Deze bijzondere recreatieve fietsvakantie brengt ons van Kortrijk naar de Franse hoofdstad Parijs. De route loopt langs hoofdzakelijk rustige landwegen. Onderweg genieten we van het landschap met uitgestrekte velden en prachtige bossen maar ook van de vele dorpjes en historische stadjes. Het programma is afgestemd op de recreatieve fietser. Het is dan ook vooral genieten van al het schoon dat we onderweg tegenkomen.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

DAG 1
We verzamelen in Kortrijk.
Hier heeft ooit de beroemde Gulden Sporenslag plaatsgevonden. Voor ons is de Groeninghestad de vertrekplaats van onze fietsvakantie. We fietsen naar Saint-Amand-les-Eaux. De route loopt een deel langs de boorden van de Schelde. We bezoeken onder andere de bisschopsstad Doornik.
Afstand: 57 km (vlak).
(O, P, A)

DAG 2
We fietsen door het natuurpark van de Scarpe en bezoeken het nationaal mijnmuseum in Lewarde om van daar door te steken naar Cambrai (of Kamerijk in het Nederlands).
Afstand: 65 km (vlak).
(O, P, A)

DAG 3
We zijn nog maar net aan het fietsen en de resten van de Abbaye de Vaucelles duiken op, het Cisterciënzerklooster. Nabij Gouy zoeken we de bron van de Schelde op, om daarna verder te rijden tot het Musée de Touage met een indrukwekkende tunnel waar kettingslepers boten doortrekken. Van hieruit rijden wij naar Saint-Quentin, stad van kunst en geschiedenis en hoofdstad van Hoog Picardië. Afstand: 68 km (heuvelachtig).
(O, P, A)

DAG 4
Vandaag is onze eindbestemming Soissons, voormalige hoofdstad van Frankrijk in de tijd van het Frankische koninkrijk. Het stadje heeft haar rijk religieus erfgoed uit de middeleeuwen weten te behouden. Onderweg zien we het kasteel van Coucy-Le-Chateau.
Afstand: 75 km (heuvelachtig).
(O, P, A)

DAG 5
We fietsen door het departement van de Oise en komen voorbij het sprookjesachtige kasteel van Pierrefonds. De omgeving is fraai en groen, rijk aan grote boerderijen en bossen. We komen aan in Senlis. Het stadje ligt in de bossen en is een bezoek waard door haar historisch centrum en haar kathedraal.
Afstand : 80 km (heuvelachtig).
(O, P, A)

DAG 6
We vatten onze laatste tocht aan. Eerst fietsen we door een bosrijke omgeving om daarna in de voorsteden van Parijs te komen. Niet veel later zien we de zo bekende Parijse monumenten als de Eiffeltoren opduiken, een bijzonder moment.
Afstand: 75 km (heuvelachtig).
(O, P, A)

DAG 7
We bezoeken de hele dag Parijs met de fiets. Zo komen we langs de Sacré Coeur, de Place du Tertre en de Eiffeltoren. We fietsen ook op de Champs-Elysées en langs het kerkhof Père-la-Chaise en het Louvre. Wij gaan ’s middags iets eten in een gezellige bar-café.
Afstand: 30 km (vrij vlak).
(O, A)

DAG 8
Weer trekken we de stad in voor een andere fietstocht door het groene Parijs.
Afstand: 25 km (vlak). Vrije tijd. In de late namiddag terugreis met de autocar naar België.
(O)


Toeslagen

Toeslag niet-leden kwb & Pasar : € 25 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer : € 230

Inbegrepen

Autocarreis terug
7 overnachtingen in halfpension
5x picknick tijdens fietstochten
Deelnemersbrochure
Fiets- en reisbegeleiding (met volgwagen)

Niet inbegrepen

Overige lunches
Inkomgelden
Drank bij de maaltijden
Toeristentaks (ter plaatse in hotel te betalen)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die op onze website www.govaka.be beschikbaar zijn.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers : 15

Fietsniveau

Recreanten
Voor wie graag fietst (recreafiets of e-bike) en onderweg graag de tijd neemt om iets te gaan bezoeken of een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist om in het voor- en najaar trips te fietsen. We fietsen gemiddeld tussen de 15 à 17 km/u en leggen dagelijks tussen de 40 en 70 kilometers af.**

* De gemiddelde snelheden zijn richtsnelheden op Vlaamse vlakke wegen in normale weersomstandigheden.
** Soms kan de dag-afstand afwijken, meestal omdat we ’s avonds op een bepaalde bestemming of hotel dienen aan te komen. Bij sportieve fietsvakanties kan je dagafstanden terug vinden op www.govaka.be.

Moeilijkheidsmeter

2 hellingen:
Parcours waar beperkt wat langere hellingen in voorkomen met licht tot matig hellingspercentage.

Eigen risico

Govaka cvba en de reisbegeleiders zijn niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal aan het eigen fietsmateriaal van de deelnemers (ook niet tijdens het transport en/of overnachtingen).  De deelnemers dienen zelf te voorzien in een fietsverzekering indien ze dit wensen.

Belangrijke bagage

Het dragen van een valhelm is verplicht

Data om te onthouden

Oefentochten voor fietsers:
22 april 2019: Laakdal
18 mei 2019: Wakken
25 mei 2019: Mont Saint Aubert (mogelijkheid tot weekenddeelname)

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort voor Frankrijk + Franse overzeese gebieden
(Guadeloupe, Guyana, Martinique, Mayotte, Réunion, Nieuw-Caledonië, Frans Polynesië, Saint-Barthélemy, Sint Maarten, Saint-Pierre en Miquelon, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden, Wallis-en-Futuna)

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Money money money ...

In Frankrijk betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Frankrijk is in te delen in een drietal klimaatregio’s. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en geen extreem hete zomers. Neerslag is er gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, in het zuidoosten van het land, hebben een hooggebergteklimaat. Hier valt relatief veel neerslag, zijn de winters kouder en de zomers relatief koel.
Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en relatief milde winters. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D'Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk.

Dag 1: Hotel du Pasino****

Dag 2: Hotel Beatus***

Dag 3: Hotel Campanile Saint Quentin***

Dag 4: Hotel Campanile Soissons***

Dag 5: Ibis Hotel Senlis**

Dag 6: Hotel Campanile La Villette***

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord