Zalig fietsen in L'isle-sur-la-Sorgue

L’Isle-sur-la-Sorgue wordt ook wel eens het ‘klein Venetië van het Comtat’ genoemd. Tijdens deze fietsvakantie voor zowel recreanten als wielertoeristen geniet je volop van de Provence. Lavendelvelden, historische dorpjes, markten, jeu de boules, heerlijke gerechten en wijnen.


Fietsniveau

We bieden tijdens deze periode 3 niveaugroepen aan: Sportief+, sportief en recreanten. Tijdens het boekingsproces kan je je fietsgroep aanduiden.

Recreanten: Voor wie graag rustig fietst met een recreafiets of e-bike en onderweg graag de tijd neemt om iets te bezoeken of rustig een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist. We fietsen gemiddeld tussen de 15 tot 17 km/u* en leggen dagelijks tussen 40 en 60 kilometer af **.

Sportief: Een tempogroep voor sportieve fietsers met een racefiets. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks de 70 en 110 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 20 tot 25 km/u*.

Sportief +: Ben je een geoefend wielertoerist en hou je van een stevige klim, dan is deze tempogroep voor racefietsen jouw ding. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks tussen de 85 en 140 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 22 tot 28 km/u*.

* De gemiddelde snelheden zijn richtsnelheden op Vlaamse vlakke wegen in normale weersomstandigheden.
** Soms kan de dag-afstand afwijken, meestal omdat we ’s avonds op een bepaalde bestemming of hotel dienen aan te komen. De dagafstanden worden duidelijk aangegeven per fietsreis.

De moeilijkheidsgraad

Berg 1-2:
Overwegend vlak parcours met mogelijk een lichte helling die beperkt is in afstand en een licht hellingspercentage heeft tot een parcours met beperkt langere hellingen met licht tot matig stijgingspercentage.

Weekprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Dag 1 (A)
Trein vanuit Brussel richting Isle-sur Sorge en transfer naar het hotel. Infomeeting. Mogelijks een kennismakingsrit.

Dag 2-7 (O, A)
Dagelijks begeleide fietstochten in 3 niveaugroepen.

Dag 8 (O)
Vrije tijd (afhankelijk van treinuren), transfer naar station en terugreis naar Brussel.

Kortingen en toeslagen

Toeslag single-kamer: € 368
Korting leden kwb, Pasar en Vlaamse Wielrijdersbond: €25 p.p.
Vroegboekkorting (geldig voor boekingen tot 15/11/2019): €25 p.p.
Toeslag fietstransport heen/terug: €120 per fiets

Inbegrepen

TGV-trein heen/terug vanuit Brussel
Transfers treinstation-hotel-treinstation
7 overnachtingen in halfpension (ontbijt en avondmaal in buffetvorm) in hotel Domaine de la petite Isle****
Nederlandstalige fietsbegeleiding
Dagelijks aperitiefmoment
Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Transport fiets
Dranken bij maaltijden (wijn en water bij avondmaal inbegrepen)
Lunches
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstof- en luchthaventaksverhoging

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 21

Gezondheid

Een goede tot sportieve conditie, afhankelijk van de gekozen tempogroep.

Fietstransport

Rij je het liefst op je eigen fiets? Naar Isle-sur-Sorge is dit geen enkel probleem. Je brengt op voorhand je fiets bij ons binnen en een transportfirma levert je fiets op de aankomstdag af aan het hotel. Enkele dagen na de vakantie kan je je fiets weer ophalen in België. Voor het transport van je fiets betaal je 120 euro extra. Het is belangrijk dat je fiets tip top in orde is zodat we problemen ter plaatse vermijden.

Eigen risico: Govaka cvba is niet aansprakelijk voor schade of diefstal aan gehuurd of eigen fietsmateriaal.

Belangrijke bagage

Fietshelm (verplicht voor alle tempogroepen)

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort voor Frankrijk + Franse overzeese gebieden
(Guadeloupe, Guyana, Martinique, Mayotte, Réunion, Nieuw-Caledonië, Frans Polynesië, Saint-Barthélemy, Sint Maarten, Saint-Pierre en Miquelon, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden, Wallis-en-Futuna)

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Money money money ...

In Frankrijk betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Frankrijk is in te delen in een drietal klimaatregio’s. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en geen extreem hete zomers. Neerslag is er gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, in het zuidoosten van het land, hebben een hooggebergteklimaat. Hier valt relatief veel neerslag, zijn de winters kouder en de zomers relatief koel.
Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en relatief milde winters. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D'Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk.

Domaine de la petite Isle****

Het hotel ligt in het hart van de Provence aan de ingang van het verbazingwekkende dorp van Isle sur la Sorge. Het hotel is voorzien van alle comfort en heeft 2 buitenzwembaden.

Fotoalbum

Vanaf 1199 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord