Oefentocht in Wakken

Om goed voorbereid aan de start te staan van je sportieve of recreatieve fietsvakantie, organiseert Govak&Pasar tijdens het voorjaar 3 oefenritten: Laakdal-Vorst op Paasmaandag 22 april 2019, Wakken op zaterdag 18 mei 2019 en in Mont-Saint-Aubert op zaterdag 25 mei 2019. N.a.v. de oefentocht in Mont-Saint-Aubert kan u ook voor een meerdaags verblijf kiezen en er een oefenweekend van maken.

Onze oefentochten in het voorjaar zijn een uitmuntende gelegenheid om op een leuke manier kennis te maken met onze reisorganisatie. Je ontmoet er onze reisbegeleiders, medereizigers en maakt er nieuwe vrienden.

De oefentochten zijn een uitgelezen kans om uw fietsconditie verder op te bouwen met het oog op uw recreatieve of sportieve fietsvakantie. Er wordt in diverse tempogroepen gereden en de afstanden en hoogtemeters zijn aangepast aan de tempogroep die je voor je fietsreis uitkoos. De parcours zijn met zorg gekozen zodat uw oefentocht ook een ontdekkingstocht kan zijn.

De deelnemers die voor een sportieve fietsreis kozen vragen we zeker aan één oefentocht deel te nemen. Ook aan recreantenfietsers durven we de oefentochten aan te bevelen.

Afstand

Voor de recreanten is er een tocht van 65km, voor de wielertoeristen 90,115 of 140km in verschillende tempogroepen. Er is een MTB -tempogroep voorzien.

Parcours

Het parcours situeert zich tussen de rivieren Mandel en Zwalm. Je slingert over rustige, glooiende wegen via Kruishoutem tot in het gele dorp Mullem, waar de eerste bevoorrading wacht. De kortste afstand keert hier terug, terwijl de drie andere afstand uitgebreid veelal onbekende wegen verkennen in de Zwalmstreek. Een tweede bevoorradingsplek is in het wereldberoemde Dikkele. Het gaat voortdurend op en af, maar het wordt nooit echt steil. Kasseien zijn beperkt tot enkele pittoreske passages door kleine dorpjes.

Dagprogramma

08u00
Ontbijtbuffet + mogelijkheid tot omkleden

09u15
Briefing + indeling fietsgroepen

09u30
Start fietstochten. Tijdens de tocht wordt door de Mandelvrienden voldoende bevoorrading voorzien.

16u00
Aankomst. Nadien gezellig nakaarten.

Deelname in de onkosten bedraagt 15 euro. U kan ter plekke betalen.

Inbegrepen

Ontbijt
Inschrijvingsgeld voor de Mandelvriendenrally
Een boterham en streekbiertje achteraf
Een attentie van de Mandelvrienden voor elke deelnemende dame
Tombola
Begeleiding door fietskapiteins en volgwagens

Startplaats & Wegbeschrijving

Startplaats: zaal Hondius, Oostdreef 48 te 8720 Wakken (deelgemeente van Dentergem)
Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Wegbeschrijving:
• Vanaf E17 komende van Gent: Neem afrit Kruishoutem. Ga rechtsaf op de N459. Volg deze weg tot op het einde in het centrum van Olsene: aan deze verkeerslichten ga je linksaf op de N43. 100 m verder aan de volgende verkeerslichten sla je rechtsaf en rij je opnieuw op de N459. Je gaat over een mooie Leiebrug. Aan het rondpunt neem je de derde afslag (ga je dus linksaf). Volg deze weg een 4-tal km. Je passeert door het centrum van Oeselgem. Op het einde van deze weg (je bent dan in het centrum van Wakken aangekomen) ga je rechtsaf, je passeert de kerk van Wakken. Neem de eerste straat rechtsaf na de kerk. Dit is de Oostdreef. Bestemming bereikt.
• Vanaf E17 komende van Kortrijk: Neem afrit Waregem. Ga linksaf richting Wielsbeke. Volg de expresweg (N382) gedurende ca. 4 km. Ga voor de brug rechtsaf op de N43. Aan de 2de rode lichten (aan café “De Posterij”) ga je links richting Wakken. Je gaat over de brug over de Leie en blijft deze weg volgen tot op het einde. Daar ga je rechtsaf, gaat over de Mandel en komt in het centrum van Wakken. Neem voorbij de kerk de eerste straat rechtsaf: dit is de Oostdreef. Bestemming bereikt.

Praktische afspraken

• Het dragen van een valhelm is verplicht.
• Persoonlijke bagage kan in de volgwagens opgeborgen worden.
• Breng uw VWB-lidkaart mee voor de inschrijving.
• Opgelet : er is geen douchemogelijkheid nadien.

Verzekering

Deelname aan de oefentochten is op eigen risico. Een verzekering lichamelijke ongevallen en een verzekering fietsmateriaal (schade/diefstal) zijn niet inbegrepen in de deelnameprijs van 15 euro.

Reisformaliteiten

Identiteitskaart en Europese verzekeringskaart
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.
Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In België betaal je met de Euro (€). Geldautomaten zijn alom beschikbaar

Klimaat

België kent een gematigd zeeklimaat, met relatief milde winters, milde zomers en neerslag gedurende het hele jaar.
Vooral de nabijheid van de Noordzee oefent een sterke invloed uit en verklaart waarom dit klimaat weinig extreme waarden kent.
In de zomer (mei tot en met september) liggen de temperaturen tussen 14 en 25 graden; in de winter tussen 4 en 14 graden.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord