U bevindt zich hier: Home/Denemarken/Citytrip Kopenhagen

Citytrip Kopenhagen

Kopenhagen, gesticht in de vroege middeleeuwen als Havn en hoofdstad van Denemarken ligt op een aantal eilanden aan de Sont, de zeestraat die de stad scheidt van het Zweedse Malmö. Op deze ‘relax’ trip doen we bovendien een aantal interessante plaatsen aan zoals de stad Odense (2-de stad van Denemarken) en het idyllische Roskilde waar de Vikings hun sporen nagelaten hebben. De zee is overal prominent aanwezig en ons traject behelst dan ook een aantal imponerende bruggen en een ferry overtocht.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1
Via onze opstapplaatsen naar Noord-Duitsland. Overnachting regio Hamburg. (A)

Dag 2
Ter hoogte van het Duitse Flensburg rijden we Denemarken binnen. We steken de zeestraat Lillebælt over wat ons op het eiland Fyn brengt. Hier bezoeken we de stad Odense (rondleiding lokale gids) met o.a. het geboortehuis van Hans Christian Andersen. In de namiddag vertrek naar Kopenhagen. De imposante 18 km! lange Storebælt brug naar het eiland Sjælland is een belevenis op zich. Overnachting in Kopenhagen. (O,A)

Dag 3
Kopenhagen ‘honderduit’. Met o.a. een uitgebreid stadsbezoek o.l.v. een Nederlandstalige lokale gids. Mogelijkheden tot vrije tijd, verdere verkenning van de stad met zijn Highlights: Nyhavn (oude haven), het bekende beeldje (Den Lille Havfue), de wijk Strøget, het koninklijk paleis Amalienborg, het beroemde Tivoli en zo veel meer! Overnachting. (O,A)

Dag 4
We verlaten Kopenhagen en bezoeken, 40 km verder ten noorden, het slot Frederiksborg. Dit 17-de-eeuwse waterslot in Hollandse renaissance stijl is een ‘must see’ op het eiland Sjaelland. Als je Denemarken zegt kun je niet omheen de Vikingen. Onze volgende stop is dan ook het Vikingmuseum in het havenstadje Roskilde, gelegen aan de gelijknamige fjord. Verder naar het eiland Falster voor overnachting. (O,A)

Dag 5
Vertrek naar Rødbyhavn (Denemarken) en ferry naar het Duitse Puttgarden. Via Lübeck en Hamburg naar België. Goed om weten: opstapplaatsen (Provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen) afhankelijk van locaties inschrijvingen. Worden min. 6 weken voor vertrek medegedeeld aan de deelnemers. (O)

De inkomgelden voor musea en attracties zijn niet inbegrepen. Voor alle inkomgelden samen reken je op ongeveer +/- 600 Deense kronen of 84 euro.

Toeslagen

Toeslag niet-leden kwb & Pasar: €25 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer: €170

Inbegrepen

4 overnachtingen in half pension
Transfer volgens het programma in luxe touringcar
Ferry Rodby - Putgarden
Reisbegeleiding Govaka & Pasar

Niet inbegrepen

Lunches
Dranken bij de maaltijd
Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
Inkomgelden
Kosten van activiteiten
Persoonlijke uitgaven
Eventuele dieseltoeslag
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 25

Opstap en uitstapplaatsen

Deze worden 6 weken voor afreis bekend gemaakt op basis van de inschriijvingen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend
meer informatie: http://belgien.um.dk/nl/Consulaire%20zaken/visa/

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Denemarken betaal je met de Deense Kroon kr.
De huidige wisselkoers vind je op https://www.wisselkoers.be/valuta

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Denemarken kan je terecht op www.klimaatinfo.nl/klimaat

Dag 1: Best Western Hotel Prisma

Best Western Hotel Prisma beschikt over moderne kamers met een kleurrijk interieur, satelliet-tv en een bureau. Daarnaast biedt het hotel moderne wellness- en fitnessfaciliteiten en gratis WiFi. Het restaurant serveert streekgerechten uit Sleeswijk-Holstein.

Dag 2: Hotel Scandic Sydhavnen****

Dit milieuvriendelijk 4 sterren hotel heeft flatscreen-tv op de kamers, een sauna en een fitnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, houten vloer en eigen badkamer. Op het uitgebreide ontbijtbuffet vind je onder andere biologische producten. Gratis WiFi.

Dag 4: Hotel Sopark

Dit hotel ligt tussen de meren Nørresø en Søndersø. Op het terras kan je ontspannen met uitzicht op het water en het omliggende park. De kamers van Hotel Søpark hebben een eigen badkamer, een flatscreen-tv en gratis internet. Het eigen Restaurant Svanen beschikt over een à-la-cartemenu met zowel traditionele Deense als internationale gerechten.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord