een "Drôme" van een fiets(cultuur)reis

Je snuift de geuren van lavendel en citrusfruit op in de dalen en je voelt de frisse alpenwind tijdens een rit op hoogte. de tochten zijn allemaal om ter mooist op rustige wegen met overal prachtige vergezichten over groene valleien vol met bloemen, rivieren, heuvels, cols en de ‘Mont Ventoux.

Voor de fietsers:
In zes gevarieerde ritten ga je de hele ‘Drome’ leren kennen. We fietsen door de valleien van de Ouvèze en Toulourenc. We beklimmen verscheidene cols oa. Col de Fontaube, Col des Aires, Col d’Aulan, ea. We fietsen naar le Gite de Lièvre, dwars door de wijngaarden, naar de gieren en als apotheose beklimmen we de Mont Ventoux.

Voor de cultuurliefhebbers
Er zijn dagelijks uitstappen voorzien met de bus. Wij gaan op zoek naar tradities en heerlijkheden, die deze streek te bieden heeft: een olijfolieverwerkend bedrijf in Nyons naast de typische markt, de wijngaarden en uiteraard een proeverij in Gigondas, een lavendelbedrijf in Sault, waar wij ook gaan kijken hoe de lekkere nougat wordt gemaakt. Tussen door doen wij een aantal ‘mooiste dorpen’ van Frankrijk aan o.a.
Séguret en zullen wij in bewondering staan voor de prachtige beelden van Les Dentelles de Montmirail. Er is ook een daguitstap voorzien naar Avignon met zijn prachtig historisch erfgoed.


Toeslagen

Toeslag bustransport heen/terug: €155 p.p.
Toeslag niet-leden kwb & Pasar: €25 p.p.
Toeslag éénpersoonskamer: €251

Inbegrepen

7 overnachtingen in halfpension
Bevoorrading (picnic tijdens fietsdagen) en bijstand onderweg
Fietstransport (eigen fiets)
Deelnemersbrochure
Fiets- en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Overige lunches
Inkomgelden
Drank bij de maaltijden
Toeristentaks (ter plaatse in hotel te betalen)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Mimimum aantal deelnemers: 35 deelnemers

Fietsniveau

Sportieve recreanten:
Deze tempogroep is geschikt voor racefietsen, lichtere recreantenfietsen, fitness- en e-bikes. Er is een fietsconditie vereist om in het voor- en najaar trips te fietsen tussen de 50 en 100 kilometers en tijdens de zomervakanties afstanden van 60 tot 110 kilometers**. Dit tegen een gemiddelde snelheid van 18 tot 21 km/u.*

Sportief:
Voor sportieve fietsers met een racefiets. Er is een fietsconditie vereist om in het voor- en najaar parcours te fietsen tussen de 70 en 110 kilometers en tijdens de zomervakanties afstanden van 90 tot 130 kilometers**. Dit tegen een gemiddelde snelheid van 20 tot 25 km/u.*

Sportief+:
Bent u een geoefend wielertoerist en houdt u van een stevige klim, dan is deze tempogroep voor racefietsen uw ding. Er is een fietsconditie vereist om in het voor- en najaar trips te fietsen tussen de 85 en 140 kilometers en tijdens de zomervakanties afstanden van 100 tot 160 kilometers**. Dit
tegen een gemiddelde snelheid van 22 tot 28 km/u.*

Moeilijkheidsmeter

Berg 2
Parcours waar beperkt wat langere hellingen in voorkomen met licht tot matig hellingspercentage.

Berg 3
Parcours waar hellingen, stevige en langere klimmen in voorkomen. Aangepaste versnellingen aan stijgingspercentages tot 10 % zijn aangewezen.

Berg 4
Parcours waar langere klimmen en bekende cols mekaar regelmatig opvolgen. Aangepaste versnellingen aan stijgingspercentages tot 12 %, en soms kort iets meer, zijn aangewezen.

Gezondheid

Een goede conditie en een medisch attest zijn vereist

Oefentocht

Onze oefentochten zijn ideale momenten om je conditie te testen en verder op te bouwen. Het zijn ook uitgelezen kansen om andere deelnemers en de begeleidingsploeg van je fietsvakantie reeds te ontmoeten.
Voor sportieve fietsers (wielertoeristen) is het deelnemen aan minstens 1 oefentocht verplicht. Voor recreanten is er geen verplichting maar wel een warme aanbeveling. Meer informatie over de oefentochten bezorgen we na je inschrijving. Voor een oefentocht betaal je ter plaatse €15 per persoon. Hiermee zijn de kosten voor accommodatie, ontbijt en de organisatie gedekt.

Eigen risico

Govaka cvba en de reisbegeleiders zijn niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal aan het eigen fietsmateriaal/bagage van de deelnemers (ook niet tijdens het transport en/of overnachtingen). De deelnemers dienen zelf te voorzien in een fietsverzekering of bagageverzekering indien ze dit wensen.

Belangrijke bagage

Alle info krijg je op een infovergadering

Data om te onthouden

• oefentocht in Laakdal op Paasmaandag 22 april 2019
• oefentocht in Wakken op zaterdag 18 mei 2019
• 3-daagse Mont Saint Aubert van 24 t.e.m. 26 mei 2019 met oefentocht op zaterdag 25 mei 2019

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort voor Frankrijk + Franse overzeese gebieden
(Guadeloupe, Guyana, Martinique, Mayotte, Réunion, Nieuw-Caledonië, Frans Polynesië, Saint-Barthélemy, Sint Maarten, Saint-Pierre en Miquelon, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden, Wallis-en-Futuna)

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Money money money ...

In Frankrijk betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Frankrijk is in te delen in een drietal klimaatregio’s. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en geen extreem hete zomers. Neerslag is er gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, in het zuidoosten van het land, hebben een hooggebergteklimaat. Hier valt relatief veel neerslag, zijn de winters kouder en de zomers relatief koel.
Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en relatief milde winters. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D'Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk.

Hôtel Sous l'Olivier***

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord