Dichtbij huis vakantie
Vogelparadijs
Natuurvakantie
Culinair genieten

Lac du Der

Elk jaar opnieuw speelt zich in november aan de oever van het Lac du Der, in het groene bosgebied van de Franse Champagnestreek, een bijzonder spektakel af. Talloze elegante kraanvogels strijken er neer voor hun najaarstrek. Op topdagen worden er meer dan 60.000 vogels geteld die bij hun aankomst of vertrek het typische trompetgeluid maken. Deze reis naar een prachtige regio dichtbij huis wordt niet alleen een onvergetelijke natuurreis. We maken ook leuke uitstappen met eigen vervoer in de regio Champagne-Ardenne. Een topvakantie die iedereen zal weten te smaken zoals de bubbels in ons champagneglas.

Vroegboekkorting tot 15/1/2020

Geniet van een uitzonderlijke vroegboekkorting van € 10 p.p., geldig tot 15/1/20. Deze korting is reeds verrekend in de prijs op de website.

Ledenkorting kwb of Pasar

Leden van de kwb of Pasar genieten van 25€ korting p.p.

Hoogtepunten van deze reis

Highlight 1
We ONTDEKKEN hoe het grootste buffermeer van Europa dat géén stuwmeer is werd aangelegd om Parijs te beschermen tegen het overstromingsgevaar en welke impact dit op de regio had. We exploreren het landschap en maken kennis met dit planologisch hoogstandje.

Highlight 2
WANDELEN en FIETSEN door het bos en op de dijken, de herfst ervaren bij zon en bij regen, warm ingeduffeld in de vroege ochtend in bewondering staan voor de vertrekkende kraanvogels: een spektakel dat we nooit meer vergeten!

Highlight 3
SAMEN GENIETEN we van wat deze streek culinair te bieden heeft, ons afscheidsmaaltijd is het sluitstuk van een week met onvergetelijke ervaringen!

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1: Aankomst deelnemers op de camping. s'Avonds welkomstdrink.

Dag 2 In de vroege ochtend stappen we van op de camping naar het kerkje van Champaubert waar we kennismaken met de kraanvogels die zich opmaken om naar hun fourageergronden te vertrekkenn. Ne de waarneming van de kraanvogels aan het kerkje van Champaubert keren we terug naar de camping voor een gezamenlijk ontbijt. In de middag gaan we wandelen via de afsluitdijk naar het zomerstrand van Giffaumont en via “bois des Moines” terug naar de camping.

Dag 3 We verplaatsen ons met eigen wagen naar het openluchtmuseum van Sainte-Marie-du-Lac-Nuisement waar de geschiedenis over de ingrijpende aanleg van het meer aan de hand van een film wordt getoond. Een gids neemt ons mee in de tijd en vertelt ons over de 3 dorpen die hiervoor moesten verdwijnen, over de levenswijze en de gewoonten van de lokale bewoners.

Dag 4 Natuurwandeling in de omgeving ( +/-12Km) of een fietstocht langs “les Eglises aux pans de bois” afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarna bezoeken we een champagnehuis waar we een deskundige uitleg krijgen bij het proeven van de godendrank.

Dag 5 Vandaag maken we een Fietstocht van +/-40Km rond het meer, van op de dijken hebben we steeds een mooi beeld op het water en geregeld houden we halt om de vogels te observeren, we picknicken onderweg en verkennen de meest markante punten. De werking van het buffermeer wordt steeds duidelijker.

Dag 6 Met eigen wagens rijden we naar Troyes, we parkeren op een ruime parking vlak bij de oude stad en met een gids gaan we op stap langs de unieke vakwerkhuizen, de smalle straatjes brengen ons in de sfeer van eeuwen terug. ’s Middags individuele picknick of restaurantbezoek naar eigen keuze en vrije tijd om te flaneren, te winkelen of de stad verder te ontdekken!.

Dag 7 (A) We bezoeken het Mettalurgic park, een themapark over de eeuwenoude metaalsmelterijen in de regio. Deze streek was eeuwenlang bekend om zijn ijzersmelterijen, alle grondstoffen waren aanwezig: hout was overvloedig beschikbaar in het bos en er waren talrijke houtskoolbranders die de grondstof leverden aan de smeltovens om de hoge temperatuur te halen, ijzererts kwam eveneens uit de eigen bodem en de kwaliteit van het gietwerk was ver buiten de landsgrenzen bekend! ’s Avonds schuiven we gezamenlijk aan in een stemmig plaatselijk restaurant en genieten we van onze afscheidsmaaltijd.

Dag 8 Terugreis

Afstand Brussel-Braucourt: 395 kmInbegrepen

Alle campinggelden volgens programma
Vermelde maaltijden, activiteiten en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Fooien
Persoonlijke uitgaven en dranken bij maaltijden

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Heb je nog vragen over je vakantie?

Roger Deleebeeck is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Roger.

Vertrekvoorwaarden

Minimum 8 installaties

Reisbijstandsverzekering

Voor al onze kampeervakanties en rondreizen moet je in het bezit zijn van een reisbijstandsverzekering voor je wagen/kampeerinstallatie. Verschillende private verzekeraars bieden deze verzekering aan.

Camper en/of caravan

Camper en caravan toegestaan

Reisbijstandsverzekering

Voor al onze kampeervakanties en rondreizen moet je in het bezit zijn van een reisbijstandsverzekering voor je wagen/kampeerinstallatie. Verschillende private verzekeraars bieden deze verzekering aan.

Huisdieren

Huisdieren toegestaan 36€

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Money money money ...

In Frankrijk betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Frankrijk is in te delen in een drietal klimaatregio’s. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en geen extreem hete zomers. Neerslag is er gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, in het zuidoosten van het land, hebben een hooggebergteklimaat. Hier valt relatief veel neerslag, zijn de winters kouder en de zomers relatief koel.
Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en relatief milde winters. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D'Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk.

Camping Presqu'ïle de Campaubert

Fotoalbum

Vanaf 289 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord