Lac du Der

Elk jaar opnieuw speelt zich in november aan de oever van het Lac du Der, in het groene bosgebied van de Franse Champagnestreek, een bijzonder spektakel af. Talloze elegante kraanvogels strijken er neer voor hun najaarstrek. Op topdagen worden er meer dan 60.000 vogels geteld die bij hun aankomst of vertrek het typische trompetgeluid maken. Deze reis naar een prachtige regio dichtbij huis wordt niet alleen een onvergetelijke natuurreis. We maken ook leuke uitstappen met eigen vervoer in de regio Champagne-Ardenne. Een topvakantie die iedereen zal weten te smaken zoals de bubbels in ons champagneglas.

Dag 1: Aankomst op de camping Presqu’île de Champaubert in Braucourt. Welkomstdrink.

Dag 2: Wandeling via de afsluitdijk naar de plezierhaven en het strand van Giffaumont. Terugkeer via het ‘Bois des Moines’.

Dag 3: Bezoek en rondleiding in het openluchtmuseum van Sainte-Marie-du-Lac-Nuisement. We ontdekken er onder andere hoe 3 dorpen verdwenen voor het aanleggen van het meer.

Dag 4: Natuurwandeling in de omgeving (12 km). We zien de kraanvogels die voedsel zoeken. In de namiddag bezoek aan een champagnehuis met degustatie.

Dag 5: Fietstocht rondom het meer waarbij we het Canal de restitution bekijken.

Dag 6: Stadswandeling in de oude binnenstad van Troyes. Het schitterend stadje met een doolhof aan middeleeuwse steegjes telt vele vakwerkhuizen. In de kerken bewonderen we de mooiste gebrandschilderde ramen van Europa.

Dag 7: Bezoek aan Mettalurgic park, een themapark over 25 eeuwen staalnijverheid. Afscheidsdiner.

Dag 8: Terugreis.

Inbegrepen

Alle campinggelden (inclusief elektriciteit)
Vermelde maaltijden, vermelde activiteiten en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Infobijeenkomst
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Fooien
Persoonlijke uitgaven en dranken bij maaltijden

Extra

Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarden

Minimum 10 installaties

Camper en/of caravan

Camper en caravan toegestaan

Huisdieren

Huisdieren toegestaan

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort voor Frankrijk + Franse overzeese gebieden
(Guadeloupe, Guyana, Martinique, Mayotte, Réunion, Nieuw-Caledonië, Frans Polynesië, Saint-Barthélemy, Sint Maarten, Saint-Pierre en Miquelon, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden, Wallis-en-Futuna)

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Money money money ...

In Frankrijk betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Frankrijk is in te delen in een drietal klimaatregio’s. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en geen extreem hete zomers. Neerslag is er gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, in het zuidoosten van het land, hebben een hooggebergteklimaat. Hier valt relatief veel neerslag, zijn de winters kouder en de zomers relatief koel.
Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en relatief milde winters. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D'Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk.

Camping Presqu'ïle de Campaubert

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord