U bevindt zich hier: Home/Griekenland/Corfu, Griekenland

Wandelen op het groene eiland

Corfu staat bekend als het 'groene' eiland door zijn weelderige plantengroei met ontelbare bloemen, 4 miljoen olijfbomen en cipressen. Het eiland is dan ook een echt wandelparadijs. De uitzichten over de grillige kustlijn en de schilderachtige dorpjes zijn onvergetelijk. Tijdens deze wandelvakantie volgen we de 'Corfu Trail', een route die oude en haast vergeten paadjes over het hele eiland verenigt tot een langeafstandspad van meer dan 200 km. We wandelen over ruige voetpaden, over muilezelpaden met kiezels en over zand- en kiezelstranden. We leggen dagelijks afstanden af van 6 tot 16 km. We verblijven tijdens deze vakantie in het viersterren 'superior' hotel Elea Beach in het badstadje Dassia.

Wandelniveau

2 schoentjes: dagtochten van 5 tot 6u stappen, tot 20 km/dag - glooiend tot heuvelachtig terrein, tot 700m hoogteverschil/dag - overwegend goed begaanbare paden - conditie van de regelmatige wandelaar vereist.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Dag 1 (A)
Vlucht van Brussel naar Corfu. Transfer naar het hotel. Diner en overnachting.

Dag 2 (O, P, A)
Na een fijne boottocht wandelen we langs de kustlijn die als de mooiste van het eiland wordt beschouwd. We volgen de Durrell Trail. Bij het terugvaren picknicken we aan boord.

Dag 3 (O, A)
We maken een ontdekkingstocht door het onbekende zuiden. We starten vanuit Agia Deka, het dorpje van de 10 heiligen. Na de lunch in een lokale taverne wandelen we verder.

Dag 4 (O, A)
We maken een stadswandeling door Corfu stad (Kerkyra) met veel ‘couleur locale’. We bezoeken de oudste Europese olijfzeepfabriek en de lokale markt. Nadien trekken we dwars door de oude stad naar het oude en nieuwe fort. Vrije namiddag voor lunch en shopping.

Dag 5 (O, A)
Met de bus rijden we naar het middeleeuwse stadje Giannades. We hebben een schitterend uitzicht over de Ropa-vallei. Van hieruit wandelen we door olijfgaarden naar het oude stadje Liapades waar we op het marktplein tussen de plaatselijke bevolking een ouzo kunnen drinken. In kleine bootjes verkennen we de grillige kust. Late lunch in plaatselijke taverne.

Dag 6 (O, A)
We rijden via een pittig pad hoog boven de kust naar Paleokastritsa en trekken verder door de heuvels naar Bella Vista. We hebben er een grandioos uitzicht over de schiereilanden. Nadien stappen we door olijfgaarden tot het indrukwekkende kasteel bij het verborgen dorpje Krini. Via de Lily Valley bereiken we uiteindelijk het indrukwekkende zandstrand van Agios Georgios. Lunch in een plaatselijke taverne aan de kust.

Dag 7 (O, A)
Na een bezoek aan de stenen huisjes en monumenten in het dorpje Perithia dalen we langs een bergpad af om daarna terug aan zee uit te komen. Een spectaculair pad brengt ons naar het meest noordwestelijke punt van Corfu om te eindigen in de baai van Saint Spyridon. Lunch in plaatselijke taverne.

Dag 8 (O)
Vrije tijd volgens vluchturen. Transfer naar luchthaven. Terugvlucht.

Inbegrepen

7 overnachtingen in halfpension
1x picknick
Vluchten heen/terug
Transfers volgens programma
2 boottochten
Wandel- en reisbegeleiding
Lokale gidsen
Deelnemersbrochure

Niet inbegrepen

Drank bij maaltijden
Overige lunches in plaatselijke taverna
Inkomgelden
Verzekeringen
Annulatieverzekering (facultatief): 4% reissom
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele toeristentaksen (ter plaatse betalen aan hotel)
Eventuele brandstof- en luchthaventakstoeslagen

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 232
Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25 p.p.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Griekenland betaal je met de Euro €

Klimaat

Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat.
De zomermaanden zijn warm en droog. Met name in de maanden juli en augustus zijn de meeste bestemmingen zeer zonzeker en ligt de temperatuur vrijwel gegarandeerd boven de 25 en vaak zelfs boven de 30 graden. Hittegolven met temperaturen die kunnen oplopen tot boven 40 graden komen ook iedere zomer voor in Griekenland. Vooral de hoofdstad Athene, Kreta en de eilanden Rhodos, Karpathos, Kos en Samos hebben een redelijk grote kans op lange periodes van hitte in de zomermaanden. Langdurige periodes zonder neerslag zijn er meer regel dan uitzondering.
De winterperiode loopt van november tot en met maart. De meeste neerslag valt dan in het noordwesten van het vasteland en het zuiden van Kreta. In de hoger gelegen delen van het binnenland kunnen er in de winter periodes voorkomen van koude en winterse neerslag. Ook het eiland Kreta krijgt soms te maken met een laag sneeuw en in de hoofdstad Athene valt in de wintermaanden zelfs regelmatig sneeuw. Het weer kan in de winter echter heel snel omslaan waarbij de temperatuur plots meer dan 10 graden kan stijgen en de sneeuw weer net zo snel verdwijnt als hij gekomen is. Op de eilanden is het weer in de winter vaak mild met temperaturen tussen 5 en 15 graden.

Elea Beach Hotel ****

Je logeert in het 4 sterren 'superior' hotel Elea Beach in het dorpje Dassia. Het is prachtig gelegen aan zee, heeft 2 zwembaden, een jacuzzi en een mooie tuin. Het ontbijt en avondmaal zijn in buffetvorm.

Fotoalbum

Vanaf 1165 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord