U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Wandelen Kastellaun

KASTELLAUN, DUITSLAND

Het Natuurpark Saar-Hunsrück wordt afgebakend door de Moezel, de Rijn, de Nahe en de Saar. We stappen tijdens de paasvakantie door dit prachtige landschap met vele bossen en velden, langs talrijke beken waarbij af en toe een oude burcht of kasteel opduikt.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Dag 1
Aankomst kort na de middag aan het hotel. Welkomstmeeting en kennismakingswandeling
vanuit Zilshausen (‘Premium’-wandeling). Afstand: 10 km. Diner en overnachting. (A)

Dag 2
We wandelen vanuit ons hotel ten noorden van Kastellaun. We stappen door bossen en lopen door drie verschillende dalen. Eindigen doen we in de binnenstad van Kastellaun voor een kennismaking. Afstand: 15 km. (O, P, A)

Dag 3
Korte verplaatsing met de auto naar Liesenich. De wandeling rondom de Layenstein Strimmiger- Berg kreeg zo maar eventjes 87 belevenispunten! We overwinnen een totaal hoogteverschil van 465 meter met eveneens enkele behoorlijk avontuurlijke klimroutes. We genieten van het prachtige uitzicht over de Hunsrück. Een fantastische wandeling. Afstand: 14 km. (O, P, A)

Dag 4
Na een korte verplaatsing met de auto, stappen we vandaag de Masdascher Burgherrenweg (‘Premium’-wandeling). We krijgen een zeer afwisselend parcours met talrijke uitzichtpunten en overbruggen 439 m hoogteverschil. Deze wandeling kreeg 81 belevenispunten van het Duitse Wandelinstituut. Onderweg stappen we over de langste hangbrug van Duitsland, de Geierlay. De brug is 360 meter lang en hangt 100 meter boven het dal van het riviertje de Mörsdorfer Bach. Afstand: 18 km. (O, P, A)

Dag 5
We trekken een laatste keer onze wandelschoenen aan voor de slotwandeling vanuit het hotel. We volgen het Burgstadt-Pfad in Kastellaun. Op het einde stappen we op het Kyrillpad (850 m lang). Afstand: 12 km. Na een gezamenlijk drankje keren we terug naar huis. (O, P)

Inbegrepen

4 overnachtingen in halfpension vanaf diner dag 1 tot ontbijt op dag 5
4x lunchpakket
Nederlandstalige wandel- en reisbegeleiding
Deelnemersbrochure

Niet inbegrepen

Dranken bij maaltijden
Lunch dag 1
Reisbijstandsverzekering
Annulatieverzekering (facultatief): 4% reissom
Persoonlijke uitgaven
Reis heen en terug (kostendelend rijden mogelijk)
Lokale toeristentaksen (aan de hotelreceptie ter plaatse te betalen)

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 42
Toeslag niet-leden Pasar en kwb: € 25 p.p.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Goed om weten!

Deze reis is met eigen vervoer. Beschik je zelf niet over vervoer? Dan kan je mogelijk afspreken met andere deelnemers om kosten delend mee te rijden.

Belangrijke bagage

Dagrugzak, goede wandelschoenen

Wandelniveau

2 schoenen (Gemiddelde wandelvakantie: dagtochten met meestal vaste verblijfplaats, 4 tot 6 uur stappen, tot 20km per dag - glooiend tot heuvelachtig terrein - dagrugzak - conditie van regelmatige sporter vereist)

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Duitsland betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Net als België kent Duitsland een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en zomers met gematigde temperaturen. Het hele jaar door kan je te maken krijgen met neerslag, maar de meeste neerslag valt in Duitsland gedurende de zomer. Het klimaat wordt grotendeels bepaald door de invloed van de zee uit het noorden van het land. Daarnaast brengt de invloed van bergen en heuvels ook de nodige variatie aan in het weerbeeld.
Vanaf april begint de Duitse lente, vaak een ietwat nattere periode, vooral dan in centraal Duitsland. De zomermaanden zijn gemiddeld iets warmer en de kans op tropisch weer of een hittegolf iets groter, maar desondanks is het Duitse weer altijd zeer wisselvallig. Hevige regen- en onweersbuien komen vooral voor na langdurige periodes van zeer warm weer.
Kortom, een algemene uitspraak doen over het weer in Duitsland is zeer moeilijk.

Hotel zum Rehberg ***

In Kastellaun, een klein stadje met veel vakwerkhuizen waar de hoger gelegen ruïne en kerk op het stadje neerkijken, ligt het gezellige familiehotel Zum Rehberg.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord