Fietsen over de Elbe-radweg

Fietsen langs de Elbe is een bijzondere belevenis. De route wordt een van de mooiste en meest afwisselende van Europa genoemd. We starten in Wörlitz, in de voormalige DDR. Met camper en grotendeels al fietsend doorkruisen we het ‘biosfeerreservaat rivierenlandschap Elbe’ met zijn unieke fauna en flora. We wisselen natuur af met cultuur en ontdekken boeiende plaatsen zoals de Hanzestad Magdeburg en Hitzacker. We sluiten de fietskampeervakantie af in Hamburg. We bezoeken er ‘Speicherstadt’, ’s werelds grootste en misschien wel mooiste pakhuizendistrict en de fonkelnieuwe concerthal Elbphilharmonie, een echt architecturaal hoogstandje gebouwd bovenop een oud pakhuis. We bewonderen tenslotte al het moois van Hamburg nog even vanop het water met een rondvaart op de Elbe.

Dag 1: Aankomst op de camperplaats in Wörlitz. ‘s Namiddags maken we om 15u een wandeling in het Wörlitzer park (112 ha), een belangrijke landschapstuin naar Engels voorbeeld. Welkomstdrink.

Dag 2: Fietstocht ‘Fürst Franz’ (68 km). Deze staat gekend als een van de mooiste fietsroutes van Duitsland en loopt doorheen parken en beboste weiden. Eindpunt van de tocht is ‘Schloss und Park Oranienbaum’.

Dag 3: Verplaatsing naar Magdeburg. ’s Namiddags fietstocht naar Schönebeck (38 km) met onderweg een verrassing.

Dag 4: In de voormiddag maken we al fietsend een geleid bezoek aan de Hanzestad Magdeburg en een rondleiding in een technisch en museum. ‘s Namiddags installeren we ons op de natuurcamping van Angern.

Dag 5: We nemen twee veerboten in de omgeving van Tangermünde waardoor we een mooie fietslus kunnen maken (66 km). Een broodlunch wordt onderweg aangeboden.

Dag 6: Verplaatsing naar het betoverend eilandstadje Hitzacker, geboorteplaats van prins Claus van Hamsberg. Onderweg kan er gestopt worden in Tangermünde. Bij aankomst in Hitzacker maken we een geleide stadswandeling. Gezamenlijk avondmaal in de
‘Altstadt’.

Dag 7: We starten met een veerboot en maken een prachtige fietstocht (42 km) naar Dömitz waar we de ‘Festung’ bezoeken. Deze vesting uit de Renaissance heeft een goed bewaard 16de eeuws pand dat een bezoek meer dan waard is.

Dag 8: Via Lüneburg verplaatsen we ons naar Drage. In de namiddag verkennen we met de fiets het hinterland (28 km).

Dag 9: Fietstocht naar Lauenburg (53 km) en bezoek van het ‘Elbschifffahrtmuseum’.

Dag 10: Begeleide busuitstap naar de Hanzestad Hamburg. We bezoeken er o.a. de Speicherstadt, de Hafen City en de nieuwe
Elbphilharmonie. We maken er een havenrondvaart met broodjesmaaltijd aan boord. Afscheidsdiner.

Dag 11: Terugreis.

Inbegrepen

Alle campinggelden (incl. elektriciteit)
Vermelde activiteiten
Maaltijden en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Fooien en persoonlijke uitgaven
Andere maaltijden

Extra

Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25 p.p.
Toeslag voor 3de persoon vanaf 18j: € 292

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal installaties: 10

Huisdieren

Geen huisdieren toegelaten

Camper of Caravan

Alleen camper mogelijk

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Duitsland betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Net als België kent Duitsland een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en zomers met gematigde temperaturen. Het hele jaar door kan je te maken krijgen met neerslag, maar de meeste neerslag valt in Duitsland gedurende de zomer. Het klimaat wordt grotendeels bepaald door de invloed van de zee uit het noorden van het land. Daarnaast brengt de invloed van bergen en heuvels ook de nodige variatie aan in het weerbeeld.
Vanaf april begint de Duitse lente, vaak een ietwat nattere periode, vooral dan in centraal Duitsland. De zomermaanden zijn gemiddeld iets warmer en de kans op tropisch weer of een hittegolf iets groter, maar desondanks is het Duitse weer altijd zeer wisselvallig. Hevige regen- en onweersbuien komen vooral voor na langdurige periodes van zeer warm weer.
Kortom, een algemene uitspraak doen over het weer in Duitsland is zeer moeilijk.

Dag 1: Grossparkplatz Seespitze

Dag 2: Verschillende campings en camperplaatsen

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord