U bevindt zich hier: Home/Lapland-Finland/Lapland

Ontdek het Hoge Noorden in Lapland

Welkom in Levi, je ideale uitvalsbasis in Lapland voor een combinatie van relaxen in stijl en opwindende momenten te beleven. Een toch met sneeuwscooters, een rendiersafari, sleeën met sneeuwhonden en een bezoek aan Snow Village allemaal inclusief. En relaxen doe je in het 4* hotel inclusief het grootste spa-complex van Lapland (meer dan 17 zwembaden en verschillende sauna's). Heuvels, paden, bossen en besneeuwde of bevroren riviertjes zijn het decor voor deze onvergetelijke vakantie.
De vroegboekkorting zal pas bij het opmaken van uw bestelbon in rekening worden gebracht.

Dagprogramma

INBEGREPEN ACTIVITEITEN (inclusief aangepaste kledij)

SNEEUWSCOOTER SAFARI IN DE WILDERNIS
Kom en ervaar een mooie ijzige winterdag in de besneeuwde bossen, op een sneeuwscooter! Je krijgt uitleg over de sneeuwscooter en de veiligheidsvoorschriften. Klaar voor het avontuur … Tijdens deze sneeuwscootertocht maak je kennis met de onvergetelijke Lapse natuur, dit terwijl je het pad volgt in de besneeuwde bossen en over de bevroren meren. Tijdens een stop, kan je genieten van een warm bessensapje. Terugkeer naar het sneeuwscooter kamp.
Per 2 personen bestuur je zelf de sneeuwscooter. Meer dan 90% van de deelnemers aan deze activiteit hebben nog nooit op een sneeuwscooter gezeten. Er is dus geen enkele reden om bang te zijn. De gidsen leggen alles zeer goed uit. De bestuurder moet wel in het bezit zijn van een rijbewijs.
DUUR : 2 uur

EXCURSIE NAAR EEN RENDIERFARM
Een beetje de smaak van het traditionele Lapland!
Na een korte bus transfer zal je, samen met uw lokale gids, aankomen op de rendieren boerderij. Je ziet onmiddellijk de traditionele uitstraling en u wordt ontvangen door mensen in traditionele Sami klederdracht. Het houden van rendieren is een belangrijke bron van inkomsten in Lapland. Rendieren zijn semi-wilde dieren en lopen vrij rond in de bossen en wouden, ze verzamelen slechts twee keer per jaar. Op de boerderij heeft de boer een aantal rendieren geselecteerd die speciaal zijn opgeleid om sleeën te trekken. Neem plaats op de slee en de rendieren nemen je mee voor een traditionele sledetocht door de natuur gedurende 1 uur. Daarna kan je genieten van een kopje koffie in een ingerichte schuur van de boerderij en luister naar verhalen over rendieren, alvorens terug te keren naar Levi per bus.
DUUR : 2 - 3 uur (sledetocht van 1 km)

HUSKY SAFARI (5 KM)
De nodige thermische kledij wordt gegeven, dan ga je per bus naar het husky kamp voor een onvergetelijke ervaring van een sledetocht getrokken door honden. Deze safari brengt je in een gestaagd tempo, doorheen de wildernis van Lapland met het enthousiasme van de husky’s. Na de safari kan je genieten van een warm bessensap en ondertussen luisteren naar verhalen over het leven van de husky's. Terugkeer naar het kamp met de bus. (2 personen per slede)
DUUR : Ong. 2 à 2,5 uur

EXCURSIE NAAR SNOW VILLAGE
Per bus reist u naar het land van sneeuw en ijs.
Bij aankomst in Snow Village, is er een verwelkoming in een enorme sneeuw iglo met prachtig ingerichte kamers, een ijsbar, een kapel en een sneeuw restaurant. Met gids ga je op verkenning doorheen het sneeuwdorp dat geheel gemaakt is van sneeuw. De gids legt je de bouw ervan uit met nog meerdere andere boeiende verhalen. Het is ook mogelijk om een drankje 'on the rocks' aan de ijs bar te nuttigen (tegen betaling). In je vrije tijd kan je een eigen tour maken en alle ongelooflijke sculpturen van sneeuw en ijs bewonderen. Terugkeer per privé autocar naar Levi. Denk eraan dat je warm gekleed gaat!
DUUR : 3 uur


DAGPROGRAMMA
Hieronder vind je het reisschema per dag. Bij elke dag duiden we aan welke maaltijden inbegrepen zijn (O= ontbijt / L= lunch / A= Avondmaal).
Het dagschema is onder voorbehoud van wijzigingen door overmacht, weersomstandigheden, ... . De uitstap naar Snow Village zal doorgaan op 1 van de vrije dagen.


Dag 1: BRUSSEL - KITTILA - LEVI (A)
• Vertrek vanuit Brussel naar Kittila • Aankomst op de luchthaven en onthaal door onze Nederlandstalige gids • Transfer per privéminibus/autocar naar Levi • Briefing en materiaal ophalen voor het verblijf • Intrek in 4*-hotel Levi Spa en mogelijkheid om van de faciliteiten van het hotel te genieten (sauna, bubbelbad, zwembad) • Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2: VRIJE DAG (O,A)
• Ontbijt in het hotel • Vrije dag. Mogelijkheid tot extra excursies, ski, wandelen of te genieten van de Spa van het hotel. • Vrij middagmaal. • Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3: SNEEUWSCOOTER (O, A)
• Ontbijt in het hotel • SNEEUWSCOOTER (+/- 2u) • Onze monitor toont ons hoe een sneeuwscooter werkt, geeft ons de nodige uitrusting en legt ook uit wat de veiligheidsvoorschriften zijn. Vertrek voor een safari naar de toendra. Tijdens de rit worden we begeleid door onze ervaren gids die over onze veiligheid waakt. We rijden over een weg in het bos waarlangs met sneeuw bedekte berken staan. De natuur is hier als het ware versteend door de koude - een unieke ervaring • Terugkeer naar het hotel om van de faciliteiten van het hotel te genieten (sauna, bubbelbad, …) • Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4: VRIJE DAG (O, A)
• Ontbijt in het hotel • Vrije dag. Mogelijkheid tot extra excursies, ski, wandelen of te genieten van de Spa van het hotel. • Vrij middagmaal. • Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5: HUSKYSAFARI (O, A)
• Ontbijt in het hotel • SAFARI MET HONDENSLEE (2u/5 km): Een onvergetelijke ervaring! Vandaag maken we kennis met de husky de legendarische hond uit de poolstreek. We krijgen in het hondenverblijf uitleg over het rijden per hondenslee. We vertrekken vervolgens op minisafari (5 km). Na de safari ontmoeten we rond het houtvuur mushers (huskyfokkers) en luisteren er naar hun boeiende verhalen • Terugkeer naar het hotel om van de faciliteiten van het hotel te genieten • Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6: VRIJE DAG (O, A)
• Ontbijt in het hotel • Vrije dag. Mogelijkheid tot extra excursies, ski, wandelen of te genieten van de Spa van het hotel. • Vrij middagmaal. • Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7: RENDIERSAFARI (O, A)
• Ontbijt in het hotel • RENDIERSLEE(2u/1 km), alweer een betoverende ervaring! Per wagen/minibus of bus naar een rendierboerderij. We maken er kennis met een rendierhoeder die voor ons zijn beste dieren heeft uitgekozen. Deze werden getraind om te rennen. Hij legt ons uit hoe de slee en het rendier te besturen. Vervolgens maken we zelf een rit van 1 km. Na de rit krijgen we op de boerderij nog een lekkere koffie alvorens terug te keren naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel

Dag 8: LEVI-KITTILA - BRUSSEL (O)
• Ontbijt in het hotel • Vertrek naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 390
Toeslag niet-leden Pasar & KWB: € 25

Inbegrepen

Vluchten heen en terug Brussel - Kittilä
Transfers volgens programma
7 overnachtingen in halfpension (1ste maaltijd avondmaal / laatste maaltijd ontbijt)
Toegang tot de zwembaden en sauna's van hotel Levi Spa (het grootste spacomplex van Lapland)
Aangepaste kledij voor de winterse omgeving
Tocht per sneeuwscooter (2pers per scooter / 2u)
Safari met hondenslee (2pers per slee / 2u-5km)
Bezoek rendierfarm + sleerit (1km / 2u)
Uitstap naar Snow Village
Nederlandstalige gids bij de activiteiten
Aangepaste thermische kledij tijdens de activiteiten
Deelnemersbrochure
Verzekering scooter (maximale franchise van 160 euro)

Niet inbegrepen

Dranken bij de maaltijden
Toeristentaks (ter plaatse in hotel te betalen)
Lunches
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Franchise van 160 euro bij eventuele schade aan sneeuwscooter
Eventuele brandstofprijs- en luchthaventaksverhoging

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van doorverkoper.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers : 15 personen

Kledij voor Lapland

Voor de activiteiten, leveren wij een complete uitrusting tegen de « grote koude » :

- Laarzen
- Wanten
- Isothermische combinatie (boven en beneden)
- Helm met opvouwbaar visier en bivakmuts voor de sneeuwscooter

Het geheel beschermt je uitstekend tegen de koude van de Lapse winter en tegen alle soorten temperaturen. Daarnaast zorgt ook de fysieke activiteit voor een opwarming.

We adviseren volgende zaken zeker mee te brengen:

- Warme onder kledij : maillots, broekkousen, Zweedse sokken (geen katoenen of kledij type micro polaire, wol of synthetisch die de transpiratie naar buiten laten)
- Wollen Pull of dikke fleece
- Dunne en dikke sokken (geen katoen)
- Waterdichte broek (ski broek of dergelijke)
- Waterdichte jas
- Warme wanten, sjaal, muts
- Schoenen type après-ski
- Zonnebril
- Speciale lippenbalsem
- Rugzak voor persoonlijke zaken (om vast te maken op de sneeuwscooter)
- Aangename kledij voor het hotel
- Uw rijbewijs


Informatie hotel

We logeren in het 4*-hotel Levi in bungalows verspreid over het terrein op korte afstand van het hoofdgebouw. Om het hoofdgebouw en het restaurant te bereiken snuif je even de buitenlucht op.

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Finland betaal je met de Euro €

Klimaat Lapland

In de zomermaanden komt de temperatuur zelden boven de 20 graden uit en gedurende de periode november tot en met maart vriest het vrijwel continu. Overdag wordt het in de koudste maanden december, januari en februari vaak niet warmer dan -8 tot -12 graden en 's nachts kunnen temperaturen voorkomen van 25 tot 30 graden onder nul.
Lapland is een relatief droog gebied waarbij een groot deel van de neerslag in de vorm van sneeuw valt, die vaak gedurende zeer lange tijd blijft liggen. In de winter is Lapland dan ook vrijwel continu betoverend wit.
Niet alleen het klimaat maakt dit deel van Finland bijzonder, ook de hoeveelheid zonlicht op jaarbasis. Zo gaat de zon eind juni niet onder en is het gewoon 24 uur per dag licht. In de wintermaanden is het juist andersom en zijn de dagen zeer kort.

Voor meer info over het klimaat in Finland kan je terecht op www.klimaatinfo.nl/klimaat

Hotel Levi Spa****

Levi Hotel Spa is een uiterst comfortabel 4*-hotel in het hartje van het dorp Levi (Lapland). Het hotel bevindt zich op amper 5 min. wandelen van de skipistes van Levi Fell. Hotelgasten hebben er gratis toegang tot de zwembaden, sauna’s en sportzaal van het Spa Water World. Het hotel biedt daarnaast een restaurant in de stijl van een Laplandse blokhut (buffet, à la carte, snack), een pub, een karaoké, 8 bowlingbanen en ’s avonds optredens. De standaardkamers werden smaakvol ingericht, hebben een oppervlakte van 19 m² en beschikken over wc/douche, koelkast, telefoon, TV, wifi, haardroger, droogkast en strijkijzer.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen