Berlijn en Saksen

Deze reis in Duitsland is een bijzonder gezellige reis door voormalige Oost-Duitse steden met een rijke historie en cultuur. Stedenliefhebbers kunnen in het begin van de reis hun hart ophalen in het wervelende Berlijn en het prachtige Potsdam. Nadien reis je naar de deelstaat Saksen waar een boeiende combinatie van kunst, cultuur en natuur op je wacht. Je verblijft tijdens deze vakantiereis op comfortabele campings in een groene omgeving vlakbij grote steden.

Dag 1: Aankomst in Schwielowsee, ten zuidwesten van Potsdam en Berlijn in deelstaat Brandenburg. Welkomstdrink.

Dag 2: Met openbaar vervoer naar het vroegere Oost-Berlijn. Bezoek aan de Berliner Dom (kerk) en Pergamonmuseum. Wandeling angs de Spargel, Alexanderplatz, Gendarmenmarkt en Brandenburger Tor. Bezoek aan de tv-toren. Diner.

Dag 3: Daguitstap met openbaar vervoer naar het vroegere West-Berlijn. Bezoek aan de Reichstag. Nadien Holocaust monument,
Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie en Topografie des Terrors.

Dag 4: Busuitstap naar het Olympiastadion, het slot Charlottenburg (het grootste paleis in Berlijn) en de Kurfürstendamm. Vrije tijd.

Dag 5: Met het openbaar vervoer naar Potsdam. Bezoek aan het park Sans Souci, de Neuer Garten en het slot Cecilienhof. Erna wandeling langs de Russische wijk Alexandrowka.
Dag 6: Reisdag naar de camping nabij Dresden in deelstaat Sachsen. Diner.

Dag 7: Met openbaar vervoer naar Dresden, het ‘Firenze aan de Elbe'. Middagmaal in het ‘Italiaans Dorp’ aan de Elbe. Na de middag bezoek aan de Semper Opera en aan de Grüne Gewölbe, de schatkamer van de August der Starke.

Dag 8: Busuitstap naar de versterkte vesting van Königstein, de romantische Sächsische Schweiz en Pillnitz.

Dag 9: Busuitstap naar Meißen met bezoek aan de porseleinfabriek. Namiddag: bezoek aan het barokke jachtkasteel van August der Starke in Moritzburg.

Dag 10: Uitstap met het openbaar vervoer naar Dresden met bezoek aan paleiscomplex Zwinger met het museum Alte Meister. Vrije namiddag.

Dag 11: Reisdag naar de camping in het rustige Auenwald nabij Leipzig in de deelstaat Sachsen.

Dag 12: Busuitstap naar Leipzig met bezoek aan de Porsche-fabriek en het slot Colditz. Lunch.

Dag 13: Met openbaar vervoer naar Leipzig. Stadsbezoek. Afscheidsdiner.

Dag 14: Busuitstap naar de cultuurstad Weimar en het concentratiekamp van Buchenwald.

Dag 15: Terugreis.

Inbegrepen

Alle campinggelden (incl. elektriciteit)
Vermelde activiteiten, maaltijden en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding.

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

Extra

Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarden

Minimum 11 installaties

Camper en/of caravan

Camper en caravan toegelaten

Huisdieren

Huisdieren niet toegelaten

Infodag

Infodag op 27 april, meer informatie na inschrijving

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Duitsland betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Net als België kent Duitsland een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en zomers met gematigde temperaturen. Het hele jaar door kan je te maken krijgen met neerslag, maar de meeste neerslag valt in Duitsland gedurende de zomer. Het klimaat wordt grotendeels bepaald door de invloed van de zee uit het noorden van het land. Daarnaast brengt de invloed van bergen en heuvels ook de nodige variatie aan in het weerbeeld.
Vanaf april begint de Duitse lente, vaak een ietwat nattere periode, vooral dan in centraal Duitsland. De zomermaanden zijn gemiddeld iets warmer en de kans op tropisch weer of een hittegolf iets groter, maar desondanks is het Duitse weer altijd zeer wisselvallig. Hevige regen- en onweersbuien komen vooral voor na langdurige periodes van zeer warm weer.
Kortom, een algemene uitspraak doen over het weer in Duitsland is zeer moeilijk.

Dag 1: Campingplatz Himmelreich

Dag 6: Campingplatz Dresden-Mockritz

Dag 11: Camping Auensee

Fotoalbum

Vanaf 966 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord