Prachtige winterwandelingen
Wintervakantie dicht bij huis
Sfeervolle dorpjes
Kindvriendelijk skioord

Sneeuwpret in Winterberg

Een wintervakantie beleven dichtbij huis? Ga dan naar het Sauerland in Duitsland. Na amper vier uur rijden sta je al in het bekende wintersportoord Winterberg. Hochsauerland is een prachtige streek met een afwisselend landschap. Bergtoppen, dalen, kabbelende beekjes, uitgestrekte bossen, sfeervolle dorpjes en historische stadjes zorgen in een winterse ambiance voor een onvergetelijke sfeer.

Ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Dag 1: Aankomst. Briefing met welkomstdrink.
Dag 2: Voormiddag: bezoek van de bob- en rodelbaan naast de camping.
Namiddag verkenningswandeling (5 km) naar Winterberg met als afsluiter koffie en taart.
Dag 3: Dagwandeling (10 km) naar de bron van de Ruhr en bezoek van een natuurmuseum. Tijdens de krokusvakantie wandelen we naar Züschen (9 km) en genieten van de carnavalsfeer. erugtocht met lijnbus. Dag 4: Voormiddag: wandeling naar Altastenberg (5 km) terugtocht mogelijk met lijnbus.
Dag 5: Dagwandeling ( 7 km) naar vakantiepark Landal
Dag 6: Met de lijnbus naar Hansestad Brilon. Korte wandeling op de Rothaarsteig (4 km) en bezoek van de Altstadt.
Dag 7: Voormiddag: wandeling (7 km) naar hoogste punt in Hoog-Sauerland en bezoek van natuurmuseum. ’s Avonds : Afscheidsdiner (A)
Dag 8: Terugreis.

Afstand Brussel - Winterberg: 360 km

Het dagprogramma is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Je wandelt volop in de prachtige natuur en geniet van de vergezichten in het genees krachtige klimaat van Winterberg of je langlauft op de 165 km gespoorde loipes. Beginnende wintersporters en ouders met kinderen zullen dan weer de elf comfortabele stoeltjesliften waarderen, die de wintersporters snel en veilig weer naar boven brengen. De skipret gaat ook altijd tot diep in de avond door. ’s Avonds kun je in een zaaltje op de camping deelnemen aan heel wat avondactiviteiten met o. a. gluhwein, pannekoeken met warme chocolade, een quiz- en spelavond.

Inbegrepen

Alle campinggelden (excl.elektriciteit)
Activiteiten
Maaltijden en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Elektriciteitsverbruik (richtprijs: 0,55€/Kw)
Huur skimateriaal
Skipassen
Brandstofverbruik
Tolgelden
Fooien
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven
Andere maaltijden

Heb je nog vragen over je vakantie?

Luc Bocxstael is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Luc.

Vertrekvoorwaarden

Minimaal 10 installaties

Pakketreiswetgving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Camper en/of caravan

Voor Camper en caravan

Reisbijstandsverzekering

Voor al onze kampeervakanties en rondreizen moet je in het bezit zijn van een reisbijstandsverzekering voor je wagen/kampeerinstallatie. Verschillende private verzekeraars bieden deze verzekering aan.

Huisdieren

Huisdieren zijn toegelaten (totale prijs: 19€)

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...
In Duitsland betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Duitsland betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Net als België kent Duitsland een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en zomers met gematigde temperaturen. Het hele jaar door kan je te maken krijgen met neerslag, maar de meeste neerslag valt in Duitsland gedurende de zomer. Het klimaat wordt grotendeels bepaald door de invloed van de zee uit het noorden van het land. Daarnaast brengt de invloed van bergen en heuvels ook de nodige variatie aan in het weerbeeld.
Vanaf april begint de Duitse lente, vaak een ietwat nattere periode, vooral dan in centraal Duitsland. De zomermaanden zijn gemiddeld iets warmer en de kans op tropisch weer of een hittegolf iets groter, maar desondanks is het Duitse weer altijd zeer wisselvallig. Hevige regen- en onweersbuien komen vooral voor na langdurige periodes van zeer warm weer.
Kortom, een algemene uitspraak doen over het weer in Duitsland is zeer moeilijk.

Campingplatz Winterberg

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen