Oefentocht in Laakdal

Om goed voorbereid aan de start te staan van je sportieve of recreatieve fietsvakantie, organiseert Govak&Pasar tijdens het voorjaar 3 oefenritten: Laakdal-Vorst op Paasmaandag 22 april 2019, Wakken op zaterdag 18 mei 2019 en in Mont-Saint-Aubert op zaterdag 25 mei 2019. N.a.v. de oefentocht in Mont-Saint-Aubert kan u ook voor een meerdaags verblijf kiezen en er een oefenweekend van maken.

Onze oefentochten in het voorjaar zijn een uitmuntende gelegenheid om op een leuke manier kennis te maken met onze reisorganisatie. Je ontmoet er onze reisbegeleiders, medereizigers en maakt er nieuwe vrienden.

De oefentochten zijn een uitgelezen kans om uw fietsconditie verder op te bouwen met het oog op uw recreatieve of sportieve fietsvakantie. Er wordt in diverse tempogroepen gereden en de afstanden en hoogtemeters zijn aangepast aan de tempogroep die je voor je fietsreis uitkoos. De parcours zijn met zorg gekozen zodat uw oefentocht ook een ontdekkingstocht kan zijn.

De deelnemers die voor een sportieve fietsreis kozen vragen we zeker aan één oefentocht deel te nemen. Ook aan recreantenfietsers durven we de oefentochten aan te bevelen.

Afstand

De sportieve fietsers kunnen een keuze maken uit 2 afstanden: 90 of 130 km en er wordt in verschillende tempogroepen gefietst. Het recreantenparcours is 60 km en tegen aangepast tempo. Er is geen MTB-tempogroep.

Parcours

Alle parcours gaan over twee lussen. Ongeveer halfweg de dagafstand komen we terug op onze vertrekplaats voor een kop soep of warme thee/koffie met uw meegebrachte picknick. Op onze parcours maken we kennis met de Kempen, Nood-Limburg en een stukje Hageland.

Dagprogramma

08u00
Ontbijtbuffet + mogelijkheid tot omkleden

09u00
Briefing door de fietsbegeleiders

09u15
Start fietstochten. Halfweg wordt er gestopt voor een middagpauze (zelf lunchpakket te voorzien). Soep en koffie wordt door de organisatie voorzien.

16u00
Aankomst + mogelijkheid tot nemen douche. Nadien gezellig nakaarten.

Deelname in de onkosten bedraagt 15 euro. U kan ter plekke betalen.

Inbegrepen

Ontbijtbuffet
Soep of koffie tijdens middagpauze
Eén drankje na het fietsen
Begeleiding door fietskapiteins en volgwagens

Startplaats & Wegbeschrijving

Startplaats: Voetbalterrein Standaard-Vorst , Huiperstraat 16 in Laakdal

Wegbeschrijving: Via de autostrade Antwerpen – Luik (E313), afrit Geel-Oost. Vervolgens richting Diest. Na ongeveer 3km aan een kruispunt: linksaf (straat: Beusterende). Na 200m zeer smal straatje linksaf (Huiperstraat). Na 110m op linkerkant ziet u het voetbalterrein.
Coördinaten GPS: 51°05’02.19 ( N ) - 5°02’04.99 ( O )

Praktische afspraken

• Het dragen van een valhelm tijdens de oefentocht is verplicht!
• Deelnemers kunnen persoonlijke bagage, pantoffels (voor tijdens pauze) en lunchpakket in de volgwagen opbergen.
• Er is douchegelegenheid na de oefentocht.

Verzekering

Deelname aan de oefentochten is op eigen risico. Een verzekering lichamelijke ongevallen en een verzekering fietsmateriaal (schade/diefstal) zijn niet inbegrepen in de deelnameprijs van 15 euro.

Reisformaliteiten

Identiteitskaart en Europese verzekeringskaart
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.
Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In België betaal je met de Euro (€). Geldautomaten zijn alom beschikbaar

Klimaat

België kent een gematigd zeeklimaat, met relatief milde winters, milde zomers en neerslag gedurende het hele jaar.
Vooral de nabijheid van de Noordzee oefent een sterke invloed uit en verklaart waarom dit klimaat weinig extreme waarden kent.
In de zomer (mei tot en met september) liggen de temperaturen tussen 14 en 25 graden; in de winter tussen 4 en 14 graden.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord