Kortbij
Verrassend
Actie maar niet extreem
Vooral genietenOnt-Ruhr-Ende Vakantieweek

Op verkenning in het verrassende Ruhrgebied. Korte fietstochten en wandelingen brengen ons naar de restanten van een imposant industrieel verleden. Roestige hoogovens waar de natuur het nu overneemt, spectaculaire constructies boven op de slakkenbergen, prachtige musea. Wie verwacht dit hier?

Ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten

Hoogtepunt 1: Landschaftspark Duisburg-Nord
De grootste stadsoase van Duitsland. We kamperen en wandelen tussen de roestige restanten van de eens zo bloeiende hoogoven. Nu is het de natuur die in bloei staat. En 's avonds wordt het helemaal sprookjesachtig door een kleurrijke lichtshow.

Hoogtepunt 2: Tetraeder in Bottrop
Een gigantische driehoekige stalen uitkijktoren die lijkt te zweven boven een van de talrijke overblijvende slakkenbergen. Via veilige maar licht wiebelende trappen krijg je een onvergetelijke panorama- ervaring van de streek.

Hoogtepunt 3: Zeche Zollern in Dortmund
Je acht het bijna niet voor mogelijk dat je in voormalige mijngebouwen rondloopt. De machinehal met Jugendstil-portaal heeft meer weg van een adellijke residentie. De lunch in de Pferdestall geeft nog een bijkomende toets aan deze superplek die je niet snel zal vergeten.

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1 – Landschaftspark Duisburg-Nord (A)
Afspraak op de eerste overnachtingsplaats, je leest het goed, dit is geen camping. We staan op een grote parking tussen verlaten gebouwen en roestige constructies van een voormalige hoogoven. Buiten een parkeerplaats hebben we hier geen infrastructuur (geen elektriciteit, drinkwater of sanitair). Maar wat een zalige plaats. We maken in de late namiddag kennis bij een welkomstdrink en verkennen het gebied te voet (2 km). Het avondeten staat voor ons klaar in het Hauptschalthaus (A), de oude elektriciteitscabine van de fabriek. Als het donker wordt, genieten we van de kleurrijke verlichting die ons in een andere wereld lijkt te brengen (2 km).

Dag 2 - Campground Lörick Düsseldorf (L)
Hopelijk goed geslapen want na het ontbijt vertrekken we met de fiets naar Duisbrug (10 km). We verkennen al wandelend de stad (4 km) en na een lekkere schnitzel (L) in ‘Mein Stubchen’ fietsen we terug naar de camper (8 km). Die verplaatsen we (38 km) naar de eerste echte camping Campground Lörick.

Dag 3 – Campground Lörick Düsseldorf (L)
Na het ontbijt nemen we de fiets (3 km) om een Japanse tuin te bezoeken. We toeren verder door de groene long van Düsseldorf (4 km), om verder te voet de Altstadt en een overdekte markt te bezoeken (4 km). We springen op de fiets naar de Mediënhaven (2,5 km) om in het RIVA-restaurant een pizza te smikkelen (L). Dan is het maar een superkort stukje fietsen (2 km) naar een letterlijk hoogtepunt van die dag, de televisietoren Rheinturm. Vol vergezichten fietsen we terug naar de camping (6km).

Dag 4 – Wohnmobilstellplatz Marina Oberhausen
In de voormiddag verlaten we de camping en rijden met de camper langs een indrukwekkend monument Tiger & Turtle Magic Mountain op de top van een voormalige slakkenberg (22 km). Vanop een kleine parking in een woongebied kunnen we enkele foto’s nemen van het kunstwerk. We spreken ’s middags af op parking 2 van het Rheinpark (5 km). Na de lunch in de camper maken we een korte wandeltocht (2 km) door het Rheinpark, waar natuur en graffiti de oude site opfleuren met zicht op de Rijn.
Daarna verplaatsen we de camper (21 km) naar een leuke camperplaats aan de jachthaven en het Rhein-Hernekanaal in Oberhausen. Hier hebben we wel alles wat we nodig hebben voor een zorgeloze kampeerervaring. Het invullen van de vrije namiddag zal geen problemen stellen met het grote winkelcentrum CentrO, Sealife, Legoland, zwembad Aquapark (met elementen van een steenkoolmijn) en een park met eet- en drankgelegenheden. Ieder zorgt voor zijn eigen avondmaal. Wie het wil, kan 's avonds wanneer het al begint te donkeren, nog mee een korte wandeling doen naar Slinky Springs (4 km). Dat zijn sierlijke spiraalvormige fiets- en wandelbruggen over het kanaal die kleurrijk verlicht zijn.

Dag 5 – Wohnmobilstellplatz Marina Oberhausen (L)
Na het ontbijt fietsen we naar Tetraeder (7 km). Dit is een gigantische driehoekige stalen uitkijktoren die lijkt te zweven boven een van de talrijke overblijvende slakkenbergen die we te voet beklimmen (2 km). Via veilige maar licht wiebelende trappen krijgt wie wil een onvergetelijke ervaring met panorama van de streek. We fietsen (10 km) naar Woodpeckers Roadhouse (L) een leuke plek om samen te lunchen. Dan is het nog even kort fietsen (2 km) tot aan de voet van de volgende indrukwekkende slakkenberg. Te voet volgen we de kronkelende kruisweg langs de beboste helling tot op de top (4 km). Weerom geloof je je ogen niet. Een herdenkingskruis, totempalen en een groot openluchttheater. Maar vooral ook weer een panoramisch zicht op de omgeving. Na de terugrit met de fiets naar de camping (7 km) is iedereen vrij om de avond in te vullen. Wie wil kan gaan zwemmen in het nabijgelegen Aquapark (niet inbegrepen).

Dag 6 - Wohnmobilstellplatz Wischlingen Dortmund (L)
Na het ontbijt verplaatsen we de camper naar de Wohnmobilstellplatz Wischlingen in Dortmund (45 km). Dit is een grote parkeerplaats voor campers met alleen elektriciteitsaansluitingen, geen sanitair. Nog voor de middag fietsen we naar Zeche Zollern (7 km). Je eerste indruk is niet dat je in voormalige mijngebouwen rondloopt maar eerder in een adellijke residentie. Maar vooraleer deze pracht in detail te bezoeken, lunchen we in de Pferdestall (L). Je staat met grote ogen te kijken in de grote Maschinenhalle waar je zeker geen Jugendstil verwacht. Kortom, een superplek op deze reis die je niet snel zal vergeten. We fietsen terug naar de camperplaats (7 km).

Dag 7 - Knaus Camping Essen-Werden (L)
Na het ontbijt rijden we naar een grote parking in Gelsenkirchen. Daar halen we onze fietsen boven en gaan op weg naar Zollverein (3 km), een voormalige steenkoolmijn en cokesfabriek. Dit is niet voor niets Unesco-werelderfgoed, het wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende en mooiste industriële monumenten ter wereld. We fietsen doorheen de site (2 km) voor we lunchen in Die Kokerei (L), een unieke lekkere ervaring. We fietsen nog wat rond op de site (4 km) vooraleer terug te keren naar de campers op de parking (3 km). Vandaar is het nog even doorrijden naar Knaus Camping in Essen-Werden (17 km).

Dag 8 - Knaus Camping Essen-Werden (L)
Na het ontbijt vertrekken we met de fiets naar Villa Hügel van de belangrijke familie Krupp (4 km). Na een bezoek fietsen we verder tot het beroemde en wondermooie Gruga Park in Essen (4 km). We spijzen eerst onze hongerige magen in de Orangerie in het park (L). Dan wandelen we (in groep of individueel) in het park met zijn bloemperken en vele kunstwerken. De fietstocht naar de camping stelt geen zware eisen want het is vooral bergaf (10 km).

Dag 9 - Knaus Camping Essen-Werden (O)
We springen voor het ontbijt op onze fiets naar de Regattatoren (3 km) waar we aan boord gaan van een rondvaartboot. We genieten van een ontbijt (O) tijdens een rondvaart op de Ruhr. We buigen en strekken nog een laatste keer onze benen voor een vlakke fietstocht rondom de Baldeneysee, een stuwmeer op de Ruhr (25 km). 's Avonds spreken we af in een 'Biergarten' om op Duitse wijze afscheid te nemen.

Dag 10 - Terug naar huis met een rijke korf ont-ruhr-ende ervaringen.


Aantal kilometers van Brussel naar Duisburg: 220 km

Inbegrepen

Alle campinggelden volgens programma
Vermelde activiteiten, maaltijden en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Fooien en persoonlijke uitgaven

Verbruik elektriciteit op Wohnmobilstellplatz te Dortmund, volgens verbruik terplaatse te betalen € 0,50 kwH

OPGELET: voor deze reis is een GROENE MILIEUSTICKER VERPLICHT

https://milieustickervoorduitsland.be/
https://www.umwelt-plakette.de/nl.html

Radardetectieapparatuur is verboden, ook de aankondiging van flitspalen of trajectcontrole in je navigatieapparatuur, smartphone of tablet moet worden verwijderd, dus niet gewoon uitzetten.

Heb je nog vragen over je vakantie?

Johan Verlinden is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Johan.

Vertrekvoorwaarden

Mimimum 8 installaties

Camper en/of caravan

Enkel campers toegestaan op deze reis

Reisbijstandsverzekering

Voor al onze kampeervakanties en rondreizen moet je in het bezit zijn van een reisbijstandsverzekering voor je wagen/kampeerinstallatie. Verschillende private verzekeraars bieden deze verzekering aan.

Huisdieren

Huisdieren NIET toegelaten

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Indien we de reis niet organiseren maar inkopen zijn we een doorverkoper.

Reisformaliteiten

Een Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is aan te vragen bij uw mutualiteit. Let op: de kaart is maar 1 jaar geldig.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Een Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is aan te vragen bij uw mutualiteit. Let op: de kaart is maar 1 jaar geldig.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Duitsland betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Net als België kent Duitsland een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en zomers met gematigde temperaturen. Het hele jaar door kan je te maken krijgen met neerslag, maar de meeste neerslag valt in Duitsland gedurende de zomer. Het klimaat wordt grotendeels bepaald door de invloed van de zee uit het noorden van het land. Daarnaast brengt de invloed van bergen en heuvels ook de nodige variatie aan in het weerbeeld.
Vanaf april begint de Duitse lente, vaak een ietwat nattere periode, vooral dan in centraal Duitsland. De zomermaanden zijn gemiddeld iets warmer en de kans op tropisch weer of een hittegolf iets groter, maar desondanks is het Duitse weer altijd zeer wisselvallig. Hevige regen- en onweersbuien komen vooral voor na langdurige periodes van zeer warm weer.
Kortom, een algemene uitspraak doen over het weer in Duitsland is zeer moeilijk.

Fotoalbum

Vanaf 539 euro

Prijzen