U bevindt zich hier: Home/Frankrijk/Kamperen Straatsburg
Werelderfgoed
Geschiedenis
Idyllisch
Heerlijke wijnen

Cultuur en gezelligheid in Straatsburg en Colmar

Straatsburg, hoofdstad van de Elzas, is omwille van haar geschiedenis absoluut een bezoek waard! Het oude stadsgedeelte behoort tot Unesco-werelderfgoed en in de pittoreske wijk ‘Petite France’ bewonderen we de vakwerkhuizen. Via de Route des Vins komen we in het pittoreske Colmar, een ideale combinatie van kunst en cultuur.

Ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten van deze reis

Hoogtepunt 1: Europees Parlement
Het Europees Parlement is de rechtstreeks verkozen volksvertegenwoordiging van de Europese Unie. Samen met de Raad van de Europese Unie en de Europese Commissie heeft het een wetgevende taak binnen de Europese Unie.

Hoogtepunt 2: De Kathedraal van Straatsburg met Astronomisch Uurwerk
Behoort tot de grootste en beroemdste kathedralen van Frankrijk. De uit roze zandsteen opgetrokken kathedraal heeft een van de hoogste kerktorens ter wereld en is hét voorbeeld geworden voor de Zuid-Duitse gotiek.

Hoogtepunt 3: Colmar
De stad biedt de intimiteit van een gemiddeld grote stad met een opmerkelijke rijkdom aan erfgoed, vakwerkhuizen, de grachten, het centrum vol bloemen en uiteraard "Petite Venise"!


Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Dag 1: Aankomst in Straatsburg. Welkomstdrink.

Dag 2: Dag 2: Met het openbaar vervoer naar het Europees Parlement. Een bezoek aan de grote vergaderzaal is een geweldige manier om de opwindende sfeer in het grootste transnationale parlement ter wereld op te snuiven en meer te weten te komen over de bevoegdheden en de rol van het Europees Parlement. Lunch in het parlement.
In de namiddag bezoeken we de gezellige stad Straatsburg met haar verkeersvrije centrum. Met een toeristisch treintje ontdek je de schilderachtige wijk ‘La Petite France’, de Barrage Vauban en natuurlijk de omgeving van de kathedraal.


Dag 3: In de voormiddag bezoek aan het historisch museum in het centrum van de stad en vervolgens aan de prachtige gothische kathedraal van Notre-Dame (gebouwd tussen de 11de en 15de eeuw). De kerk maakt deel uit van het Unesco-werelderfgoed. De lengte van deze bezienswaardigheid bedraagt 103 m en heeft de vorm van een Latijns kruis. De belangrijkste attractie in deze kathedraal is het Astronomisch uurwerk. In de namiddag maken
we een rondvaart (1u). Vanop het water kunnen we de stad nog beter vatten en bewonderen.

Dag 4: Vrije dag.

Dag 5: Busuitstap door de Elzas. We trekken naar de burcht van Haut-Koenigsbourg (bezoek met audiogids). Het kasteel vertelt een rijke geschiedenis van wel 9 eeuwen. Nadien rijden we naar Colmar, de hoofdstad van de Elzasser wijn. Met een toeristisch treintje ontdekken we de stad en kijken wij onze ogen uit in de wijk ‘Klein Venetië’. Langs de rivier de Lauch vormen gekleurde vakwerkhuizen een vrolijk geheel. Er rest ook nog tijd om langs de 80 km lange Route des Vins bij een wijnbouwer te stoppen voor een heerlijke degustatie.

Dag 6: Met eigen vervoer rijden we langs verschillende kleine wijndorpjes naar het klooster Mont Sainte Odile en genieten er van het prachtige panorama. Nadien rijden we verder tot Obernai, een klein stadje dat op toerisme is ingesteld en voor 100% een Elzasser -karakter heeft. Dé gastronomische specialiteit is ‘choucroute’.

Dag 7: Terugreis.

Afstand eigen vervoer: Brussel – Straatsburg: 430 km

Inbegrepen

Alle campinggelden (incl. elektr.)
Vermelde activiteiten
Maaltijden en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Fooien
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven
Andere maaltijden

Heb je nog vragen over je vakantie?

Heb je nog vragen over je vakantie?
Jean-Pierre Koppen is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Jean-Pierre.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal installaties: 10

Pakketreiswetgving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Camper of Caravan

Camper en Caravan toegelaten

Reisbijstandsverzekering

Voor al onze kampeervakanties en rondreizen moet je in het bezit zijn van een reisbijstandsverzekering voor je wagen/kampeerinstallatie. Verschillende private verzekeraars bieden deze verzekering aan.

Huisdieren

Honden toegelaten (Totale prjis: 21€)

Extra reisinformatie

Milieuzones in Frankrijk – Eocvignet Luchtkwaliteitscertificaat
Vanaf 1 november 2017 mogen bij aanhoudende extreme luchtvervuiling alleen voertuigen met milieusticker de eurometropool Straatsburg (33 gemeenten) in. Indien er geen extreme luchtvervuiling is heb je geen sticker nodig, maar vermits je dit nooit op voorhand weet, raden wij aan een milieusticker aan te vragen. De prijs bedraagt 4,80 € en kan enkel online aangevraagd worden op www.certificat-air.gouv.fr
De stickers worden naar huis gestuurd en zijn niet verkrijgbaar via ANWB. Er dient niet elk jaar een nieuwe sticker aangekocht te worden, de sticker blijft bij het voertuig.
Op bovenstaande website kan je ook de klasse van je voertuig bepalen aan de hand van het inschrijvingsbewijs van het voertuig.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Een Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is aan te vragen bij uw mutualiteit. Let op: de kaart is maar 1 jaar geldig.

Money money money ...

In Frankrijk betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Frankrijk is in te delen in een drietal klimaatregio’s. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en geen extreem hete zomers. Neerslag is er gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, in het zuidoosten van het land, hebben een hooggebergteklimaat. Hier valt relatief veel neerslag, zijn de winters kouder en de zomers relatief koel.
Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en relatief milde winters. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D'Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk.

Camping Indigo Strasbourg

Fotoalbum

Vanaf 387 euro

Prijzen