fietsen over legendarische Pyreneeëncols

De Pyreneeën zijn een gebergte dat de natuurlijke scheiding tussen Frankrijk en Spanje vormt. Het strekt zich uit over een gebied van ongeveer 430 km van de Golf van Biskaje in de Atlantische Oceaan tot aan de Middellandse Zee. Jaarlijks treden vele wielertoeristen in het spoor van de professionele wielrenners om er te fietsen over de legendarische Pyreneeëncols. in 2019 bieden we u mooie en uitdagende parcours aan vanuit 2 verblijfplaatsen te Lourdes en Bagnères-de-luchon. We fietsen in 2 tempogroepen : sportief en sportief +. We ondersteunen u onderweg met 2 assistentievoertuigen en zorgen voor prima bevoorradingen. Eddy Merckx zal in deze fietsweek nooit veraf zijn. In 1969 legde hij in de legendarische 17-de rit, overheen de Peyresourde, Aspin, Tourmalet en Aubisque de basis voor zijn eerste Tourzege. Dit dus 50 jaar geleden.

Dag 1: Heenreis & Hautacam
Vlucht van Brussel naar Lourdes (Ossun). Transfer naar ons uitstekend fietshotel Alba in Lourdes. Omwille van de vroege vlucht is er mogelijkheid om naar de Hautacam te gaan. Welkom, diner en overnachting.

Dag 2 en Dag 3: Aubisque / Tourmalet
Voor beide tempogroepen worden parcours uitgewerkt overheen o.a. Tourmalet (2115 m), Luz-Ardiden (1720 m), Hautacam (1635 m) of col de Tramassel, Soulor (1474 m) en Aubisque (1710 m). We fietsen ook over cols die de laatste jaren in de Tourritten voor het eerst mee opgenomen werden: col de Spandelles (1380 m) en col dès Bordères (1156 m).

Dag 4: Lourdes - Bagnères de Luchon
We fietsen van Lourdes naar Bagnères de Luchon overheen de Peyresourde (1569 m), de col d’Aspin (1489 m) en de col d’Azet Val-Louron (1580 m). Dit bekende Pyreneeënstadje ligt op de grens van Frankrijk met Spanje en wordt de ‘Koningin van de Pyreneeën’ genoemd omwille van zijn thermale bronnen. We verblijven er 2 nachten in hotel d’Etigny.

Dag 5: Bagnères - Bagneres
Fietsen naar col de Portillon(1320 m), col d’Artigascou (1351 m), Port de Balès (1069 m), col des Ares (797 m).

Dag 6: Bagneres - Superbagnères
Fietsen naar Superbagnères (1800 m).

Dag 7: Bagnères - Lourdes
Fietsen van Bagnères de Luchon terug naar Lourdes over col d’Aspin en Tourmalet.

Dag 8: Terugreis
Terugvlucht Lourdes – Brussel

Toeslagen

Toeslag niet-leden kwb & Pasar: € 25 p.p.
Toeslag éénpersoonskamer: € 226

Inbegrepen

Vluchten heen/terug transfers volgens programma
7 overnachtingen in halfpension
Deelnemersbrochure
Fiets- en reisbegeleiding
Fietstransport
Ondersteuning door 2 assistentievoertuigen
Uitgebreide bevoorrading onderweg

Niet inbegrepen

Inkomgelden
Drank bij de maaltijden
Toeristentaks (ter plaatse in hotel te betalen)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstof- en luchthaventaksverhoging

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 20 deelnemers

Fietsniveau

Sportief : Voor sportieve fietsers met een racefiets. Er is een fietsconditie vereist om in het voor- en najaar parcours te fietsen tussen de 70 en 110 kilometers en tijdens de zomervakanties afstanden van 90 tot 130 kilometers**. Dit tegen een gemiddelde snelheid van 20 tot 25 km/u.*

Sportief+ : Bent u een geoefend wielertoerist en houdt u van een stevige klim, dan is deze tempogroep voor racefietsen uw ding. Er is een fietsconditie vereist om in het voor- en najaar trips te fietsen tussen de 85 en 140 kilometers en tijdens de zomervakanties afstanden van 100 tot 160 kilometers**. Dit
tegen een gemiddelde snelheid van 22 tot 28 km/u.*


Moeilijkheidsmeter

Berg 4
Parcours waar langere klimmen en bekende cols mekaar regelmatig opvolgen. Aangepaste versnellingen aan stijgingspercentages tot 12 %, en soms kort iets meer, zijn aangewezen.

Gezondheid

een goede conditie en een medisch attest zijn vereist

Oefentocht

Onze oefentochten zijn ideale momenten om je conditie te testen en verder op te bouwen. Het zijn ook uitgelezen kansen om andere deelnemers en de begeleidingsploeg van je fietsvakantie reeds te ontmoeten.
Voor sportieve fietsers (wielertoeristen) is het deelnemen aan minstens 1 oefentocht verplicht. Voor recreanten is er geen verplichting maar wel een warme aanbeveling. Meer informatie over de oefentochten bezorgen we na je inschrijving. Voor een oefentocht betaal je ter plaatse €15 per persoon. Hiermee zijn de kosten voor accommodatie, ontbijt en de organisatie gedekt.

Eigen risico

Govaka cvba en de reisbegeleiders zijn niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal aan het eigen fietsmateriaal/bagage van de deelnemers (ook niet tijdens het transport en/of overnachtingen). De deelnemers dienen zelf te voorzien in een fietsverzekering of bagageverzekering indien ze dit wensen.

Belangrijke bagage

alle info krijg je op de infobijeenkomst met alle deelnemers alsmede een uitgebreide infobrochure

Data om te onthouden

• oefentocht in Laakdal op Paasmaandag 22 april 2019
• oefentocht in Wakken op zaterdag 18 mei 2019
• 3-daagse Mont Saint Aubert van 24 t.e.m. 26 mei 2019 met oefentocht op zaterdag 25 mei 2019

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort voor Frankrijk + Franse overzeese gebieden
(Guadeloupe, Guyana, Martinique, Mayotte, Réunion, Nieuw-Caledonië, Frans Polynesië, Saint-Barthélemy, Sint Maarten, Saint-Pierre en Miquelon, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden, Wallis-en-Futuna)

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Money money money ...

In Frankrijk betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Frankrijk is in te delen in een drietal klimaatregio’s. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en geen extreem hete zomers. Neerslag is er gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, in het zuidoosten van het land, hebben een hooggebergteklimaat. Hier valt relatief veel neerslag, zijn de winters kouder en de zomers relatief koel.
Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en relatief milde winters. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D'Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk.

Dag 1: ALBA

Dag 4: Hotel d'Etigny ***

Dag 7: ALBA

Fotoalbum

Vanaf 1390 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord