U bevindt zich hier: Home/Frankrijk/Kamperen Straatsburg

Straatsburg en Colmar

Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas, is omwille van haar geschiedenis, savoir-vivre en culinaire specialiteiten absoluut een bezoek waard! We genieten van het unieke oude stadsgedeelte, dat tot het Unesco-werelderfgoed behoort. Naast talrijke monumenten treffen we er bruggen, pleinen en straatjes die bruisen van cultuur en geschiedenis. In de pittoreske wijk ‘Petite France’ bewonderen we de vakwerkhuizen met grote binnenplaatsen en zadeldaken. Maar
tijdens deze fijne kampeervakantie brengt de Route des Vins ons ook in het pittoreske en aanlokkelijke Colmar. Het stadje brengt een ideale combinatie van kunst en cultuur met de typische gezelligheid van de Elzas. We logeren op camping de Strasbourg, vlakbij de stad.

Dag 1: Aankomst in Straatsburg. Welkomstdrink.

Dag 2: Vandaag bezoeken we de gezellige stad Straatsburg met haar verkeersvrije centrum. Met een toeristisch treintje ontdek je de schilderachtige wijk ‘La Petite France’, de Barrage Vauban en natuurlijk de omgeving van de kathedraal. Daarna trekken we met het openbaar vervoer naar het Europees Parlement. Een bezoek aan de grote vergaderzaal is een geweldige manier om de opwindende
sfeer in het grootste transnationale parlement ter wereld op te snuiven en meer te weten te komen over de bevoegdheden en de rol van het Europees Parlement. Lunch in het parlement.

Dag 3: In de voormiddag bezoek aan het historisch museum in het centrum van de stad en vervolgens aan de prachtige gothische
kathedraal van Notre-Dame (gebouwd tussen de 11de en 15de
eeuw). De kerk maakt deel uit van het Unesco-werelderfgoed. De lengte van deze bezienswaardigheid bedraagt 103 m en heeft de vorm van een Latijns kruis. De belangrijkste attractie in deze kathedraal is het Astronomisch uurwerk. In de namiddag maken
we een rondvaart (1u). Vanop het water kunnen we de stad nog beter vatten en bewonderen.

Dag 4: Vrije dag.

Dag 5: Busuitstap door de Elzas. We trekken naar de burcht van Haut-Koenigsbourg (bezoek met audiogids). Het kasteel vertelt een rijke geschiedenis van wel 9 eeuwen. Nadien rijden we naar Colmar, de hoofdstad van de Elzasser wijn. Met een toeristisch treintje ontdekken we de stad en kijken wij onze ogen uit in de wijk ‘Klein Venetië’. Langs de rivier de Lauch vormen gekleurde vakwerkhuizen een vrolijk geheel. Er rest ook nog tijd om langs de 80 km lange Route des Vins bij een wijnbouwer te stoppen voor een heerlijke degustatie.

Dag 6: Met eigen vervoer rijden we langs verschillende kleine wijndorpjes naar het klooster Mont Sainte Odile en genieten er van het prachtige panorama. Nadien rijden we verder tot Obernai, een klein stadje dat op toerisme is ingesteld en voor 100% een Elzasser -karakter heeft. Dé gastronomische specialiteit is ‘choucroute’.

Dag 7: Terugreis.

Inbegrepen

Alle campinggelden (incl. elektr.)
Vermelde activiteiten
Maaltijden en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Fooien
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven
Andere maaltijden

Extra

Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25
Toeslag voor 3e persoon vanaf 18j: € 229
Hond: 16 €

Pakketreiswetgving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal installaties: 10

Huisdieren

Honden toegelaten.

Camper of Caravan

Camper en Caravan toegelaten

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort voor Frankrijk + Franse overzeese gebieden
(Guadeloupe, Guyana, Martinique, Mayotte, Réunion, Nieuw-Caledonië, Frans Polynesië, Saint-Barthélemy, Sint Maarten, Saint-Pierre en Miquelon, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden, Wallis-en-Futuna)

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Money money money ...

In Frankrijk betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Frankrijk is in te delen in een drietal klimaatregio’s. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en geen extreem hete zomers. Neerslag is er gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, in het zuidoosten van het land, hebben een hooggebergteklimaat. Hier valt relatief veel neerslag, zijn de winters kouder en de zomers relatief koel.
Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en relatief milde winters. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D'Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk.

Camping Indigo Strasbourg

Fotoalbum

Vanaf 275 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord