Lourdes, herfstbedevaart

De herfstbedevaart is niet alleen een klassieker, maar bovendien op alle vlakken een schitterende ervaring. Als één grote familie ben je, met een luxe autocar op weg naar Lourdes, waar je vier dagen, met ervaren begeleiding en een eigen priester, dit genadeoord beleeft. De zes dagen onderweg genieten we van het vele moois dat Frankrijk biedt. We doorkruisen Picardië, Normandië, de Loirestreek en de Périgord op de heenreis. Het bedevaartsoord Lourdes laat ons kennis maken met de Pyreneeën. Op de terugreis doen we de Languedoc, het Centraal Massief, Bourgondië en de Champagnestreek aan. Bij thuiskomst kunnen we nagenieten van al het moois dat we zagen en beleefden.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag:

Dag 1
Vanuit de opstapplaatsen in Heusden-Zolder, Wommelgem, Gent en Kortrijk rijden we naar Amiens, een prachtstad met de gotische kathedraal Notre-Dame. Evreux, hoofdstad van het Eure-departement met zijn historisch, architecturaal en artistiek erfgoed, wordt de volgende halte. We sluiten de dag af in Alençon, de geboorteplaats van de H. Theresia, na een bezoek aan de stad.

Dag 2
Door de vallei van de Loire gaat het verder naar Saumur voor het middagmaal. Een stad met een imposant kasteel en een oude middeleeuwse stadskern. In Périgueux overnachten we naast de bijzondere kathedraal Saint-Front, de koepelkerk in Byzantijnse stijl.

Dag 3
Les Eyzies-de-Tayac, wel eens de hoofdstad van de prehistorie genoemd met resten van grotwoningen, is onze eerste halte. Vervolgens gaat het naar Cahors, de stad die door de Lot tot schiereiland werd gevormd. Cahors heeft nog een rijk Gallo- Romeins verleden, terug te vinden in tal van overblijfselen. In de middel- eeuwen kwam de stad tot bloei en groeide uit tot een centrum van kooplieden en bankiers. De Pont Valentré is een schoolvoorbeeld van een middeleeuwse vestingbrug. Na het eten gaat het verder naar onze bestemming: Lourdes.

Dag 4 -7
Vier dagen om Lourdes op een heel bijzondere en rustige wijze te beleven. Door een evenwichtig programma, met intense vieringen met eigen priester, worden het onvergetelijke dagen. Natuurlijk staat de kennismaking met de Pyreneeën ook op het programma met een halve daguitstap.

Dag 8
Nog een viering aan de grot, een stevig ontbijt en dan begint de terugreis. We bezoeken Albi, een fascinerende stad met een prachtige kathedraal en mooie tuinen. Na het middagmaal gaat het verder naar Rodez, een oude stad, met o.m. een historische kathedraal 120 m boven de bedding van de Aveyron gelegen. We vervolgen onze weg via de spectaculaire Gorges de la Jonte naar Meyrueis, gelegen tussen twee kalkplateaus in de dunbevolkte Cevennen. We overnachten er in de stilte van de natuur.

Dag 9
Vanuit Meyrueis gaat de tocht verder door het Centraal Massief naar Issoire, gelegen in het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen. Na het middagmaal gaat de reis verder naar Nevers, met het klooster van Saint-Gildard, waar Bernadette haar roeping vorm gaf en waar je nog steeds haar schrijn kan bezoeken in de kapel.l. Na een eucharistieviering en een lekker avondmaal overnachten we er.

Dag 10
Van Nevers gaat het naar Troyes, de stad van de 100 torens, ook wel eens het ‘Petite Rome’ genoemd en hoofdstad van de Champagne. Het hart van de stad heeft de vorm van een champagnekurk. We nemen het middagmaal in een restaurant, gelegen in een smal straatje met allemaal typische gevels van vakwerkhuizen. Na het eten gaat het huiswaarts, voldaan en gelukkig om wat we samen beleefden.

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 259
Toeslag niet-leden Pasar, kwb en Femma: € 25 p.p.

Inbegrepen

Reis per luxe autocar
9 overnachtingen in volpension (vanaf diner dag 1 tot middagmaal dag 10)
Nederlandstalige reis- en pastorale begeleiding
Programma in Lourdes met bedevaartboekje
Aandenken en kenteken

Niet inbegrepen

Lunch dag 1
Drank bij maaltijden
Inkomgelden
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstoftoeslag

Pakketreiswetgving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimaal aantal deelnemers: 24

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort voor Frankrijk + Franse overzeese gebieden
(Guadeloupe, Guyana, Martinique, Mayotte, Réunion, Nieuw-Caledonië, Frans Polynesië, Saint-Barthélemy, Sint Maarten, Saint-Pierre en Miquelon, Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden, Wallis-en-Futuna)

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Money money money ...

In Frankrijk betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Frankrijk is in te delen in een drietal klimaatregio’s. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en geen extreem hete zomers. Neerslag is er gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, in het zuidoosten van het land, hebben een hooggebergteklimaat. Hier valt relatief veel neerslag, zijn de winters kouder en de zomers relatief koel.
Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en relatief milde winters. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D'Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk.

Dag 1: Ibis Alençon

Het hotel is ideaal gelegen in het hartje van het historische centrum en ligt op slechts 300 m van de basiliek, de geboorteplaats van St. Thérèse en het museum voor schone kunsten en kant. Meer informatie over het hotel vindt u op de hotelwebsite.

Dag 2: Hôtel-Restaurant Ibis Périgueux Centre

We overnachten naast de bijzondere kathedraal Saint-Front, de koepelkerk in Byzantijnse stijl. Gelegen nabij het centrum en op 100 meter van de rivier de Isle. Meer informatie over het hotel vindt u op de hotelwebsite.

Dag 3: Hôtel Helgon****

Dit superieure 4-sterren hotel is ingericht in een hedendaagse stijl. Het hotel bevindt zich in een rustige straat nabij het beroemde monument Accueil Marie Saint-Frai uit 1874, gelegen op slechts 300 meter van de hoofdingang van het heiligdom van Lourdes. Meer informatie over het hotel vindt u op de hotelwebsite.

Dag 8: Grand Hôtel de France***

Het Grand Hôtel de France bevindt zich in het hart van het pittoreske Meyrueis, in Parc National des Cévennes. Meer informatie over het hotel vindt u op de hotelwebsite.

Dag 9: Hôtel Ibis Nevers

Het Ibis Nevers hotel is gelegen aan de oevers van de Loire, op 3 km van de Espace Bernadette. Meer informatie over het hotel vindt u op de hotelwebsite.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord