Vakantie in Epirus (Griekenland)

Op het Griekse vasteland, met aan de overkant Corfu, vind je de adembenemend mooie streek Epirus. Hier gaan natuur en cultuur hand in hand. Neem een kijkje in het amfitheater en bij het orakel van Dodoni, wandel langs de groene Vikoskloof en proef van de heerlijke Griekse keuken. Ontdek met onze uitstekende Griekse (Nederlandssprekende) gids deze prachtige authentieke regio vóór het te laat is! Tijdens deze vakantieweek verblijven we in het unieke vijfsterrenhotel Epirus Palace in Ioánnina waar het na onze uitstappen fijn toeven is.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
We verblijven 7 nachten in hotel Epirus Palace 5* te Loánnina.

Meer informatie vindt u ook via volgende link.

Dag 1: (A)
Vlucht van Brussel naar Thessaloniki. Transfer naar ons hotel. Onderweg bezoeken we Vergína met zijn spectaculaire koninklijke graven uit het antieke Macedonië.

Dag 2: (O, L, A)
Bezoek aan Ioánnina met zijn moskee en de typische smalle steegjes uit de Ottomaanse periode. We wandelen rond het eiland Nisaki met z’n unieke kloosters en het ecomuseum. ’s Avonds BBQ aan het zwembad met live muziek.

Dag 3: (O, L, A)
We bezoeken Nekromanteion, het orakel van de doden. Nadien wandelen we langs de Acheron in Gliki. Men geloofde vroeger dat dit de toegang was tot de onderwereld (Hades). Nadien varen we op de Acheron tot op zee.

Dag 4: (O, L, A)
We bezoeken met de kok de lokale markt van Ioánnina om het diner van ’s avonds voor te bereiden. Nadien doen we een stopover met klim naar het klooster Agios Nikolaos en rijden we verder naar het bergdorp Metsovo. We gaan ook nog wijn degusteren in de wijngaard van Katogi Averof. ’s Avonds is er kookles in het hotel met de aangekochte ingrediënten.

Dag 5: (O, A)
Eerst bezoeken we de opgravingen en het indrukwekkende theater van Dodóni met plaats voor 18.000 toeschouwers. Hier vinden we ook het oudste orakel van Griekenland. Daarna trekken we naar zee, en wel naar het typische stadje Parga met z’n trotse kasteel en nauwe straatjes vol winkeltjes.

Dag 6:(O, L, A)
Vandaag staan de fotogenieke Meteoren op het programma. We maken er een heerlijke wandeling bergaf.

Dag 7: ( O, L, A)
We trekken naar Zagoria, een prachtig bergachtig gebied dicht bij Albanië. De huizen en straten zijn in de typische Zagori-stijl in leisteen gebouwd waardoor ze nauwelijks afsteken tegen de bergen op de achtergrond. We wandelen in Monodentri langs de Vikoskloof, de diepste ter wereld. We sluiten onze vakantie af met een typisch Griekse avond in het hotel.

Dag 8: (O)
Transfer naar de luchthaven. Terugvlucht.


Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Inbegrepen

Vluchten heen en terug
Transfers volgens programma
7 overnachtingen in halfpension (inclusief drank) 5x lunch
Nederlandstalige reisbegeleiding
Lokale gids
Inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure

Niet inbegrepen

Toeristentaks (ter plaatse aan hotel te betalen)
Verzekeringen
Annulatieverzekering (facultatief - 4% van reissom)
Eventuele brandstof- en luchthaventaksverhogingen
Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 261
Toeslag niet-leden kwb & Pasar: € 25 p.p.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 15

Belangrijke bagage

Makkelijke stapschoenen

Bagagevoorschriften

We vliegen met Turkish Airlines naar uw droomvakantie. Turkish Airlines hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: per persoon mag je 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item meenemen in de cabine. De handbagage mag maximaal 50cm x 23 cm x 40cm meten en het persoonlijk item kan bijvoorbeeld een handtas, laptoptas, cameratas of aktetas zijn. Het maximale totale gewicht van je handbagage plus het persoonlijk item is 8 kilo.
• Ruimbagage: Je mag 2 stuks ruimbagage (max 23kg) meenemen per persoon. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm.
• Overgewicht/oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Griekenland betaal je met de Euro €

Klimaat

Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat.
De zomermaanden zijn warm en droog. Met name in de maanden juli en augustus zijn de meeste bestemmingen zeer zonzeker en ligt de temperatuur vrijwel gegarandeerd boven de 25 en vaak zelfs boven de 30 graden. Hittegolven met temperaturen die kunnen oplopen tot boven 40 graden komen ook iedere zomer voor in Griekenland. Vooral de hoofdstad Athene, Kreta en de eilanden Rhodos, Karpathos, Kos en Samos hebben een redelijk grote kans op lange periodes van hitte in de zomermaanden. Langdurige periodes zonder neerslag zijn er meer regel dan uitzondering.
De winterperiode loopt van november tot en met maart. De meeste neerslag valt dan in het noordwesten van het vasteland en het zuiden van Kreta. In de hoger gelegen delen van het binnenland kunnen er in de winter periodes voorkomen van koude en winterse neerslag. Ook het eiland Kreta krijgt soms te maken met een laag sneeuw en in de hoofdstad Athene valt in de wintermaanden zelfs regelmatig sneeuw. Het weer kan in de winter echter heel snel omslaan waarbij de temperatuur plots meer dan 10 graden kan stijgen en de sneeuw weer net zo snel verdwijnt als hij gekomen is. Op de eilanden is het weer in de winter vaak mild met temperaturen tussen 5 en 15 graden.

Hotel Epirus Palace*****

Dit unieke 5 sterrenhotel is ideaal gelegen als uitvalsbasis voor onze uitstappen. Het beschikt over een zwembad van 500 m², een fitnessruimte en wellness en overal gratis Wifi. Alle kamers hebben een bijzonder design.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord