Walhalla voor wandelaars
Prachtige zichten
Beschermd natuurgebied
Mediterrane omgeving

Drôme

Het is er leven zoals god in Frankrijk. De geur van lavendel, de kracht van de bergen, de kleurenpracht, het rustgevende geluid van een bergriviertje, dit alles doorspekt met een gevoel van ruimte en rust, maken de Drôme onvergetelijk.

Ledenkorting kwb of Pasar

Leden van de kwb of Pasar genieten van 25€ korting p.p.

Hoogtepunten van deze reis

Hoogtepunt 1: CAMPING
Verblijven doen we op de kleinschalige, gemeentelijke camping in Châtillon. Camping Municipal les Chaussières heeft een verwarmd zwembad, een speelzone, een multisport-en petanqueterrein en een pingpongtafel. Tegen betaling kan gebruik gemaakt worden van het tennisterrein.

Hoogtepunt 2: PITTORESKE PLAATSEN
Châtillon biedt als middeleeuws en botanisch dorp zijn bezoekers fonteinen en overdekte steegjes en 250 verschillende soorten planten. Het stadje DIE draagt nog Romeinse sporen en is het centrum van de lokale wijnproductie.

Hoogtepunt 3: KETELDAL VAN ARCHIANE
Dit keteldal uit het kalksteengebergte is beroemd om zijn steenbokken die daar weer ingevoerd zijn in 1989. Een natuurontdekkingspad stelt iedere wandelaar in staat dit schitterend oord te bewonderen.

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1
Aankomst op de camping en installatie. ‘s Avonds briefing en welkom.
Dag 2
Vlaamse feestdag. In de voormiddag rondleiding door Châtillon langs toeristische dienst, dokter, handelszaken.
Dag 3
In de voormiddag met eigen vervoer stadsbezoek aan Die: parking, toeristische dienst, bezienswaardigheden, winkelstraat, marktplein, locatie ziekenhuis, wijncoöperatie, supermarkt, tankstation.
Dag 4
Vrije daginvulling
Dag 5
Vrije dag. Tip: voormiddag markt . ‘s Avonds gezamenlijke BBQ (niet inbegrepen).
Dag 6
Voormiddag: wandeling v/a Châtillon (6,3 km - 3u +- 450 hm).
Dag 7
Met eigen vervoer naar Col Du Rousset. We nemen de stoeltjeslift (inbegrepen) naar boven en nuttigen daar onze meegebrachte picknick. Facultatief: plaatselijke wandeling of tegen betaling met bergstep naar beneden.
Dag 8
Vrije daginvulling; tip: markt in Die.
Dag 9
In de voormiddag met eigen vervoer naar Borne. Wandeling Les Sucettes de Borne. Eigen picknick meenemen.
Dag 10
Vrije dag; facultatief met kano stukje Drôme afvaren (niet inbegrepen).
Dag 11
Daguitstap naar Archiane met eigen vervoer. We verkennen het natuurontdekkingspad (picknick meenemen!) v/a Archiane 5,1 km + 370 hm.g;
Dag 12
Vrije dag. Nationale feestdag. ‘s Avonds bereiden we met enkele vrijwilligers iets Belgisch klaar (inbegrepen).
Dag 13
Met eigen vervoer naar Col de Grimone. We vertrekken hier voor een stevige dagwandeling naar de top van de Jocou. Zicht op de Alpen en bij mooi weer zicht op de Mont Ventoux
Dag 14
Opruimdag met ‘s middags gezamenlijke maaltijd (inbegrepen).
Dag 15
Terugreis

Afstand Brussel-Chatillon: 930 km

Inbegrepen

Alle campinggelden volgens programma
Vermelde maaltijden, activiteiten en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Fooien
Persoonlijke uitgaven en dranken bij maaltijden


Honden zijn toegelaten op de camping maar niet tijdens bezoeken aan musea...etc. Kostprijs verblijf op camping hond bedraagt 39€ en is niet inbegrepen in de prijs.
Terplaatse te betalen aan de camping.

Camping informatie

Over Camping Les Chaussières:
-Toegangscontrole met code
-Gratis wifi
-'s Morgens broodservice
Gratis toegang zwembad voor kampeerders
Handelszaken binnen loopafstand

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Heb je nog vragen over je vakantie?

Albert Thuij is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Albert.

Vertrekvoorwaarden

Minimum 10 installaties

Reisbijstandsverzekering

Voor al onze kampeervakanties en rondreizen moet je in het bezit zijn van een reisbijstandsverzekering voor je wagen/kampeerinstallatie. Verschillende private verzekeraars bieden deze verzekering aan.

Camper en/of caravan

Camper en caravan toegestaan

Reisbijstandsverzekering

Voor al onze kampeervakanties en rondreizen moet je in het bezit zijn van een reisbijstandsverzekering voor je wagen/kampeerinstallatie. Verschillende private verzekeraars bieden deze verzekering aan.

Tentkampeerders

Ook tentkampeerders zijn welkom (prijs op aanvraag)

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Een Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is aan te vragen bij uw mutualiteit. Let op: de kaart is maar 1 jaar geldig.

Money money money ...

In Frankrijk betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Frankrijk is in te delen in een drietal klimaatregio’s. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en geen extreem hete zomers. Neerslag is er gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, in het zuidoosten van het land, hebben een hooggebergteklimaat. Hier valt relatief veel neerslag, zijn de winters kouder en de zomers relatief koel.
Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en relatief milde winters. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D'Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk.

Camping Les Chaussières

Fotoalbum

Vanaf 349 euro

Prijzen