Fietsen aan de Bodensee

De prachtige fietstocht rondom de Bodensee behoort tot de populairste fietsroutes van Europa. De route is 342 kilometer lang en loopt door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Onderweg bezoeken we juweeltjes van middeleeuwse stadjes en genieten we van een indrukwekkende natuur. Het uitzicht op de Alpentoppen is hierbij fenomenaal.

De route is op meerdere plaatsen wat heuvelachtig met zelfs een drietal ‘kuitenbijters’. Enige fietservaring (in bergop rijden) is dus gewenst. Met eventuele hulp van de e-bike is het zeker voor iedereen haalbaar. Gemiddeld
fietsen we 57 kilometer per tocht (totaal 6 fietstochten)

Dag 1: Aankomst in Gaienhofen Horn. ’s Avonds welkomstdrink.

Dag 2: We fietsen naar Schaffhausen/Neuhausen om er de machtige waterval van de Rijn te bewonderen. Een prachtig natuurspektakel. Nadien voert de tocht ons naar Stein Am Rhein waar we de boot nemen die ons terug naar de camping brengt.

Dag 3: Verplaatsing naar Allensbach. Daar starten we onze fietstocht via Radolfszell en Bodman naar de noordelijke oevers van de Bodensee tot Überlingen. We nemen dan de overzetboot tot Dingelsdorf om terug naar de camping te fietsen.

Dag 4: Vandaag fietsen we via Kaltbrunn en Dettingen naar het bloemeneiland Mainau in de Bodensee. We nemen de tijd om het
eiland te bezichtigen en fietsen verder via Konstanz naar het bekende eiland Reichenau met zijn mooie tuinen en kerken. Daarna keren we terug naar de camping.

Dag 5: Vrije voormiddag. ‘s Namiddags wandelen we naar het station en nemen daar de trein naar Konstanz. We bezoeken deze
grootste stad aan de Bodensee waar heel wat te zien valt zoals de Dom-kerk, het Dominicanen- en Benedictijnen-klooster, maar ook gezellige winkeltjes. Vrije tijd en terugreis met de trein.

Dag 6: We trekken naar Fischbach, nabij de stad Friedrichshafen waar de Zeppelins werden gemaakt. Nadien fietsen we langs de Bodensee-oever richting Meersburg. We houden kort halt in de historische binnenstad met zijn vele vakwerkhuizen. Vanaf de promenade aan het meer hebben we een prachtig uitzicht. De fietstocht voert ons verder naar Unteruhldingen voor een bezoek aan de paalbouwwoningen. Onderweg genieten we van de vele wijngaarden en fruitplantages.

Dag 7: We fietsen naar Wasserburg en bezoeken onderweg het Zeppelinmuseum in Friedrichshafen.

Dag 8: Verplaatsing naar Bregenz (Oostenrijk). ‘s Namiddags fietsen we naar Lindau am See dat we al wandelend bezoeken. Lindau is een gezellig stadje op een schiereiland in de Bodensee. Haar geschiedenis gaat terug tot de Romeinse Tijd. Op de terugweg stoppen we ook nog even in Bregenz.

Dag 9: Rustdag op de camping en mogelijkheid om in namiddag terug te keren naar Lindau of Bregenz om deze nogeens van naderbij te bekijken , te flaneren door de mooie straatjes of te genieten van een drankje of ijsje op één van de gezellige terrasjes.

Dag 10: We fietsen doorheen een stukje Oostenrijk, de Rijndelta en het aldaar gelegen ‘Naturschutsgebiet’ tot aan de Zwitserse oever van de Bodensee. Onderweg komen we plaatsjes tegen zoals Staad , Horn en Arbon.

Dag 11: Verplaatsing naar de staanplaats van het Hymer Complex in Bad Waldsee. ‘s Namiddags bezoeken we de Erwin Hymer fabriek in werking. Na de rondleiding gezamenlijk diner in het restaurant van het Hymermuseum.

Dag 12: In de voormiddag bezoeken we het Hymermuseum voor een unieke ontdekkingsreis door het verleden , het heden en de toekomst van het reizen met caravan of camper. Nadien verplaatsen we ons naar de staanplaats in Aulendorf. ’s Avonds afscheidsdiner in een ‘Ritterkeller’.

Dag 13: Terugreis.

Inbegrepen

Alle campinggelden (inclusief elektriciteit)
Vermelde maaltijden, vermelde activiteiten en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Infobijeenkomst
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Fooien
Persoonlijke uitgaven

Extra

Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarden

Minimum 10 installaties

Camper en/of caravan

Enkel campers toegestaan

Huisdieren

Huisdieren niet toegelaten

Infodag

Infodag op 16 maart '19. Meer informatie na inschrijving.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Duitsland betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Net als België kent Duitsland een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en zomers met gematigde temperaturen. Het hele jaar door kan je te maken krijgen met neerslag, maar de meeste neerslag valt in Duitsland gedurende de zomer. Het klimaat wordt grotendeels bepaald door de invloed van de zee uit het noorden van het land. Daarnaast brengt de invloed van bergen en heuvels ook de nodige variatie aan in het weerbeeld.
Vanaf april begint de Duitse lente, vaak een ietwat nattere periode, vooral dan in centraal Duitsland. De zomermaanden zijn gemiddeld iets warmer en de kans op tropisch weer of een hittegolf iets groter, maar desondanks is het Duitse weer altijd zeer wisselvallig. Hevige regen- en onweersbuien komen vooral voor na langdurige periodes van zeer warm weer.
Kortom, een algemene uitspraak doen over het weer in Duitsland is zeer moeilijk.

Fotoalbum

Vanaf 399 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord