Kwalitatieve campings
Rustig fietsen langs de oevers van de Bodensee
Middeleeuwse stadjes
Uitzicht op de Alpen

Fietsen aan de Bodensee

De prachtige fietstocht rondom de Bodensee behoort tot de populairste fietsroutes van Europa. De route is 342 kilometer lang en loopt door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Onderweg bezoeken we juweeltjes van middeleeuwse stadjes en genieten we van een indrukwekkende natuur. Het uitzicht op de Alpentoppen is hierbij fenomenaal.

Vroegboekkorting tot 15/1/2020

Geniet van een uitzonderlijke vroegboekkorting van 10 euro per persoon. Deze korting is reeds verrekend in de prijs op de website.

Ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten

Rijnwatervallen - Schaffhausen/Neuhausen
Mooie fietstocht langs de oevers van de Bodensee tot aan de indrukwekkende watervallen van de Rijn, werkelijk een prachtig natuurspektakel. Met de fietsen op de boot over het meer vanuit Stein am Rhein tot Gaienhofen/Horn.

Bloemeneiland Mainau & Reichenau
Het prachtig gelegen eiland Mainau, met zijn bloemenvelden en botanische tuin alsook een grote serre waar de mooiste vlinders in rondfladderen. Aansluitend via Konstanz een
rondrit op het eiland Reichenau, waar zich de historische abdij bevindt met haar groenten-en kruidenteelt.

Zeppelinmuseum, Lindau en Bregenz
De bouw van de machtige Zeppelinluchtschepen is te bewonderen in het museum in Friedrichshafen. De historische stad Lindau am Bodensee , de Oostenrijks stad Bregenz met zijn Festspieltheater, de Pfanderbahn en het natuurgebied omheen de Rijndelta.

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1: Aankomst camping in Gaienhofen/Horn.
Installatie en welkomstdrink.

Dag 2: Fietsen van Gaienhofen naar Schaffhausen/Neuhausen.
Bezichtigen van de Rijnwatervallen. Nadien voert de tocht ons naar Stein am Rhein; met de boot terug naar de camping.

Dag 3: Verplaatsing naar Allensbach. Overnachting camping Am See.
Fietstocht via Radolfszell en Bodman naar de noordelijke oevers van de Bodensee tot Uberlingen. Daarna nemen we de overzetboot tot Dingelsdorf en keren we terug naar de camping.

Dag 4: Fietsen via Kaltbrunn en Dettingen naar het bloemeneiland Mainau waar we de tijd nemen om al dit moois te bewonderen.
We keren dan terug naar de camping.

Dag 5: Vanuit station Allensbach met de trein aar Konstanz.
Bezoek aan deze eeuwenoude stad waar heel wat te bezichtigen is zoals de Domkerk, het Dominicanen-en Benedictijnen klooster, maar ook de vele gezellige winkeltjes.
Vrije tijd en terugreis met de trein.

Dag 6: Een rustige fietstocht naar het historisch abdij-eiland Reichenau dat nu zeer bekend is om zijn groenten- en kruidenteelt.

Dag 7: Verplaatsing naar camping Friedrichshafen Fischbach nabij de stad Friedrichshafen.
Vanuit de camping een mooie fietstocht langs de Bodensee-oever richting Meersburg waar we een korte halte houden in de historische binnenstad. Verder naar het paalwoningmuseum in Unteruhldingen en de imposante barokkerk van Birnau.

Dag 8: Fietsen naar Friedrischshafen waar we het Zeppelinmuseum bezoeken.
Verder via Tettnang en de Giessenbrucke, een unieke ijzeren hangbrug over de Argen.

Dag 9: Verplaatsing naar de camping Weiss te Bregenz (Oostenrijk).
Tegen de middag fietsen we naar Wassenburg en Nonnenborn en bezoeken we kort Lindau am Bodensee.

Dag 10: Rustdag op de camping en mogelijkheid om in de namiddag terug te keren naar Lindau om dit stadje nog eens van naderbij te bekijken, te flaneren door de mooie straatjes of te genieten van een drankje of een ijsje op één van de gezellige terrasjes.

Dag 11: Fietsen doorheen een stukje Oostenrijk, de Rijndelta en het aldaar gelegen ’Naturschutsgebiet’ tot aan de Zwitserse oeverzijde van de Bodensee.
Onderweg komen we plaatsjes tegen zoals Staad, Ronschach en Arbon.

Dag 12: (A)
Voormiddag even tot rust komen en in de namiddag bezoek aan Bregenz.
Met de Pfanderbahn in de hoogte wat een uniek uitzicht geeft over de Bodensee. ’s Avonds afscheidsdiner in één van de lokale restaurants.

Dag 13: Terugreis

Afstand Brussel-Gaienhof: 615 km

Inbegrepen

Alle campinggelden volgens programma
Vermelde maaltijden, vermelde activiteiten en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Fooien
Persoonlijke uitgaven

Heb je nog vragen over je vakantie?

Marc de Loecker is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar xx.

Vertrekvoorwaarden

Minimum 8 installaties

Camper en/of caravan

Geschikt voor campers en caravans

Reisbijstandsverzekering

Voor al onze kampeervakanties en rondreizen moet je in het bezit zijn van een reisbijstandsverzekering voor je wagen/kampeerinstallatie. Verschillende private verzekeraars bieden deze verzekering aan.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Indien we de reis niet organiseren maar inkopen zijn we een doorverkoper.

Huisdieren

Huisdieren niet toegelaten

Infodag

Meer praktische informatie na inschrijving.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Duitsland betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Net als België kent Duitsland een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en zomers met gematigde temperaturen. Het hele jaar door kan je te maken krijgen met neerslag, maar de meeste neerslag valt in Duitsland gedurende de zomer. Het klimaat wordt grotendeels bepaald door de invloed van de zee uit het noorden van het land. Daarnaast brengt de invloed van bergen en heuvels ook de nodige variatie aan in het weerbeeld.
Vanaf april begint de Duitse lente, vaak een ietwat nattere periode, vooral dan in centraal Duitsland. De zomermaanden zijn gemiddeld iets warmer en de kans op tropisch weer of een hittegolf iets groter, maar desondanks is het Duitse weer altijd zeer wisselvallig. Hevige regen- en onweersbuien komen vooral voor na langdurige periodes van zeer warm weer.
Kortom, een algemene uitspraak doen over het weer in Duitsland is zeer moeilijk.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord