FIETS- VAARVAKANTIE PROVENCE CAMARGUE

Een fantastische fiets- en vaarreis van de beroemde Pont d’Avignon naar de Middellandse Zee. U bezoekt Avignon en Arles met hun culturele en architectonische hoogtepunten en fietst door het landschap dat beroemd is om haar prachtige licht dat al vele eeuwen reizigers aantrekt. In deze streek vonden kunstenaars als Van Gogh en Cézanne hun inspiratie. Onderweg zult u pittoreske Provençaalse dorpjes, wijngaarden en lavendelvelden ontdekken. U zult een bezoek afleggen aan de Romeinse Pont du Gard en de rijke wijnen van Châteauneuf-du-Pape proeven.

Dagprogramma

Dag 1
Met eigen vervoer naar Aigues-Mortes, inscheping vanaf 18u, kennismaking met de andere deelnemers.

Dag 2
Na het ontbijt fietstocht van ongeveer 55 km doorheen de Camargue,langs kanaaltjes,lagunes en rietvelden typisch voor deze regio. We brengen een bezoekje aan het vissersdorpje Le Grau-du-Roi, ontdekken de zoutwinningen in de ongerepte natuur.

Dag 3
We varen vandaag van Aigues Mortes naar Saint-Gilles en fietsen daarna naar de oude hoofdstad van Gallië: Arles. Hier splitst de Rhone zich in de Grand en Petit Rhone. Met een professionele gids kunnen we het rijke Romeinse patrimonium ontdekken en volgen we de voetsporen van de bekendste inwoner van Arles: van Gogh. (25km)

Dag 4
Arles – Vallabrègues (55km). Deze inspannende tocht brengt ons naar Les-Baux-de-Provence en naar Saint-Rémy-de-Provence, gelegen in de Alpilles (kleine Alpen).

Dag 5
Vallabrègues – Aramon (35km). Vandaag worden Barbentane,zijn kasteel boven de samenvloeiing van de Rhone en de Durance,de prachtige abdij van Frigulot en het middeleeuws dorpje Boulbob onze volgende haltes. We varen tot Aramon waar we in de avond genieten van het zicht op de Mont-Ventoux.

Dag 6
Aramon – Avignon (40km). We fietsen naar de Pont du Gard,een spectaculair staaltje van Romeinse bouwkunst. We varen naar Avignon, de stad der Pausen waar we aanmeren nabij de gekende brug (le Pont Bénezet)

Dag 7
Fietsen rond Avignon (30km). In de voormiddag fietsen we aan de andere oever van de Rhone en maken kennis met het typische garrigue landschap, wijngaarden en boomgaarden. Villeneuve Les Avignon, gekend als de stad van de kardinalen brengen we ook een bezoekje. In de namiddag is er een geleid bezoek met gids aan het historisch centrum van Avignon.

Dag 8
Avignon. Na het ontbijt ontscheping en terugtocht.

Inbegrepen

Overnachtingen in vol pension in kajuiten met douche/wc
Nederlandstalige fietsbegeleiding
Haventaksen
Engels- en/of Duitstalige gids aan boord
Lakens en handdoeken (hotelservice)
Gegidst bezoek aan Arles en Avignon
1 roadboek per kajuit
Standby voertuig bij fietspech

Niet inbegrepen

Vervoer heen en terug
Fietshuur
Dranken bij de maaltijden
Eventuele lokale toeristentaksen
Annuleringsverzekering (facultatief: 4% reissom) en andere verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

Toeslag single: € 185
Toeslag niet-leden Pasar/kwb: € 25 p.p.

Fietshuur

• Toeslag huur recreanten fiets: € 100
• Toeslag huur e-bike: € 207
• Huur fietshelm: € 17

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 16

Fietsniveau

Recreatief

Huurfietsen

Huurfiets ter plaatse (recreantenfiets of e-bike) of eigen fiets

Belangrijke bagage

Dagrugzak voor de fiets-dagtocht waarin de lunch wordt meegenomen, fietshelm.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort voor Frankrijk + Franse overzeese gebieden
(Guadeloupe, Guyana, Martinique, Mayotte, Réunion, Nieuw-Caledonië, Frans Polynesië, Saint-Barthélemy, Sint Maarten, Saint-Pierre en Miquelon, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden, Wallis-en-Futuna)

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Money money money ...

In Frankrijk betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Frankrijk is in te delen in een drietal klimaatregio’s. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en geen extreem hete zomers. Neerslag is er gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, in het zuidoosten van het land, hebben een hooggebergteklimaat. Hier valt relatief veel neerslag, zijn de winters kouder en de zomers relatief koel.
Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en relatief milde winters. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D'Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord