezorgen we na je inschrijving. Voor een oefentocht betaal je ter plaatse €15 per persoon. Hiermee zijn de kosten voor accommodatie, ontbijt en de organisatie gedekt.
Ga je mee op ons 3-daagse oefenweekend naar Mont Saint Aubert dan boek je dit weekend via www.govaka.be. Prijs vanaf €199 per persoon.
Volgende oefentochten staan gepland in 2019:
oefentocht in Laakdal op Paasmaandag 22 april 2019
oefentocht in Wakken op zaterdag 18 mei 2019
3-daagse Mont Saint Aubert van 24 t.e.m. 26 mei 2019 met oefentocht op zaterdag 25 mei 2019

Reisformaliteiten

Identiteitskaart en Europese verzekeringskaart
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.
Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In België betaal je met de Euro (€). Geldautomaten zijn alom beschikbaar

Klimaat

België kent een gematigd zeeklimaat, met relatief milde winters, milde zomers en neerslag gedurende het hele jaar.
Vooral de nabijheid van de Noordzee oefent een sterke invloed uit en verklaart waarom dit klimaat weinig extreme waarden kent.
In de zomer (mei tot en met september) liggen de temperaturen tussen 14 en 25 graden; in de winter tussen 4 en 14 graden.

Hotel Vayamundo

Meer informatie over Hotel Vayamundo vindt u op de hotelwebsite.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord