U bevindt zich hier: Home/Griekenland/Wandelen op Kreta

Kreta, Griekenland

De unieke ligging van het mooie en mysterieuze Griekse eiland Kreta was eeuwenlang een kruispunt van verschillende beschavingen. De geschiedenis is nog steeds zichtbaar aanwezig in de vele opgravingen, oude kerken en kloosters. Maar Kreta is bovenal een prachtig wandeleiland.

Wandelniveau

2 schoentjes: dagtochten van 5 tot 6u stappen, tot 20 km/dag - glooiend tot heuvelachtig terrein, tot 700m hoogteverschil/dag - overwegend goed begaanbare paden - conditie van de regelmatige sporter/wandelaar vereist - dagrugzak.
Deze wandelreis is geschikt voor elke wandelaar die over een goede gezondheid beschikt en regelmatig stapt. De dagtochten verlopen over een afwisselend en heuvelachtig parcours.

Dagprogramma

Dag 1 (O)
Vlucht van Brussel naar Heraklion (Kreta). Transfer naar hotel. Welkomstmeeting. Diner en overnachting.

Dag 2 (O, A)
We stappen door het oeroude binnenland. Tijdens deze tocht zien we een overvloed aan bloemen. Vanuit Kare gaat de wandeling naar een vallei, vroeger verbonden met de zee. Fossielen van grote schelpen getuigen van dit verleden. Na een korte en deels steile klim hebben we een fenomenaal uitzicht over de ons omringende heuvels en bergen.

Dag 3 (O, A)
We wandelen door een prachtig bosrijk gebied. We passeren de oudste brug van Kreta en zien de in de rotsen uitgehakte graven. Onderweg bezoeken we de opgraving van het oeroude Eleftherna. Na een kort bezoek aan een Byzantijnse kerk met fresco’s gaat het via een avontuurlijke route verder naar het pottenbakkersdorp Margarites.

Dag 4 (O, A)
Vrije dag in Rethymnon.

Dag 5 (O, A)
We starten onze dag in Velonado en wandelen door de prachtige en ongerepte Moundroskloof. De bus brengt ons verder naar Roustika waar we de Mariakerk met nog vele prachtige fresco’s bewonderen. Nadien naar Argiroupolis om een Johannes broodfabriek te bezoeken. We maken een wandeling in het dorp en proeven avocadoproducten.

Dag 6 (O, A)
Vanuit Chromonasteri stappen we door een bosachtig gebied richting Prasses. We zien de indrukwekkende rotswanden van de Prassano-kloof waar gieren zich nestelen. We trekken verder langs verfrissende bronnen en door heuvelachtig gebied met uitbundige vegetatie.

Dag 7 (O, A)
We bezoeken het beroemde Arkadi-klooster waar in de 19de eeuw de bloedige strijd woedde tussen de Kretenzers en de Ottomanen. We wandelen door een bijzonder gevarieerde natuur en door schilderachtige verlaten dorpjes. In Pikris worden we gastvrij onthaald bij Kostas en Dina.

Dag 8 (O)
Transfer naar luchthaven. Terugvlucht.

Goed om weten! Wandeldagen en/of wandelbestemmingen kunnen onderling wisselen.

Inbegrepen

Vluchten heen/terug
Transfers volgens programma
7 overnachtingen in halfpension
Deelnemersbrochure
Lokale wandelgidsen
Wandel- en reisbegeleiding.

Niet inbegrepen

Lunches
Drank bij de maaltijden
Inkom musea of opgravingen
Toeristentaks (ter plaatse aan hotel te betalen)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstof- of luchthaventaks verhoging

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 198
Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25 p.p.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 14

Belangrijke info

Gezondheid: Een normale conditie.

Extra info

Lunches: Omdat we ook op Kreta de plaatselijke keuken gaan proeven, wordt door de begeleider (tijdens de wandeldagen ) in de dorpjes een gezamenlijk middagmaal gereserveerd. Kostprijs: ± 12 euro per persoon. Dit wordt ter plaatse geregeld.
Klimaat: We verwachten uiteraard mooi weer en een aangename temperatuur (+ 20°C). Het is echter aan te raden om iets warms te voorzien voor frissere avonden en/of wandeldagen. Het is bovendien altijd handig als je beschermende regenkleding bij je hebt.

Belangrijke bagage

Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool en hoge schacht worden aangeraden.

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Griekenland betaal je met de Euro €

Klimaat

Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat.
De zomermaanden zijn warm en droog. Met name in de maanden juli en augustus zijn de meeste bestemmingen zeer zonzeker en ligt de temperatuur vrijwel gegarandeerd boven de 25 en vaak zelfs boven de 30 graden. Hittegolven met temperaturen die kunnen oplopen tot boven 40 graden komen ook iedere zomer voor in Griekenland. Vooral de hoofdstad Athene, Kreta en de eilanden Rhodos, Karpathos, Kos en Samos hebben een redelijk grote kans op lange periodes van hitte in de zomermaanden. Langdurige periodes zonder neerslag zijn er meer regel dan uitzondering.
De winterperiode loopt van november tot en met maart. De meeste neerslag valt dan in het noordwesten van het vasteland en het zuiden van Kreta. In de hoger gelegen delen van het binnenland kunnen er in de winter periodes voorkomen van koude en winterse neerslag. Ook het eiland Kreta krijgt soms te maken met een laag sneeuw en in de hoofdstad Athene valt in de wintermaanden zelfs regelmatig sneeuw. Het weer kan in de winter echter heel snel omslaan waarbij de temperatuur plots meer dan 10 graden kan stijgen en de sneeuw weer net zo snel verdwijnt als hij gekomen is. Op de eilanden is het weer in de winter vaak mild met temperaturen tussen 5 en 15 graden.

Theartemis Palace****

Je logeert in het uitstekende viersterrenhotel Theartemis Palace in Rethymnon. Het grote voordeel van het hotel is de ligging, vooral voor wandelaars en mensen die graag dicht bij het centrum gelogeerd zijn. De kwaliteit van het hotel is zeer goed, stijlvol, mooie restaurants met een goede keuken. Er is een zwembad aanwezig en een beperkte wandeltuin.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord