Sneeuwpret in Winterberg

Een wintervakantie beleven dichtbij huis? Ga dan naar het Sauerland in Duitsland. Na amper vier uur rijden sta je al in het bekende wintersportoord Winterberg. Hochsauerland is een prachtige streek met een afwisselend landschap. Bergtoppen, dalen, kabbelende beekjes, uitgestrekte bossen, sfeervolle dorpjes en historische stadjes zorgen in een winterse ambiance voor een onvergetelijke sfeer

Dag 1: Aankomst en welkomstdrink.

Dag 2: Winterwandeling naar Kahler Asten de hoogste berg in Hoch-Sauerland met als afsluiter koffie en taart.

Dag 3: Winterwandeling naar Züschen, een dorpje met veel Vakwerkhuisjes. Tijdens de krokusvakantie dompelen we ons onder in de carnavalsfeer. We keren met het openbaar vervoer terug naar de camping.

Dag 4-7: Het dagprogramma is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Je wandelt volop in de prachtige natuur en geniet van de vergezichten in het genees krachtige klimaat van Winterberg of je langlauft op de 165 km gespoorde loipes. Beginnende wintersporters en ouders met kinderen zullen dan weer de elf comfortabele stoeltjesliften waarderen, die de wintersporters snel en veilig weer naar boven brengen. De skipret gaat ook altijd tot diep in de avond door. Het rijke aanbod aan après-ski-mogelijkheden en een aantal avondactiviteiten maken de trip naar de sneeuw tot
een heuse belevenis.

Dag 7: Afscheidsdiner.

Dag 8: ’s Morgens afscheid en terugreis.

Inbegrepen

Alle campinggelden (excl.elektriciteit)
Activiteiten
Maaltijden en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Elektriciteitsverbruik
Huur skimateriaal
Skipassen
Brandstofverbruik
Tolgelden
Fooien
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven
Andere maaltijden

Pakketreiswetgving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarden

Minimaal 10 installaties

Camper en/of caravan

Voor Camper en caravan

Huisdieren

Huisdieren zijn toegelaten (15€)

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Duitsland betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Net als België kent Duitsland een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en zomers met gematigde temperaturen. Het hele jaar door kan je te maken krijgen met neerslag, maar de meeste neerslag valt in Duitsland gedurende de zomer. Het klimaat wordt grotendeels bepaald door de invloed van de zee uit het noorden van het land. Daarnaast brengt de invloed van bergen en heuvels ook de nodige variatie aan in het weerbeeld.
Vanaf april begint de Duitse lente, vaak een ietwat nattere periode, vooral dan in centraal Duitsland. De zomermaanden zijn gemiddeld iets warmer en de kans op tropisch weer of een hittegolf iets groter, maar desondanks is het Duitse weer altijd zeer wisselvallig. Hevige regen- en onweersbuien komen vooral voor na langdurige periodes van zeer warm weer.
Kortom, een algemene uitspraak doen over het weer in Duitsland is zeer moeilijk.

Campingplatz Winterberg

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord