U bevindt zich hier: Home/Georgië/Trekking Georgië

Trekking Georgië

Het tot voor kort bij ons onbekende Georgië ligt letterlijk op de grens Europa – Azië, tussen de Zwarte en de Kaspische Zee. De beroemde zijderoute liep door het land. Politiek is Georgië eeuwenlang een speelbal geweest van zijn machtige buren : Byzantijnen, Perzen, Arabieren en Russen. Hieraan dankt het land ook zijn zeer grote culturele verscheidenheid en aantrekkelijkheid. In het Noorden wordt het land geografisch gescheiden van zijn grote buurman Rusland door de machtige bergketen van de Grote Kaukasus die zijn hoogtepunt bereikt in de provincie “Opper Svanetië” . Het is daar waar wij gedurende 8 dagen genieten van een prachtige trekking in een echt “postkaartlandschap”.

Dagprogramma

Dag 1
Vlucht naar de hoofdstad Tbilisi. Korte verkenning. Tijdens het diner in een plaatselijk restaurant maken we de eerste keer kennis met de rijkgevulde tafel en de lekkere wijn (voor de liefhebbers) van Georgië.

Dag 2
Tbilisi. Met een lokale gids verkennen we een ganse dag de culturele hoogtepunten van deze prachtige stad: De eeuwenoude kerken, het fort Narikala, de zwavelbaden… Tevens verkennen we de gezellige straatjes met aantrekkelijke terrasjes.

Dag 3
Een lange reisdag vandaag. ‘s Morgens met de trein naar Zugdidi (5 uur) in het Westen en dan nog enkele uurtjes verder per bus om aan te komen in Opper Svanetië in de Kaukasus. Het ganse gebied is beschermd Unesco werelderfgoed. Overnachting in Becho.

Dag 4
Onze eerste wandeldag begint met een korte transfer naar Etseri. Vandaar klimmen we naar de Baki pas (2500 m.) waar we de eerste maal de Kaukasus in al zijn glorie bewonderen. Vervolgens terug afdalen naar Becho (6 uur wandelen)

Dag 5
Vandaag een van de koninginne-etappes van onze trekking. We klimmen helemaal tot aan de Guli-pas (2800 m). Fantastische uitzichten op de Mount Ushba (4710 m), de “Matterhorn van de Kaukasus”. Het laatste stuk van de afdaling naar Mestia doen we gelukkig per jeep. (8 uur wandelen)

Dag 6
Na de zware dag van gisteren doen we het vandaag wat rustiger aan. In een vijftal uurtjes wandelen we verder naar het kleine dorpje Mulakhi.

Dag 7
Vanuit Mulakhi start onze wandeling over de flanken van de indrukwekkende Mount Tetnuldi (4858 m) naar de pashoogte. Vanop 2800 m genieten we van schitterende panoramas. Afdaling naar het hooggelegen dorpje Adishi (2150 m) (6 uur wandelen)

Dag 8
Te voet langs een rivier die we even later per paard oversteken. Vandaar klimmen naar de Chkhutnieri bergpas (2700 m) en afdalen naar het geïsoleerde bergdorpje Iprari (6 uur wandelen)

Dag 9
Een korte wandeling naar Ushguli. Gelegen op een hoogte van 2200 m is dit het hoogste permanent bewoonde dorp van Europa. Het dorpje nestelt zich tegen de hoogste toppen van Svanetië : Mount Shkhara (5068 m) (4 uur wandelen). Vrije namiddag om de prachtige omgeving te verkennen.

Dag 10
Vrije dag in Ushguli of wandeling langs de Enguri rivier tot aan zijn bron: de Shkhara gletsjer. (5 uur wandelen in een overweldigend decor)

Dag 11
Een laatste maar pittige wandeldag: Vanuit Ushguli trekken we over de Gorvashi- en latipari pas (2900 m). Bij helder weer krijgen we hier zicht op de hoogste Kaukasus top: Mt. Elbrus (5642 m), gelegen in Rusland. We dalen af richting Lentheki. Gelukkig kunnen we voor het laatste gedeelte van de eindeloze afdaling gebruik maken van jeeps. Verdere transfer naar Kutaisi, de tweede stad van Georgië (8 uur wandelen)

Dag 12
Een reisdag terug naar Tbilisi. We onderbreken de reis echter enkele keren met een aantal bezienswaardigheden: Uplistsikhe (grotwoningen en pleisterplaats van de zijdeoute), Gori (Geboorteplaats van Stalin en museum), Mtskheta (oude religieuze hoofdstad) en wijnproeverij in Tbilisi.

Dag 13
Een vrije dag in Tbilisi. Even recupereren van de vermoeiende trekking en genieten van al het moois dat de stad ons nog te bieden heeft. ’s Avonds vieren we het einde van onze vakantie in een plaatselijk restaurant.

Dag 14
Terugreis

Inbegrepen

Vluchten heen/terug
Transfers volgens programma
13 overnachtingen in volpension
Deelnemersbrochure
Nederlandstalige reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Drank bij de maaltijden
Middagmaal op dag 13
Eventuele toeristentaks (ter plaatse aan hotel te betalen)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstofprijs- en luchthaventaksverhogingen

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 174
Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25 p.p.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum 10 deelnemers

Goed om weten!

In de steden overnachten we in comfortabele hotels. Tijdens de trekking zijn we te gast in kleine familiepensionnetjes: klein, basic, maar steeds netjes en met een rijkgevulde tafel. Enkele keren zijn we aangewezen op gedeeld sanitair. Je neemt op de wandelingen enkel een dagrugzak mee want je bagage wordt vervoerd door ons.

Bagagevoorschriften

We vliegen met Turkish Airlines naar uw droomvakantie. Turkish Airlines hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: per persoon mag je 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item meenemen in de cabine. De handbagage mag maximaal 50cm x 23 cm x 40cm meten en het persoonlijk item kan bijvoorbeeld een handtas, laptoptas, cameratas of aktetas zijn. Het maximale totale gewicht van je handbagage plus het persoonlijk item is 8 kilo.
• Ruimbagage: Je mag 2 stuks ruimbagage (max 23kg) meenemen per persoon. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm.
• Overgewicht/oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort, voor een verblijf tot een jaar.
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend
meer info: https://www.evisa.gov.ge/GeoVisa/en/Home/FAQ

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Georgië betaal je met de Georgische Lari (GEL)
De huidige wisselkoers vind je op https://www.wisselkoers.be/valuta

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Georgië kan je terecht op www.klimaatinfo.nl/klimaat

Dag 1: Hotel Sharden*** Tbilisi

Dag 3: Jena's family hotel Becho

Dag 5: Gera family hotel Mestia

Dag 6: Guesthouse Mulakhi

Dag 7: Guesthouse Adishi

Dag 8: Guesthouse Ifrali

Dag 9: Guesthouse Ushguli

Dag 11: Argo Palace Lali's family hotel Kutaisi

Dag 12: Hotel KMM*** Tbilisi

Fotoalbum

Vanaf 1945 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord