Kampeerrondreis Bulgarije

Bulgarije heeft heel wat te bieden! Een aangenaam Mediterraan klimaat, een rotsachtige kustlijn met mooie goudgele zandstranden, prachtige authentieke middeleeuwse dorpjes, Byzantijnse basilieken en de typische Renaissance woningen, indrukwekkende kerken en kloosters met hun prachtige fresco’s, kuuroorden met warme minerale bronnen om van te genieten, bergwandelingen langs meer dan 5000 gemarkeerde paden in een prachtige natuur. Verder heeft Bulgarije een rijke en boeiende geschiedenis te bieden. Hier zijn er zeven historische cultuurlagen te bewonderen: de eneolitische beschaving van het 5e millennium v. Chr.,de Thracische civilisatie, Antieke Grieken, Romeinse Rijk, Byzantijns Imperium, de Bulgaren, en de Ottomanen.

Dag 1: Aankomst in de stad Dragoman. Overnachting in Dragoman.

Dag 2: Daguitstap naar Sofia. Lunch inbegrepen. Overnachting in Dragoman.

Dag 3: Reisdag naar de camping Sapareva Banya, gelegen aan de voet van Rila gebergte, in de stad Sapareva Banya. Overnachting op de camping Sapareva Bania.

Dag 4: Daguitstap naar Rila Klooster. Lunch inbegrepen. Overnachting op camping Sapareva Banya.

Dag 5: Vrije dag. Suggestie: u kan genieten van de warme minerale bronnen of naar de bekende zeven Rila bergmeren wandelen. Overnachting op camping Sapareva Banya.

Dag 6: Daguitstap naar Bansko en het dorpje Dobarsko. Lunch bij plaatselijke mensen met huisgemaakte gerechten. Rit naar Nationaal park Pirin en bewonderen van de tweede oudste boom van Bulgarije, een dikke witte spar van meer dan 1 300 jaar oud. Mogelijkheid voor een ontspannende wandeling in de omgeving. Overnachting op camping Separeva Banya.

Dag 7: Reisdag naar camping Batak. Overnachting op de camping Batak.

Dag 8: Daguitstap naar Plovdiv. Lunch inbegrepen. Overnachting op camping Batak.

Dag 9: Daguitstap naar het Park van de dansende beren. Bezoek aan een speciaal bedrijf voor tapijten. Genieten van een rit met de smalspoortrein en een lunch bij een forellenkwekerij. Overnachting op camping Batak.

Dag 10: Reisdag naar camping Kransko Hanche bij Kazanlak waar we overnachten.

Dag 11: Daguitstap naar Koprivshtitsa en de Thracische tempel Starosel. Lunch en wijnproeverij inbegrepen. Overnachting op camping Kransko Hanche.

Dag 12: Daguitstap naar de Russische kerk, een rozenfabriek, de Thracische tombe van Kazanlak en het Historisch museum. Lunch inbegrepen. Overnachting op de camping Kransko Hanche.

Dag 13: Reisdag naar camping Zora in de stad Obzor, aan de Zwarte Zee kust. Overnachting op camping Zora in Obzor.

Dag 14: Daguitstap naar de stad Varna en de Botanische tuin en het paleis van Balchik. Lunch inbegrepen. Overnachting op camping Zora in Obzor.

Dag 15: Daguitstap naar Nessebur en Sozopol met een boottocht op de rivier Ropotamo. Lunch inbegrepen. Overnachting op camping Zora in Obzor.

Dag 16: Vrije dag.

Dag 17: Reisdag naar camping Veliko Tarnovo waar we overnachten.

Dag 18: Daguitstap naar Triavna, openluchtmuseum Etara, Bojentsi en Drianovo Klooster. Lunch inbegrepen. Overnachting op camping Veliko Tarnovo.

Dag 19: Daguitsap naar Veliko Tarnovo en het dorpje Arbanassi. Lunch inbegrepen. Overnachting op camping Veliko Tarnovo.

Dag 20: Reisdag naar camping Madonna bij de stad Belogradchik, waar we overnachten.

Dag 21: Daguitstap naar de stad Belogradchik en de grot Magura. Lunch en wijnproeverij inbegrepen. Overnachting op camping Madonna.

Dag 22: Halfdaagse excursie naar een dorpje. Dinner met folklore programma op de camping Madonna.

Dag 23: Terugreis naar Serbia of Roemenië

Inbegrepen

Alle campinggelden (incl. elektriciteit)
Vermelde activiteiten
Maaltijden en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Fooien
Persoonlijke uitgaven

Extra

Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25
Toeslag voor 3e persoon vanaf 18j: € 1.039

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal installaties: 15

Huisdieren

Huisdieren niet toegelaten

Camper of caravan

Camper en caravan toegelaten

Infodag

Infobijeenkomst op zaterdag 16 maart om 13u.
Meer info na inschrijving.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
(Kids-ID of voorlopig bewijs van identiteit van minderjarigen wordt aanvaard als het kind reist met zijn ouders)

informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend
Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Bulgarije betaal je met de Bulgaarse Lev (лев)
De huidige wisselkoers vind je op https://www.wisselkoers.be/valuta

Klimaat

Bulgarije heeft een gematigd landklimaat met redelijk koele winters en warme zomers. Het noorden is duidelijk kouder dan het zuiden, waar meer een mediterraan klimaat heerst.
De Zwarte Zee heeft in het vroege voorjaar een verkoelende werking op de temperaturen langs de kust, terwijl het nog warme zeewater er in het late najaar vaak voor zorgt dat de temperaturen hoger liggen dan in het westen van Bulgarije.
Binnen een relatief korte periode kan het weerbeeld zeer grote verschillen vertonen. Zo kan het langs de Zwarte Zeekust begin november nog gerust 20 °C zijn terwijl het er een week later overdag vriest. Ook binnen het land zelf kunnen grote verschillen voorkomen. Het kan op de ene plek droog en warm zijn terwijl het elders veel koeler en nat is.
De enige zekerheden die het Bulgaarse weer te bieden heeft is dat het in de zomer warm tot heet is en dat het tijdens de wintermaanden regelmatig bar is. Heftige onweersbuien in de zomer en vorst, sneeuw en mist in de winter zorgen soms voor overlast.

Dag 1: Parking Motel Dragoman

Dag 3: Camping Sapareva Banya

Dag 8: Camping Batak

Dag 10: Camping Kransko Hanche

Dag 13: Camping Zora

Dag 17: Camping Veliko Tarnovo

Dag 20: Camping Han Madonna

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord