Camping met luxe sanitair
Maak kennis met Scandinavië
Prachtige natuur
Gevarieerd programma

Midden-Jutland (Denemarken)

Midden-Jutland is een van de meest populaire vakantiegebieden van Denemarken. Het merengebied rondom Silkeborg en Skanderborg wordt veel bezocht. De grootste stad in dit gebied is Aarhus. Het is een bruisende havenstad. We bezoeken talrijke bezienswaardigheden en de mooie natuur.
Met zijn glooiende heuvels en eindeloze vergezichten is het merengebied één van de populairste regio’s van Midden-Jutland. Nergens in Denemarken vind je zoveel groen en water op één locatie.

Ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten

1: DEN GAMLE BY
Het historisch openluchtmuseum ‘Den Gamle By’, gelegen te midden van de Botanische tuinen van Aarhus, is een unieke plek in Denemarken. De karakteristieke huizen komen uit allerlei uithoeken van het land of zijn nauwkeurig nagebouwd. Sinds kort heeft ‘De oude stad’ ook ‘moderne’ buren: een nagebouwde stadswijk uit 1970.

2: LEGOLAND
Als je naar Denemarken gaat, is het bijna onmogelijk om geen bezoekje te brengen aan dit attractiepark dat helemaal in het thema van Lego staat. Het is een bekend en populair attractiepark voor families en kinderen van alle leeftijden. Er is zoveel leuks, snelheid en actie te beleven voor de hele familie.

3: Fængslet
In 2006 verliet de laatste gevangene de staatsgevangenis in Horsens. Daarna werd deze omgebouwd tot het gevangenismuseum ‘FÆNGSLET’ (DE GEVANGENIS). Men heeft met behulp van geluid, film, foto’s en bezittingen, een unieke ervaring gecreëerd van het leven achter de muren van deze gevangenis.

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1:
Aankomst op de camping te Bryrup. ’s Avonds welkomstdrink.

Dag 2:
We maken een korte wandeling naar het meer vlakbij de camping in Bryrup. In de namiddag rijden we richting Them voor een roofvogelshow.
s’ Avonds staat er een gezamenlijke BBQ op het programma. (bbq niet inbegr. i/d prijs)

Dag 3: Daguitstap
We rijden naar de prachtige haven van Vejle Fjord, met ‘the Wave’ en het ‘Fjordenhus’. We zetten onze trip verder richting de Runenstenen van Jelling. Deze stenen behoren tot het Unesco Werelderfgoed en weerspiegelen de heidense, Scandinavische cultuur en bevatten de oudste Scandinavische afbeelding van Christus uit de 10de eeuw. Na deze culturele verrijking verplaatsen we ons naar de Givskud Zoo waar we met de auto en te voet, de vele dierensoorten op eigen tempo kunnen ontdekken.

Dag 4:
Vrije voormiddag om te genieten van de faciliteiten op de camping. In de namiddag rijden we richting Mønsted waar we de grootste kalksteengroeve ter wereld bezoeken. Met een treintje worden we naar de groeve gebracht.

Dag 5:
Vandaag een rustdag om na te genieten van wat we de vorige dagen reeds gezien hebben en om ons voor te bereiden op de daguitstap morgen.

Dag 6: Daguitstap
We stappen in Silkeborg op een echte stoomboot die ons laat genieten van het merengebied en we worden naar de voet van het 4de hoogste punt van Denemarken gebracht de Himmelbjerget.
We bereiken de top van de hemelberg na een korte klim (+/- 1.2km) op begaanbare paden. Daar beklimmen we ook nog eens de Himmelbjergtoren om te genieten van één van de prachtige uitzichten die Denemarken te bieden heeft. We eten onze picknick in het mooie park of je kan een bezoek brengen aan een eetkraampje. (picknick zelf te voorzien)
In de namiddag keren we met een boot terug naar Silkeborg.

Dag 7:
Bezoek oude papiermolen Klostermølle en een korte wandeling vlakbij naar een mooi uitzichtpunt (Sukkertoppen). Daarna is er de mogelijkheid om vrij de markt in Silkeborg te bezoeken en te winkelen in het centrum. In de namiddag worden we verwacht in het papiermuseum van Silkeborg waar we het ontstaan van de oude papierstad Silkeborg ontdekken. We sluiten de dag af met een bezoek aan een brouwerij waar we kennis kunnen maken met het Deense bier.

Dag 8: (A)
Vrije dag. s ’Avonds gezellig samen een pasta eten.

Dag 9:
Vandaag staat de hele dag volledig in het thema van Lego. We bezoeken Legoland, dit park is een plezier voor het oog en leuk voor groot en klein.

Dag 10:
We rijden richting Horsens, maar met een tussenstop aan de “the Uncovered Bridge” of de herontdekte brug. Deze brug (Den Genfundene Bro) is een 13,4 meter hoge stalen brug uit 1899 en werd gebouwd over de Gudenå als onderdeel van de privéspoorlijn van Horsens naar Bryrup. We zetten onze weg verder om de oude staatsgevangenis “Faengslet” te ontdekken. De gevangenis sloot pas in 2006 en is nog in volledig originele staat te bezoeken. Daarna kan je nog op eigen tempo de stad Horsens bezoeken of naar het strand “Husodde Beach” om pootje te baden!

Dag 11: (A)
Tijdens deze vrije dag genieten we van de faciliteiten op de camping. s’ Avonds vieren we samen onze nationale feestdag.

Dag 12:
Daguitstap naar “Den Gamle By” (= De oude stad), een prachtig openluchtmuseum in Aarhus. Je loopt zo van de ene naar de andere eeuw. Je ziet een kleine scheepswerf, winkeltjes, een bakkerij en allerlei ambachten. Naast het museum kan je een bezoek brengen aan de botanische tuin van de universiteit. Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan de stad Aarhus zelf.

Dag 13: (A)
We laten ons wegbrengen met de oude trein van Bryrup op de ‘Veteranbanen’ naar Vrads, het eindpunt van de rit. Daar nuttigen we een afscheidsmaaltijd en keren we daarna met de trein terug richting camping.

Dag 14:
Inpakken en naar huis!

Afstand Brussel - Bryrup: 910 km

Inbegrepen

Alle campinggelden volgens programma
Vermelde activiteiten, maaltijden en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Dranken bij de maaltijden

Heb je nog vragen over je vakantie?

Stefan Braem is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Stefan.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal installaties: 10

Huisdieren

Huisdieren toegelaten op camping, niet in musea, bussen,... in overleg met reisleider
Prijs: 46€ terplaatse te betalen aan camping

Camper of caravan

Geschikt voor camper en caravan.

Verplaatsingen

Alle verplaatsingen gebeuren met eigen vervoer

Reisbijstandsverzekering

Voor al onze kampeervakanties en rondreizen moet je in het bezit zijn van een reisbijstandsverzekering voor je wagen/kampeerinstallatie. Verschillende private verzekeraars bieden deze verzekering aan.

Weer

Jutland heeft een gematigd maritiem klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de zeeën die het schiereiland omsluiten. Deze invloed zorgt er voor dat er maar zelden weersextremen voorkomen op het schiereiland. Het noordelijke deel van het eiland is over het algemeen iets kouder dan het zuidelijke deel. Doordat er weinig tot geen bergen zijn op Jutland heeft de wind hier vrij spel en kan hij hier behoorlijk pittig aanvoelen. Maar de temperatuur overdag in de zomermaanden is zeer aangenaam.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Reisformaliteiten

Een Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is aan te vragen bij uw mutualiteit. Let op: de kaart is maar 1 jaar geldig.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend
meer informatie: http://belgien.um.dk/nl/Consulaire%20zaken/visa/

Een Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is aan te vragen bij uw mutualiteit. Let op: de kaart is maar 1 jaar geldig.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Denemarken betaal je met de Deense Kroon kr.
De huidige wisselkoers vind je op https://www.wisselkoers.be/valuta

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Denemarken kan je terecht op www.klimaatinfo.nl/klimaat

Camping Bryrup ****

Vakantiepark Bryrup Camping & Resort ligt midden tussen de meren, bossen en heuvels van het Deense merengebied. In deze regio kun je zowel genieten van een actieve vakantie, als van de nodige rust en ontspanning. Het is een uitstekend uitgangspunt voor een gezinsvakantie. Er zijn veel attracties in de buurt én je kunt er genieten van de natuur in de talloze bossen. Vakantiepark Bryrup Camping & Resort is een kleinschalige terrassen camping. In de receptie is een klein winkeltje waar je terecht kan voor een noodboodschap of een ijsje, maar in de supermarkt in het dorpje vind je alles wat je nodig hebt. Er worden ook Garmin GPS-systemen voor geocaching verhuurd en je kan er terecht voor MTB-, kano- en fietsverhuur. Echte waterratten zijn hier op hun plek. Er is een leuk openluchtbad met een glijbaan of je kan relaxen op één van strandstoelen aan de waterkant. Daarnaast zijn er in de meren in de omgeving natuurzwembaden te vinden. Het water is erg schoon en vaak zijn de meren omgeven door bomen. Op een warme dag kan je daar verkoeling van het water en de schaduw van de bomen opzoeken. Het dichtstbijzijnde natuurbad is in Bryrup op loopafstand, in de Bryrup Langsø. Langs de camping stroomt een riviertje dat de meren Bryrup Langsø en Kvindsø met elkaar verbindt. Het is ondiep, dus kinderen kunnen met de voeten in het water en met een schepnetje visjes vangen. Er is een speeltuin met glijbanen, schommels, klimtoestellen een typisch Deense hoppepude (springkussen) en een speelveld om te voetballen. Voor een regendag is er een binnen speelruimte met o.a. airhockey en een tafeltennistafel.

Fotoalbum

Vanaf 855 euro

Prijzen